Rownia -MEGA SPOT

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Belzebub_Wro

Post08 lut 2007, 10:48

Elo

Idac w slady chlopakow z WWy wczoraj z Sanderem odwiedzilismy Rownie pod Sniezka Pogoda byla super slonce zero chmur obawy byly jedynie co do sily wiatru Po niezbyt mozlonym marszu z Kopy(ok 30-40 min) ujrzelismy "PRAWIE" bezkresna przestrzen pokryta sniegiem Spot w wiekszosci lezy po polskiej stronie miedzy dwoma szlakami z Domu Slaskiego (przynajmniej my tam zakotwiczylismy) Spot jest kozak .ogromna przestrzen niestety przy niektorych kierunkach niewielkie wzniesienia moga hamowac wiatr To co nas rozczarowalo to prawie kompletny brak wiatru Wialo 5knt Prognoza mowila ze wiatr wraz ze wzrostem zachmurzenia bedzie popoludniu No i postalismy od 12 do 1530 na srodku pola Na sczescie temp w pelnej lampie byla ok 10C wiec szczegolnie nie zmarzlismy Ok 1530 zaczelo lekko wiac a chmury na horyzoncie dawaly szanse na wiatr ktory rozkrecil sie do marnych jak na ta wysokosc 13 knt (o dziwo wialo rowno ja z suszarki ) troche poskakalismy pojezdzilismy i generalnie bylo zajebiscie spakowalismy sie juz praktycznie po ciemku i zjechalismy z kopy w kompeltnych ciemnosciach na dupie -przynajmniej ja na desce i to byl lekki hardcore Generalnie najlepiej wybrac sie tam na dwa /trzy dni Spot naprawde zacny wiatru tez nie powinno normalnie brakowac W warunkach kompletnej lipy z sniegiem naprawde warto tam zajrzec

Link do zdjec troche marnych

http://www.kiteportal.pl/galerie/thumbn ... ?album=624

pozdr

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post08 lut 2007, 11:13

jaka wczoraj była prognoza na sniezke? z której strony miało wiać? z płd-zach?
to chyba bylo przedwczorja chyba ze aparat mial jakas awarie ;)

Awatar użytkownika
Belzebub_Wro

Post08 lut 2007, 11:36

Prognoza chyba miala byc odkretke na pld wsch wialo od sniezki na przestrzal w kierunku kotlow na polskiej stronie Wiatr szedl przelecza miedzy Sniezka a Ceska Upa (tak mi sie wydaje ) Wlasciwie co do kierunku to sam nie wiem bo kompas w wiatromierzu pokazywal cuda jakbym byl w Trojkacie Bermudzkim Co ciekawe wetteronline.de pokazywal jakby wial pld-zach Moge Cie zapewnic ze bylo to wczoraj choc zasiales we we mnie ziarno niepokoju:):) pozdr

Awatar użytkownika
sander
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post08 lut 2007, 11:52

Spot rzeczywiscie MEGA, najbardziej mnie zaskoczyla stabilnosc wiatru, nigdy nie spotkalem sie na srodladziu z tak rownym wiatrem :shock: , nie mowiac juz o górach, latawce staly w zenicie jak zamurowane, aczkolwiek trzeba wziasc pod uwage ze nie wialo mocno.
Jedyne czego brakowalo to troche wiecej puchu, sniegu niby duzo ale jest mocno zmrozony, wczoraj bylo tylko 3cm puchu, generalnie bylo twardo, jezdzilo sie prawie jak po lodowisku, przy silniejszym wietrze bylby problem z utrzymaniem krawedzi.

Awatar użytkownika
sander
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post08 lut 2007, 12:11

Smokie pisze:jaka wczoraj była prognoza na sniezke? z której strony miało wiać? z płd-zach?
to chyba bylo przedwczorja chyba ze aparat mial jakas awarie ;)

Prognoza: do poludnia slonecznie - WG 2-4knt, ICM 2 m/s, weatheronline 4bf, popoludniu zachmurzenie - WG 5-7knt, ICM 2 m/s, wetheronline 6bf wiatr mial odkrecac z zachodniego na poludniowy-wschod i tak bylo, jak latalismy wialo z S-SE.

To bylo wczoraj, chyba rzeczywiscie aparat nie wytrzymal tych mrozow i datownik sie zatrzymal :wink:

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”