ŁÓDŹ - Jeziorsko, Czarnocin, Sulejów, Przykona..

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
airman
Deska: FLYBOARDS
Latawiec: FLYSURFER
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post15 cze 2015, 10:18

Cały dzień wyglądał tak samo - trzeba było wyłapywać momenty albo mieć duży rozmiar i wtedy 80% pływania ...

JanuszD
Deska: TS/Hadlow/Spike
Latawiec: Rebel/Dyno/XR4
Postawił piwka: 31 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post23 cze 2015, 23:32

Mam takie pytanko do lokalesów, czy ktoś przeprowadził wizję lokalną na Zbiorniku Janiszewo?

Ciekawią mnie możliwości popływania na Zbiorniku Janiszewo, a również na tym czymś z boku, przy wschodnim i zachodnim wietrze będzie mega flacik :)

janiszew 1.JPG
janiszew 1.JPG (101.1 KiB) Przejrzano 4407 razy

Z lotu ptaka i z mapy wygląda jakby nie było żadnych drzew w okolicy więc ogarnęłoby wszystkie kierunki.

janiszew 2.JPG
janiszew 2.JPG (59.62 KiB) Przejrzano 4407 razy

Jeśli na niedzielę się progno utrzyma to albo zajrzymy do Janiszewa (chyba, że Nas ktoś zniechęci informacją, że wyrośnie mi 6 palec u prawej nogi) albo na Przykonę.

a_r_t_i
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post10 lip 2015, 07:59

Będziemy dzisiaj na Przykonie - ruszamy o 8:30.

Janiszew wygląda ciekawie - zwłaszcza na wschodnie kierunki, które Przykona słabo ogarnia. Dobre znalezisko :thumbsup:

mswiercz
Latawiec: NKB 12 Fuse, NKB 9 REBEL

Post10 lip 2015, 18:35

Byłem dziś na Czarnocinie. Warunki jak zwykle w tym miejscu 7-25 knt :-). Dawno tej miejscówki nie widziałem i na początek spotkała mnie miła niespodzianka. Krzaki wykarczowane i wykoszona pięknie trawa.
Problem w tym, że każde zejście do wody obstawione przez rybaka. Tablica "zakaz wędkowania" wisi a pod nią rybak ze sprzętem. Pytam zatem grzecznie czy się posunie i mnie wpuści z latawcem do wody. Niechętnie ale się zgodził więc do wody się dostałem ale to nie koniec zabawy. Rybak oczekiwał, że będę pływał nie tak jak ja mogłem tzn. środkiem pod wiatr i z wiatrem żeby mu nie przeszkadzać. Jak okazało się, że mi się udaje pływać jedynie w poprzek zbiornika to się okropnie wkurzył. Pomimo tego, że byłem subtelny i nie zbliżałem się do żadnego wędkarza nawet na 20m (co łatwe nie było) to po wyjściu dostałem straszną burę poz znakiem "zakaz wędkowania". Zastanawiam się czy nadal można traktować ten wydzielony kawałek trawy nad zbiornikiem w Czarnocinie jako miejsce, gdzie wolno rozłożyć latawiec ? Byłem sam więc grzecznie poskładałem sprzęt i się wyniosłem. Myślę, że to była moja ostatnia wizyta na tym spocie. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
krzysztofers
Deska: Nobile T5
Latawiec: SS RPM, SS Rally
Postawił piwka: 4 razy

Post10 lip 2015, 18:50

Po sesyjce na przykonie (pozdr. dla chłopakow z lodzi) objechałem z ciekawości ten Janiszew, zrobiłem pare fotek.

https://goo.gl/photos/TvSYcrgQ2NbwCQCV9

W skrócie:
- troche obrośniete z kazdej strony krzaczorami albo trzcinami. Dałoby sie odpalic kita i wejsc ale luksusu nie ma.
- woda w miare czysta. Widzialem jak 2 wędkarzy moczyło kije wiec moze nawet cos tam zyje :wink:
- co chwila tabliczka "zakaz wstepu bla bla bla" wiec niewiem czy zabawa bedzie na legalu.

