szed pisze:Raczej teraz z tygodnia na tydzień przybywa wody jeśli już.
TIKKO_aloha pisze:a jak z głębokością/plażą jak już "napuszczą"?
Góral pisze:szed pisze:Raczej teraz z tygodnia na tydzień przybywa wody jeśli już.
No dokładnie. Teraz to będzie już tylko coraz więcej wody (lecz jeszcze jej nie napełniają).
Spuszczają na koniec jesieni, a na początek lata napuszczają (tak co roku). Teraz jest jest najmniej bo zawsze o tej porze roku szykują się na ewentualne powodzie i przyjęcie nadmiaru wody z Odry. Sam proces napuszczania traw około miesiąca i jeszcze się nie zaczął (pewnie będzie to jakoś na przełomie kwietnia/maja).
No i Turawa nie jest jeziorem tylko zbiornikiem retencyjnym
jonasz pisze:.......... Dlatego wydaje mi sie ze wody bedzie w tym roku znacznie mniej niz w poprzednich latach poniewaz nie ma takiej potrzeby aby zapelniac jezioro.
........ Ewentualny nadmiar wody z Malej Panwi i innych doplywow jest zbierany w Jeziorze Turawskim ( zbiorniku retencyjnym) aby w razie nadmiaru wody nie zasilac dodatkowo Odry i nie dopusci do niekontrolowanych rozlewowo Odry.
walo1 pisze:dzony pisze:ktoś się jutro puszcza na tą temperature i 35 knt??
widzę że kolega mnie wyprzedził o 1 min
Góral pisze:walo1 pisze:dzony pisze:ktoś się jutro puszcza na tą temperature i 35 knt??
widzę że kolega mnie wyprzedził o 1 min
Oczywiście, że tak, będzie mocnoJa raczej będę na Jowiszu gdyż bliżej wody auto można zaparkować, ale to się jeszcze jutro zobaczy gdzie dokładnie.
A Jasiu zawsze wszystkich wyprzeda jak nie w picu browara to zimą na stoku itd. Widzę że nawet na KF też
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 16 gości