Wrocław-- Może Razem będzie prościej ??

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Mikolpa
Deska: SU-2 Prorider 140, Trans 153
Latawiec: Rebel 10,12,14, Addiction 18
Postawił piwka: 126 razy
Dostał piwko: 142 razy

Post11 maja 2015, 21:49

Qba-EPP11 pisze:
Myśle że lepsza jest zatoczka na zachód od przystani, wjazd drogą przed domem opieki. Zazwyczaj przy tym kier. mocniej tam wiało.
Z SW bywa różnie więc zabieram sprzęt do pracy i jak pod firmą będzie wiało to jade.

Jak tam się ostatnio bujałem przy SE to wyglądało sympatycznie. Samemu lepiej w przystani ale jutro będzie nas kilku bo ten z tych dużych jeszcze się szykuje :wink: więc trzeba przetestować tą zatoczkę.

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:

Post11 maja 2015, 22:22

Mikolpa pisze:
Qba-EPP11 pisze:
Myśle że lepsza jest zatoczka na zachód od przystani, wjazd drogą przed domem opieki. Zazwyczaj przy tym kier. mocniej tam wiało.
Z SW bywa różnie więc zabieram sprzęt do pracy i jak pod firmą będzie wiało to jade.

Jak tam się ostatnio bujałem przy SE to wyglądało sympatycznie. Samemu lepiej w przystani ale jutro będzie nas kilku bo ten z tych dużych jeszcze się szykuje :wink: więc trzeba przetestować tą zatoczkę.

Ja tam kupe lat pływam i wole ją od przystani.

Awatar użytkownika
Piotrbyku
Deska: BraCuru , Moses -Onda
Latawiec: Soul, Soul ,Soul, Capa
Postawił piwka: 31 razy
Dostał piwko: 70 razy

Post11 maja 2015, 22:25

Paweł koledzy ćwiczą nowe trikasy i robią to w tajemnicy , ćwicząc po nocy , aby nikt nie podpatrzył :D

Zabawa
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post11 maja 2015, 22:28

Mikolpa pisze:
A tu ktoś z naszych postanowił pościgać się z biegaczami i pływał wzdłuż tamy

Biegacze byli bez szans z moim szarym Varial-em ;-)
Dzięki panowie za super pływanie, dziś dowiedziałam się o kilku nowych mięśniach i nie mogę doczekać się powtórki

Awatar użytkownika
sander
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post11 maja 2015, 22:59

Piotrbyku pisze:Paweł koledzy ćwiczą nowe trikasy i robią to w tajemnicy , ćwicząc po nocy , aby nikt nie podpatrzył :D

Taa, a z tych nocnych trikasow za miesiac na swiat przyjdzie jednemu z nas maly kajtek i w ten sposob na spotach bedzie nas coraz wiecej;)

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post12 maja 2015, 06:44

:D

kawa
Deska: RLB SPLIT, SU-2
Latawiec: SLINGSHOTy
Dostał piwko: 5 razy

Post12 maja 2015, 08:10

Mietków za 9 miesięcy (przy niskim stanie wody)

Mietek's Future.jpg
Mietek's Future.jpg (137.71 KiB) Przejrzano 2975 razy

Awatar użytkownika
Mikolpa

Post12 maja 2015, 10:09

kawa pisze:Mietków za 9 miesięcy (przy niskim stanie wody)

o fuck :? ja bym się chyba nie odnalazł :hand: , już widzę ten makaron :doh:

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post12 maja 2015, 10:25

a gdzie żelastwo ,kamole , bloki betonu i szlam . Widać ,że autor postu nie bywa na mietku przy niskim stanie wody .Mietek przy niskim stanie wody bardziej przypomina krajobraz z Mad Max'a niż sielska zatokę :D .
Pytanie ile trzeba wyjarać aby Mietka widzieć takim jak na zdjęciu ? kilogram zioła ??