Ogólnie jak dla mnie ma potencjał ale stan aktualny nie zachęca.

P.S tego małego cosia nie widziałem.

JanuszD
Deska: TS/Hadlow/Spike
Latawiec: Rebel/Dyno/XR4
Postawił piwka: 31 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post13 lip 2015, 16:26

Dzięki Krzysztofers, nie wygląda to źle. Ważne, ze jest gdzie się rozłożyć, wystartować i wejść.
Niestety widzę, że blisko są słupy elektryczne więc trzeba będzie z jednej strony uważać. No i z roku na rok będzie gorzej bo będzie ten zbiornik zarastał, a drzewa będą rosły...

Rozważę tam wizytę ze sprzętem. Mam nadzieję, że znaki/zakazy są po to, żeby mieć święty spokój i że nikt tego nie przestrzega.

Awatar użytkownika
MARIO38
Deska: Nobile
Latawiec: Cabrinha

Post22 lip 2015, 16:00

czy ktoś się wybiera gdzieś polatać na ten weekend w okolice łodzi dajcie znać !!!!!

Kadża
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 4 razy

Post22 lip 2015, 18:12

Przy tym kierunkuw sobotę gdzie najlepiej? Nad Zalewem Sulejowskim gdzieś da radę?

Awatar użytkownika
madrej
Deska: 50/50
Latawiec: FX
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 6 razy

Post24 lip 2015, 11:58

jeżeli prognoza się utrzyma to w niedziele będę na jeziorsku przy wiatrakach

a_r_t_i

Post24 lip 2015, 21:35

W sobotę będziemy w Barkowicach obok restauracji Róża Wiatrów, natomiast w niedzielę odwiedzimy drugi brzeg Zalewu - Karolinów.

Awatar użytkownika
madrej
Deska: 50/50
Latawiec: FX
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 6 razy

Post26 lip 2015, 09:19

Zmiana planów, jadę zaraz na przykone, na jeziorsku woda zielona

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Eter04 - Budziool
Deska: Nobile Split NHP
Latawiec: Naish Park 6 8 11 Ozone Zephyr

Post23 sie 2015, 11:36

Witam Wszystkich.
Jestem tu nowy. Moje miasto rodzinne to Łódź ale przebywam aktualnie na wyspach. Czytam wasze forum okoliczne i można dużo wywnioskować z wywnioskowacaszych postów... będę pod koniec września na dwa tygodnie ze swoim sprzecikiem i nigdy nie plywalem po okolicznych jeziorach. Z postów ogarnąłem gdzie jest gustowo itd. Chciałem was wszystkich zaprosić do mojej nowo utworzonej grupy na Facebooku, która pozwala na szybki kontakt pomiędzy osobami. Wpisujesz post gdzie i kiedy jedziesz lub zapytanie czy ktoś się nie wybiera czasem na spot i po sek widzą to wszyscy. Mamy tu taka grupę i naprawdę prężnie to działa i co chwila nowi członkowie grupy. Porady, opinie, pomoc przy doborze odpowiedniego sprzętu itd... tak jak tu z tym że wszytko na bieżąco i w jednej grupie. Zapraszam i ja też nie omieszkam wypytac o województwo łódzkie co i jak...

Podaję link do grupy:

https://www.facebook.com/groups/1757846577776108/

Pozdrawiam i zapraszam...

airman
Deska: FLYBOARDS
Latawiec: FLYSURFER
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post03 wrz 2015, 21:05

Zapraszam wszystkich kajciarzy z okolic Łodzi na testy sprzętu FLYSURFER, które odbędą się w najbliższą sobotę na PRZYKONIE.
Obrazek

minon1
Deska: Spleenedoor/SU2
Latawiec: Best/F-one/Ozone
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 3 razy

Post05 wrz 2015, 09:44

W niedziele ktos na Jeziorsko sie wybiera?

a_r_t_i

Post06 wrz 2015, 11:33

Jesteśmy w drodze na Przykone - wbijaj :thumbsup:

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”