z TRÓJMIASTA (i okolic): KTO,GDZIE,KIEDY ?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
sebro
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post31 maja 2013, 12:39

W Brzeznie wczoraj wieczorem również piękne plywanie. Dla mnie niestety zakończone szpitalem i dłuższą przerwą. wiekie podziękowania dla kolegów na białym Rhino i Cab Omega za zwleczenie mnie do auta.

Awatar użytkownika
Fred :: TeamKatapa
Deska: RRD Maquina 5'11
Latawiec: RRD Religion
Postawił piwka: 20 razy
Dostał piwko: 24 razy
Kontaktowanie:

Post31 maja 2013, 12:50

Stawny pisze:Z tym niewianiem na brzegu to raczej nie kwestia miejscówki ale onshore w PL tak ma - nie obowiązuje dla wysuniętych miejscówek :D
Nie raz wyjście przez przybój z problemami a 300m od brzegu przepał i DP...

Wczoraj było cos innego. Wiadomo jak jest u nas, plaże mimo wszystko są wąskie, zaraz za nimi wydmy albo drzewa. Jak wieje on shore to wiatr zatrzymuje sie na wydmie/lesie i robi sie poducha. W orłowie ten efekt czesto wiadac jak na dłoni. Jak nie dyma mocno, to rzeczywiscie tak jest, ze od brzegu się odplynac nie da, ale 50m od brzegu jest juz jazda taka, że trzeab dp uzywac. Jest to mocno wkurzajace, bo jezdzac na falkach w przyboju czesto w najlepszym momencie wpadmy w ta strefe ze slabym wiatrem i dupa z predkoscia i dobrym manewrem.

Wczoraj w sopocie ten efekt byl zwielokrotniony. Na dodatek na poczatku wcale nie było on shoru, tylko side on. Nie znam sie na termice, ale siedzac i bijac piane na brzegu doszlismy do wniosku, że być, może wiatr frontalny ściera się z jakims termicznym. Bo naprawde dziwny byl widok mocnego rozkolysu, grzywek na horyzoncie, ciemnej wody od szkwalow, które pomimo dobrego kierunku blokowały sie pareset metrow od brzegu. Palcem mozna by na widoku z lotu ptaka odrysować strefe z wiatrem i bez.

Siedzac i medrkujac mielismy nadzieje, ze wmiare uplywu czasu slonce pojdzie nizej przez co sie ochlodzi i wiatr dotrze do brzegu. Na poczatku szalu nie bylo i w strefie lamiacych sie falek ciezko bylo wykrzesac z latawki moc, zeby dobrze uderzyc w fale. Z czasem bylo coraz lepiej, dlatego przez te 2,5h nawet nie zdazylem zrobic sobie przerwy, poneiwaz balem sie, ze to wlasnie teraz jest najlepszy moment i po przerwie bedzie gorzej :)

Pozdro i do zobaczenia

Awatar użytkownika
Stawny
Postawił piwka: 39 razy

Post31 maja 2013, 13:02

donaj pisze:
Stawny pisze: Nareszczie, ale poczekamy zobaczymy. Może uda się coś pociosać bez wracania :twisted: ale to inny wątek :wink:

Po wczorajszej premierze ma sie rozumiec, ze bedziesz na kazdej progno teraz plywac?

Pewnie tak :thumb: bo wczorajszy test day wypadł pomyślnie :D Ciąglę wbijam równolegle ostry trening na corestability więc jakoś muszę to wyważyć :doh:
Obiecałem mojej rehabilitantce że ten miesiąc będzie delikatny, więc spędzę go z na wave i głównie US, o ile nie przygrzeje jakiś srogi zachód :mrgreen:

Sebro mam nadzieję że to nic z czego nie da się poskładać. Wytrwałości :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Marceli
Deska: Xenon Laluz
Latawiec: Kahoona

Post31 maja 2013, 17:17

Bylem przed godzinka w rewie..tlokow brak dwie 17stki walczyly a tak to nie bylo sensu
sie wbijac. Gdzies indziej warunki lepsze????..?

Awatar użytkownika
donaj
Deska: Shinn ADHD
Latawiec: Vegas
Postawił piwka: 74 razy
Dostał piwko: 31 razy

Post31 maja 2013, 18:18

Marceli pisze:Bylem przed godzinka w rewie..tlokow brak dwie 17stki walczyly a tak to nie bylo sensu
sie wbijac. Gdzies indziej warunki lepsze????..?

Sławutówko, tam zawsze wieje.

Awatar użytkownika
3msto
Postawił piwka: 9 razy
Dostał piwko: 45 razy

Post31 maja 2013, 22:59

Stawny WELCOME BACK :clap: :clap: :clap:

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post02 cze 2013, 14:28

donaj pisze:
Kuba Gdynia pisze:Rewa wczoraj na maksa oblegane. Z przyjemnością oglądałem maniane i ziomka.... Chylę czoła.

Za duzo czop byl wiec tak czesto nie zatrzymywalem sie by podpatrzec ;). Nawet ziomek widzialem zmienil taktyke na air unhooked tak biło wiatrem.

