Gdzie w Warszawie mozna pocwiczyc?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
kasya
Kontaktowanie:

Post11 cze 2005, 00:41

chucky pisze:Heh... wątpie czy ci się uda... widze że musze Ci to wszystko dokładnie wytłumaczyć. Cała powieżchnia lotniska jest lądowiskiem. Że na pasie nie mozesz sobie biegać to logiczne (chyba :), na trawie od strony hangarów masz pas szybowcowy, więc też odpada, tu musisz się lliczyć z niekoniecznie miłym kontaktem z w.w. szefem wyszkolenia szybowcowego. Zaś Trawa od strony wieży kontrolnej jest także pasem do lądowania dla cięższych samolotów i pasem awaryjnym. Tak więc myśle że będzie to raczej strata twojego czasu jakiekolwiek dyskusje z tymi ludźmi. A krasnale z wieży są jeszcze mniej przyjemni bo to wojskowi.

bzdura

bez problemu idzie sie dogadac - tylko nie na "dziko" a oficjalnie. zwlaszcza o teren trawiasty od piastow slaskich.

pozdro
Kasya

Awatar użytkownika
raf

Post11 cze 2005, 10:31

http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic.php?t=3736

często tam uskuteczniamy buggy (dzięki Tomfly) a jak nie ma wózka to można pobiegać z kajtem
(miejscówka 5 km od zachodnich granic Wawy)
pozdro
raf

Gość

Post11 cze 2005, 11:08

bzdura

bez problemu idzie sie dogadac - tylko nie na "dziko" a oficjalnie. zwlaszcza o teren trawiasty od piastow slaskich.

A powiedz mi- latem się dogadywałaś czy zimą? Ja spędziłem swojego czasu całe wakacje na tym lotnisku i znam zwyczaje kture tam panują. Podczas naprawiania liny holowniczej musieliśmy ją rozwinąć i wystarczy, że podszedłem ok. 100m. od pasa i od razu wojskowi podjechali swoim gazikiem i zaczeli się przywalać. A nie pchałem się tam na hama, tylko dostałem pozwolenie od ludzi z szybowcowej.

..
Kontaktowanie:

Post12 cze 2005, 10:59

Mikka pisze::!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
A bywacie pod Konstancinem?
Za konstancinem jedziemy przez wieś Obory nad Wisłę. Po prawej stronie jest pole z lotniskiem (widać z daleka hangar i rękaw wiatrowy...
Wydmuch z każdej strony. no może poza SW i S, ale na upartego, można wyjśc z "cienia" drzew.
Warto zagadać w hangarze z właścicielami o zgodę i czy nagle nie nadleci jakaś Cessna... :twisted: Bo mogą być jaja.
Murawa cacy i wszystko cacy, nie fqrzyć niedzwiedzia, bo nie będzie cacy.

Niestety, nie pozwolili skorzystac z kawalka ich powierzchni, bo cos tam, jak dla mnie to bzdury jakies opowiadali. No tak czy inaczej nie nalegalem co by nie popsuc ukladow jakie juz moze ktos tam nawiazal. Szkoda bo miejscowka calkiem fajowa

Awatar użytkownika
kasya
Kontaktowanie:

Post12 cze 2005, 12:07

Anonymous pisze:
bzdura

A powiedz mi- latem się dogadywałaś czy zimą? Ja spędziłem swojego czasu całe wakacje na tym lotnisku i znam zwyczaje kture tam panują. Podczas naprawiania liny holowniczej musieliśmy ją rozwinąć i wystarczy, że podszedłem ok. 100m. od pasa i od razu wojskowi podjechali swoim gazikiem i zaczeli się przywalać. A nie pchałem się tam na hama, tylko dostałem pozwolenie od ludzi z szybowcowej.

