Kite&Sail 2010 - Spoty Sardynii pod Żaglami.

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
holender_
Dostał piwko: 2 razy

Post05 lis 2009, 21:21

Preston pisze:
Kris. pisze:Preston,Bf co tak cichaczem siedzicie a doszly mnie sluchy,ze sie wybieracie? :twisted:

Nie wiem jak tam Bf, ale my wbieramy się koniecznie :) W końcu porządne wakacje się należą :)

<<Kriss>> pisze:4. i 5. Sylwia i Preston - tydzień napewno, pewnie 2 ;)

Na bank 2 tygodnie :) Tydzień to za mało.

pozdr

Nie wyobrażam sobie pojechać gdzieś na tydzień,zdecydowanie za krótko,pamientam jak ludziska wyjerzdzali z Ras sudr ze łzą w oczach ze zaczynało sie fajnie robić a co nie którzy musieli zjerzdzać 8)

Awatar użytkownika
<<Kriss>>
Kontaktowanie:

Post05 lis 2009, 21:31

Dobre pytanie :) ale myślę że damy radę ;)

Tak jak piszesz - część ekipy to będą osoby towarzyszące - więc musimy się liczyć z ok. 6 deskami i 12oma latawcami.

Miesiac temu plywalem na bavarii 50 - jacht ma 15 m długości i 4,60 m szerokości - można pod pokładem grać w berka. Bavaria 44 to ciut mniejsza siostra, ale też jest full miejsca w środku - deski można trzymać 'na sztorc' każdy w swojej kabinie, latawce - te nieużywane i suche - w kojach, te mokre - mogą stać w mesie. Sporo miejsca jest pod kanapą dziobową - myśle że na 4 spakowane latawce.
Jeśli się to jeszcze nie pomieści - to zostają nam bakisty z tyłu jachtu (tam wejdzie kilka plecaków z latawcami), przedni luk kotwiczny, a w najgorszym wypadku sam kokpit czy tak jak mówisz ponton.

Sam się zawsze dziwie ile rzeczy potrafi się na takim jachcie zmieścić - np. kiedy płynie się w kilku-tygodniowy rejs z założeniem że przez kilkanaście dni nie wchodzi się do żadnego portu - kiedy cały prowiant stoi na kei - to aż się nei chce uwierzyć że to wejdzie - ale potem jakoś zawsze wchodzi :P

Damy radę ;)

Awatar użytkownika
<<Kriss>>
Kontaktowanie:

Post05 lis 2009, 21:36

holender_ pisze:hehhehehe...no prosze bardzo ;) angel,aga czarna jeszcze brakuje bialej do kompletu :D ...Kryss ja mysle ze bedzie takie zainteresowanie ze jacht bedzie nawet dwa miechy zajety hahahaa
Pozdrawiam :)

Białą już dziewczyny namawiają :) zobaczymy, może się przyłączy ;)

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post05 lis 2009, 21:39

<<Kriss>> pisze:..Sam się zawsze dziwie ile rzeczy potrafi się na takim jachcie zmieścić - np. kiedy płynie się w kilku-tygodniowy rejs z założeniem że przez kilkanaście dni nie wchodzi się do żadnego portu - kiedy cały prowiant stoi na kei - to aż się nei chce uwierzyć że to wejdzie - ale potem jakoś zawsze wchodzi :P

Damy radę ;)

..hehe.. nie no ja wiem, ze wszystko zawsze wchodzi :). Plywalem przed kajtem sporo w Chorwacji i Grecji zaprowiantowani po brzegi bo mariny odwiedzalismy niezbyt czesto. Tylko innaczej sie pakuje konserwy i puszki z piwem do bakist pod kojami, a inczej sprzet do kajta, ktory codziennie moze byc uzywany i nie kazdemu bedzie sie pewnie chcialo go idealnie codziennie pakowac i rozpakowywac :).
Ale co sie ma nie dac! :wink:

stiv amoralny
Deska: 50fifty/Su-2/Spleene
Latawiec: Cabrinha/SShot/Airush
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 32 razy
Kontaktowanie:

Post05 lis 2009, 21:42

szed pisze:Kriss,
a jak chcesz rozwiazac problem sporej ilosci sprzetu na jachcie? Niech tylko 6 osob ma po 2 latawce i 1 deske to juz masz 12 szmat i 6 desek :). Ja kiedys o tym myslalem i doszedlem do wniosku, ze trzeba poswiecic jedna najmniejsza kajute tylko na sprzet co oczywiscie zwieksza koszty tego wakatu dla pozostalych uczestnikow rejsu. No chyba, ze masz jakis inny pomysl..

Teraz tak pomyslalem, ze mozna tez w pontonie wszystko wozic za soba. Tylko trza by to pewnie jakas siatka zabezpieczyc.

Szed, ja tez o tym myslałem i myslę że idealnym rozwiązaniem będzie jakbys np. tylko ty wziął latawce, je bym nie brał żeby było więcej miejsca i jakoś byśmy się wspólnie dogadali :lol: co do twoich kitów oczywiście :lol:

A na poważnie to bardzo podoba mi sie ten pomysł, nieraz o czymś takim również myślałem i obawiam się że więcej będzie chętnych na tą łajbę niż miejsc niestety :!:

Ja podobnie jak holender na 2 tygodnie sie deklaruję:)
Ostatnio zmieniony 05 lis 2009, 21:47 przez stiv amoralny, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post05 lis 2009, 21:44

..hehee.. Stiv,
my sie zawsze dogadamy.. nie tylko z kajtami :)

Awatar użytkownika
<<Kriss>>
Kontaktowanie:

Post05 lis 2009, 21:48

stiv amoralny pisze:

A na poważnie to bardzo podoba mi sie ten pomysł, nieraz o czymś takim również myślałem i obawiam się że więcej będzie chętnych na tą łajbę niż miejsc niestety :!:

Hm, jeśli faktycznie by tak było, to mogę jeszcze spróbować zorganizować Bavarię 50 - to będzie wtedy 5 kabin i 1 miejsce w mesie - to by nam troche zwiekszylo mozliwosci. Ew. zawsze mozna sprobowac wziac drugi jacht ;p

Ale na razie skoncentrujmy sie na konkretach - obecna lista zapelnia nam miejsca na 2 tygodnie :)

Awatar użytkownika
holender_

Post05 lis 2009, 22:21

Kriss, moja rada?!
Bierz Bavarie 50 hihihihihi ;)

Awatar użytkownika
<<Kriss>>
Kontaktowanie:

Post06 lis 2009, 10:59

Aktualna lista:

1. Angel - 2 tygodnie
2. Aga Czarna - 2 tygodnie
3. Ja czyli <<kriss>> - 2 tygodnie
4. i 5. Sylwia i Preston 2 tygodnie

Czyli mamy 4 miejsca wolne na 1 tydzien i 4 wolne na 2gi - albo 4y na 2 tygodnie :)

Wstępnie zainteresowani z forum:
Gosia i Tomek G, Szed+1 albo +3, Bigfoot i Kasia, Kris.+1, holender_ , k2

Pozdr.

Awatar użytkownika
<<Kriss>>
Kontaktowanie:

Post06 lis 2009, 14:55

Zajawka na temat regionu Emerald-Coast czyli Costa Smeralda:

http://sardegna.localidautore.com/resor ... s-194.aspx

Żeby było na co czekać :)

Awatar użytkownika
holender_

Post06 lis 2009, 21:42

<<Kriss>> pisze:Aktualna lista:

1. Angel - 2 tygodnie
4. i 5. Sylwia i Preston 2 tygodnie

Czyli mamy 4 miejsca wolne na 1 tydzien i 4 wolne na 2gi - albo 4y na 2 tygodnie :)

Gosia i Tomek G, Szed+1 albo +3, Bigfoot i Kasia, Kris.+1, holender_ , k2

Pozdr.

Kriss.
Mnie zapisz na 1 czerwca 2 tygodnie :)

stiv amoralny
Deska: 50fifty/Su-2/Spleene
Latawiec: Cabrinha/SShot/Airush
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 32 razy
Kontaktowanie:

Post07 lis 2009, 00:33

Kriss, ja też się zgłaszam na 2 tygodnie , ale od 1 maja; holendrowi chyba cus sie po....liło:) od 1 czerwca?!?

Awatar użytkownika
<<Kriss>>
Kontaktowanie:

Post07 lis 2009, 09:20

Aktualna lista:

1. Angel - 2 tygodnie
4. i 5. Sylwia i Preston - 2 tygodnie
6. stiv amoralny - 2 tygodnie
7. holender_ ? 2 tygodnie do potwierdzenia - termin jest od 1 maja :) wpisywac?

w czerwcu byloby pewnie fajnie, ale to juz jest inna bajka jesli chodzi o cene jachtu i ruch sie robi podobno bardzo duzy na spotach. dlatego obstawiamy maj - na razie 2 pierwsze tygodnie, jesli bedzie wiecej chetnych to wtedy mozemy myslec o kolejnym tygodniu albo dwóch.

Czyli mamy 2-3 miejsca wolne na 1 tydzien i 2-3 wolne na 2gi - albo 2-3y na 2 tygodnie

Gosia i Tomek G, Szed+1 albo +3, Kris.+1, k2.

Pozdr.!

Awatar użytkownika
holender_

Post07 lis 2009, 12:48

<<Kriss>> pisze:Aktualna lista:

1. Angel - 2 tygodnie
4. i 5. Sylwia i Preston - 2 tygodnie
6. stiv amoralny - 2 tygodnie
7. holender_ ? 2 tygodnie do potwierdzenia - termin jest od 1 maja :) wpisywac?

w czerwcu byloby pewnie fajnie, ale to juz jest inna bajka jesli chodzi o cene jachtu i ruch sie robi podobno bardzo duzy na spotach. dlatego obstawiamy maj - na razie 2 pierwsze tygodnie, jesli bedzie wiecej chetnych to wtedy mozemy myslec o kolejnym tygodniu albo dwóch.

Czyli mamy 2-3 miejsca wolne na 1 tydzien i 2-3 wolne na 2gi - albo 2-3y na 2 tygodnie

Gosia i Tomek G, Szed+1 albo +3, Kris.+1, k2.

Pozdr.!

hehe... Ja tylko tak w kit napisałem ze w czerwcu chce jechać bo jestem przekonany ze do końca grudnia Kriss zamknie maj i zacznie czerwiec ;)
Taaaa :D prosze mnie zapisać na pierwszy maj dwa tygodnie ;P

Awatar użytkownika
<<Kriss>>
Kontaktowanie:

Post08 lis 2009, 21:09

Ok,

aktualna lista i przydzial kabin na pierwsze 2 tygodnie :) :

Kabina dziobowa: Angel+Aga Czarna
Kabina rufowa1: Sylwia i Preston
Kabina dziobowa piętrowa: stiv i holender_
Mesa: Skiper

Zostaje nam jeszcze jedna wolna kabina rufowa: - najlepiej dla pary ;)
Czyli rufa dla pary na 2 tygodnie albo dla 2 par po tygodniu :)

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”