..to nie była kwestia wiatru - a ilości osób
wbić się z trikami na powerze w tłoku jest jednak sporo trudniej, większe pole rażenia w dół wiatru,
w zenicie można spokojnie sterować, zmieniając halsy itd
a tego dnia w Rewie było nie 40 a według mnie ponad 100 latawców w powietrzu non stop po obu stronach :idea:
niesamowity widok, W Rewie tak często jak np Ziółka nie bywam, chociaż w tym tygodniu 4 razy spływ tam robiliśmy, ale Ziółka twierdzi że nigdy jeszcze tylu latawców na raz tam nie było :idea:
tego dni warunki były takie se, spory czop, szkwaliście i pod koniec dnia mocno, w Rzucewie jak dopłynąłem było gruuubo na 9tki, tak że z Pucka już zrezygnowałem..

Fred :: TeamKatapa pisze: Dziwna sytuacja, bo 200m od brzegu katamarany mialy gięcie pały, morze rozbujane, a do brzegu nic nie schodziło.

w ogóle mnie ta "sytuacja" nie dziwi
przy off (Z Północy) zrozumiałe jest że przy brzegu wiatru nie ma - jak tylko "schodzi" jest ogień - 200-300 m od brzegu, w zależności od tego jak mocna odkrętka
i.. słabnie z każdym kilometrem oddalania się od Półwyspu
w tym sezonie zrobiłem kilkanaście spływów, z czego 4 w tym tygodniu (jeden z Kasią, drugi z chłopakami z KiteStory, trzeci sam, czwarty z Mareczkiem i ZAWSZE sytuacja była taka sama - słabnięcie wiatru oddalając się od Półwyspu..)
co przy tej różnicy temperatur Bałtyku i lądu nikogo dziwić nie powinno..

peace

Awatar użytkownika
Fred :: TeamKatapa
Deska: RRD Maquina 5'11
Latawiec: RRD Religion
Postawił piwka: 20 razy
Kontaktowanie:

Post02 cze 2013, 16:21

Ziomek. pisze:
(...) co przy tej różnicy temperatur Bałtyku i lądu nikogo dziwić nie powinno..

peace

Ziomek pierd.... Ciebie tam nie było, a gdybyś był to byś się zdziwił pomimo swoich 150 spływów w ten weekend, serio :)

Półwysep, offshorowy wiatr i różnica temperatur wody mało mają wspólnego z opisaną przeze mnie sytuacją.

W Sopocie cały tydzień był wschodni mniejszy lub większy onshore, woda rozbujana, wymieszana, głęboka. Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem, zapomnij o nagrzanej płytkiej wodzie, której offshorowy wiatr nie mieszał od tygodnia...

Pływałeś w Sopo więcej niż raz ?

Peace

Kubs0n
Latawiec: North Vegas
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 40 razy
Kontaktowanie:

Post02 cze 2013, 18:15

Było jak było..., mnie bardziej zastanawia przyszły tydzień patrząc na WG w wersji classic szału raczej się nie spodziewam, ktoś prognozuje inaczej?

Awatar użytkownika
donaj

Post02 cze 2013, 21:14

Kubs0n pisze:Było jak było..., mnie bardziej zastanawia przyszły tydzień patrząc na WG w wersji classic szału raczej się nie spodziewam, ktoś prognozuje inaczej?

Nie bawmy sie w szamanow, wtorek juz zanosi sie wmaire spoko. Poniedzialek tez moze wieczorem wejdzie, tylko ten kierunek z dupy, brzezno?

Awatar użytkownika
FilipN
Postawił piwka: 68 razy
Dostał piwko: 77 razy

Post03 cze 2013, 00:58

donaj pisze:Poniedzialek tez moze wieczorem wejdzie, tylko ten kierunek z dupy, brzezno?

z dupy? ja tu widzę normalnie półwysep... na WGpro od 16, na ICM od 13

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post03 cze 2013, 01:34

Fred :: TeamKatapa pisze:
Pływałeś w Sopo więcej niż raz ?

Peace

nie, znam lepsze miejscówki, a dokładniej : trudno o gorsze..

oeace

Kubs0n
Latawiec: North Vegas
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 40 razy
Kontaktowanie:

Post03 cze 2013, 02:12

donaj pisze:
Kubs0n pisze:Było jak było..., mnie bardziej zastanawia przyszły tydzień patrząc na WG w wersji classic szału raczej się nie spodziewam, ktoś prognozuje inaczej?

Nie bawmy sie w szamanow,

Ostatnio na Maszo postawiliśmy z puszek i butelek figurę Strzyboga(Słowiańskiego bóstwa wiatru) jednak komuś to przeszkadzało i statuła została zniszczona a wraz z nią wiatr znacznie osłabł :D

Kuba Gdynia
Deska: NHP
Latawiec: RRD, SLINGSHOT
Postawił piwka: 31 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post03 cze 2013, 07:21

Kubs0n pisze:Ostatnio na Maszo postawiliśmy z puszek i butelek figurę Strzyboga(Słowiańskiego bóstwa wiatru)

Chyba naprawde nie trafiliscie w progno :naughty:

Awatar użytkownika
donaj

Post03 cze 2013, 07:44

FilipN pisze:
donaj pisze:Poniedzialek tez moze wieczorem wejdzie, tylko ten kierunek z dupy, brzezno?

z dupy? ja tu widzę normalnie półwysep... na WGpro od 16, na ICM od 13

Panie zanim ja po pracy do polwyspu dojade to juz ciemno bedzie :evil:

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”