SAFAGA - Hotel Nefertari SAFAGA

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Hesus
Kontaktowanie:

Post13 gru 2006, 13:18

Elo,

Mam pytanie czy ktoś był może w hotelu NEFERTARI SAFAGA?

Czy w pobliżu znajdują się jakieś bazy kitowe?

Dzięki za info

Awatar użytkownika
Maslak
Dostał piwko: 2 razy

Post13 gru 2006, 18:04

Hej! Jest w Safadze baza kitowa a nawet kilka! Nie kojarze tego hotelu ale bylem w Shams i tam baza jest przy samym hotelu! A oprocz tego jest kilka innych ale w tedy z rana musisz sie zabrac z kolesiami na statek i poplynac gdzies dalej na dobre plywanie! Wiatrowo jest oczywiscie lepiej w el gounie ale tam tez dasz rade! I jest maly problem,od razu sobie wykup asekuracje bo czesto wiej od brzegu i lepiej wykupic na tydzien lub dwa bo pojedyncza akcja jest dosyc droga a tak plywasz na luzie! W jednej bazie Simon&Natali czy jakos tak nawet pracuje Polak a bynajmniej tam pracowal,chociaz zapomnialem jak sie zwie,fajny koles na pewno Ci pomoze!Ta baza jest okolo kilometra od Shamsu w kierunku Safagi i wiem ze organizuja ciekawe wypady na Soma Bey itd...Przy Shamsie baze ma jakis niemiec ale obsluguja ja brudasy ale w sumie spoko kolesie jak na nich!

Awatar użytkownika
lucka
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 4 razy
Kontaktowanie:

Post13 gru 2006, 23:19

ten fajny koleś z Safagi to chyba Michał:)))
Szukaj z nim kontaktu na stronce olbrychskisport.
pozdro.

Awatar użytkownika
Marcin78
Kontaktowanie:

Post14 gru 2006, 09:25

Jest tez baza safagafunkite przy hotelu menavile
Kite zone jest przy hotelu holiday inn
Ja osobiscie jezdziłem z safagafunkite do zatoki soma bay lub na tobia island
Obie miejscowki bardzo fajne jak byłem to wiatr wial od brzegu no ale zawsze jest asekuracja.
Placilem 12euro za wycieczke z obiadem i asekuracja ale najfajnieszy był downwid na koniec dnia do hotelu.Genialna sprawa
Jak byłem na przełomie pazdziernika i listopada to wiało cały czas w okolicy 25-30 knotow
Niestety nie moge zlokalizowac w ktorym miejscu jest ten hotel ale ze zdjec wyglada ze plaza jest spoko i da sie wystartowac. Trzeba by tylko zobaczyc jak z rafami przy hotelu.

Awatar użytkownika
Pedro
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post14 gru 2006, 21:59

Hotelik fajny, stoi praktycznie sam na pustyni, po prawej niedokończony moloch, dalej działający niewielki hotelik z przyjemną plażą piaszczystą, lecz w dość dużej zatoce i raczej tam sie niepopływa. Ja pływałem z plaży przy hotelu obsługa nie robiła problemu, strasznie sie wszystkim podobało i byli ciekawi, co świadczy że raczej niedocierają tam pływający ludzie, tu masz kilka zdjęć z pływania, http://kiteportal.pl/galerie/thumbnails.php?album=454 dno z korala co widać na fotkach, dość ostre bez butów jest bardzo kiepsko, jak jest odpływ to trzeba podejść z 50 m żeby dało sie płwnąć. Przepiękna rafa dużą ilością ryb, radze wziąść sprzęt do nurkowania bo naprawde warto.
Żarcie dość kiepskie, monotonne, jak masz all'a to pół biedy a jak nie to troche lipa bo do centrum jest dość daleko a jest bardzo mało busów.
Jak coś to daj email to podeśle pare fotek z hotelu i okolicy....... tylko będe musiał pogrzebać.

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”