Wiosną, latem, jesienią i zimą... przez jakies 3 lata. Jeśli nie chcesz rozmawiać z wlaścicielem lotniska to zawsze możesz się dogadać z Wróblem, który właśnie tam na tej trawie prowadzi wiekszość treningów ze swoją szkołą rajdowa. Albo z AK Polskim, który też posiada tam niemały teren - przylegający do Powstańców Śląskich.

pozdro,
Kasya

Awatar użytkownika
Bad-Max
Kontaktowanie:

Post12 cze 2005, 20:42

Gora przy lesie kabackim... trzeba isc od stacji metra natolin na zachod! Jest gorka dla rowerzystow (mozna skakac etc) a obok niej pole, na ktorym mozna sobie cwiczyc kajta! Na paralotniach tez tam lataja..

jakby ktos chcial wiecej info to znajduje sie to kolo kosciola na stryjenskich :)

Awatar użytkownika
pi.
Kontaktowanie:

Post12 cze 2005, 20:50

Potwierdzam...niezly teren i popuszczac latawce mozna...a nieopodal nawet piwa sie napic :wink:

Awatar użytkownika
Bad-Max
Kontaktowanie:

Post12 cze 2005, 20:54

Nie chce spamu tutaj robic ale nie moge sie powstrzymac :)

..a nieopodal nawet piwa sie napic

:D :D NO JAHA :D :D :beer:

p.s
po trudach nauki, podczas zachodu slonca, mozna sobie na gorce usiasc i powoli saczyc piwko :) polecam, fajna sprawa :)

Awatar użytkownika
kowis
Kontaktowanie:

Post12 cze 2005, 23:02

na bokserskiej pięknie przystrzyzona trawka , mięciutka pachnąca wsam raz na spotknia z latawczykiem:) polecam tą miejscówke jak bedziecie sie wybierac to dajcie znac:) :twisted:

..
Kontaktowanie:

Post12 cze 2005, 23:49

No ja chetnie, ale gdzie to jest doklanie na bokserskiej.

A o tej górce takze myslalem (2 stacje metra ode mnie wiec zajebiscie) ale tam chyba las kabacki wszystko zaslania nie?

Awatar użytkownika
Maslav
Kontaktowanie:

Post13 cze 2005, 00:19

Pod Kazurkę szkoda imo jechać. Bardzo mało miejsca, kamienie, mnóstwo ludzi, płoty. Miejsce nadaje się od biedy do puszczania latawca zabawki, natomiast z większym sprzętem bawić sie tam jest naprawdę nierozsądnie. Poprostu "polanka" jest za mała. Natomiast świetnie nadaje się ona do baseballa 8) :!:

Awatar użytkownika
Bad-Max
Kontaktowanie:

Post13 cze 2005, 11:20

A o tej górce takze myslalem (2 stacje metra ode mnie wiec zajebiscie) ale tam chyba las kabacki wszystko zaslania

Poprostu "polanka" jest za mała.

Troche jest w tym racji! aczkolwiek ja bym chyba dal rade sobie tam cwiczyc :) wiadomo, jak sie ma kuuupe pola to warto isc na kuuuupe pola! ale jak sie nie ma to sie idzie gdzie mozna :)

A ode mnie to jedna stacja metra wiec jeszcze bardziej zajebiscie :) Ja kabaty :)

Awatar użytkownika
Maverick
Kontaktowanie:

Post13 cze 2005, 11:37

Skoro tak szukacie to na Bielanach przy trasie torunskiej obok stacji Neste jest ładne pole i obecnie idealnie wykoszone! Wiaterki sa od wisly tak ze mozna sie pomachac!

Awatar użytkownika
Mikka
Kontaktowanie:

Post13 cze 2005, 12:07

:evil:
Fakt w łykend pod Konstancinem lotnisko było lotniskiem.
Mnogość lotów i modelarzy ze śmigłowcami mnie również zniechęciło.
:cry:

Ale UWAGA!!!!
Miejscówka na żeraniu obok mostu Grota została w Sobotę wykoszona!!!
Moze dziś po pracy podjadę się tam pomacać...

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post13 cze 2005, 12:24

No właśnie - łąki nadwiślańskie wyglądają całkiem całkiem gdy sięjedzie prawie kazdym mostem - jak to wygląda z bliska :?: I czy nie wiatr nie kręci za bardzo :?:

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”