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:

Post12 maja 2015, 10:50

Piotrbyku pisze:a gdzie żelastwo ,kamole , bloki betonu i szlam . Widać ,że autor postu nie bywa na mietku przy niskim stanie wody .Mietek przy niskim stanie wody bardziej przypomina krajobraz z Mad Max'a niż sielska zatokę :D .
Pytanie ile trzeba wyjarać aby Mietka widzieć takim jak na zdjęciu ? kilogram zioła ??

To zależy u kogo kupujesz. Można wyjarać kilo i nic nie zobaczyć, a można też zooooobaczyć o wiele więcej po dwóch buchach :twisted:

kawa
Deska: RLB SPLIT, SU-2
Latawiec: SLINGSHOTy
Dostał piwko: 5 razy

Post12 maja 2015, 11:25

Piotrbyku pisze:a gdzie żelastwo ,kamole , bloki betonu i szlam .

do tego zacnego grona dodałbym jeszcze pływające "niespodzianki"- w niedzielę natknąłem się na dryfującą metalową beczkę (całkowicie zatopiona do góry dnem ale dno w tafli wody), ominąłem ją bo płynąłem na halsie ale przy skoku można by nieźle przypierdolić...praktycznie nie widoczna przy falce, dopiero z 2-3 metrów...i po żeberkach, jak kiedyś u Pawła

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post12 maja 2015, 11:39

ubooty :D

Awatar użytkownika
Mikolpa

Post12 maja 2015, 11:49

kawa pisze:
Piotrbyku pisze:a gdzie żelastwo ,kamole , bloki betonu i szlam .

do tego zacnego grona dodałbym jeszcze pływające "niespodzianki"- w niedzielę natknąłem się na dryfującą metalową beczkę (całkowicie zatopiona do góry dnem ale dno w tafli wody), ominąłem ją bo płynąłem na halsie ale przy skoku można by nieźle przypierdolić...praktycznie nie widoczna przy falce, dopiero z 2-3 metrów...i po żeberkach, jak kiedyś u Pawła

:? niestety można natknąć się na niespodzianki :? trzeba uważać :wink: rzeka która zasila Mietka płynie przez wiele wiosek miejscowości ale również blisko pól uprawnych, trochę obiektów zostaje w Lubachowie, sporo obiektów wpada w Świdnicy i Dzierżoniowie (rzeka Piława, wpada do Bystrzycy za Świdnicą). Wszystkie te karnistry, beczki, butelki i cały syf przypływa rzeką. Ja w zeszłym roku natknąłem się na metalowy karnister, niestety był pusty, sprawdziłem. A w tym wiosną na zwłoki sarny :?
Proste rozwiązanie, robimy zrzutę na jakieś kraty, siatkę która postawimy tuż przed mietkiem i będzie czysto :lol:

Nie unikniemy tych obiektów do puki Ludzie będą syfić w rzekach. Myślę że "Stara Gwardia" widziała już nie jedno :wink: jak dla mnie na razie hitem jest obserwacja chyba Fikusa, Płynąć na halsie mijał na środku mietka płynącą do brzegu żywą sarnę :shock:

Awatar użytkownika
Mikolpa

Post12 maja 2015, 11:53

gadu gadu a czas leci, muszę zagęszczać ruchy w robocie bo może jednak coś wejdzie na popołudniowego Mietka, wydaje mi się że raczej na duże rozmiary, ale obym się mylił.

Awatar użytkownika
Fikus
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 28 razy
Kontaktowanie:

Post12 maja 2015, 13:40

prawda, była to sarna w mietkowie której spojrzenie z wody na mnie było co najmniej tak dziwne jak moje z windsurfingu na nią, zdarzenie to dawne czasy związane z windsurfingiem i trzeba to traktować z przymróżeniem oka (chociąż kto wie może sarna teraz opowiada koziołkom jak spotkała na mietkowie fikusa:)), wtem zupełnie niedawno widziałem pływającego może zdaleni sterowanego drona, zrobiłem zdjęcia, potem podjechałem w miesce gdzie wyszedł z wody, tropy wyraźnie wskazują ze to był dzik-o-dron:)
Ostatnio zmieniony 12 maja 2015, 13:51 przez Fikus, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”