Surf to Fly Winter Cup 2016 Snowkite Competition Giżycko 10.01.2016 !

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Regis
Deska: CrazyFly Raptor 135x41
Latawiec: Peter Lynn Fury v3 10
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post12 sty 2016, 11:42

To jeszcze tak ode mnie, wrażenia z pierwszego course race w jakim uczestniczyłem.

Taki warun jak nam wszedł w Giżycku to ze świeczką szukać, a sam wyścig bajeczka :D

Startujesz między bojkami, od razu złożenie, szmata w dół i ogień. Mijasz niebieską flagę na pełnej prędkości i dalej ciśniesz 1 km hals non stop na w pełnym złożeniu. Bar ciągle odpuszczony, szmata strymowana na maksa i czujesz, że jesteś o włos od utraty przyczepności. Nabierasz wysokości, szybki zwrot. Czujesz, że latawiec lekko Cię unosi przechodząc przez zenik. Wykorzystujesz to, do ustawienia nart i ogień na pomarańczową flagę. Kolejny kilometr robisz z taką prędkością, że zanim zakapujesz co się stało, to już mijasz kolejny róg trójkąta. Teraz musisz dobić z wiatrem do czerwonej flagi. Nie jest łatwo, więc gnieciesz w stronę brzegu, troszkę odpoczywając bo już nie ciśniesz krawędzi. Zbliżasz się do brzegu, zwrot i spokojnie dojeżdżasz do czerwonej flagi. Widzisz, że jest 20 metrów od Ciebie, pikujesz latawcem, wciskasz krawędź i wychodzisz maks prędkością na drugie okrążenie. Uwierzcie lub nie, ale jedno okrążenie to było ok 3.5 km i robiło się je dosłownie w kilka minut! Walka ze zmęczeniem na ostatnim biegu dodatkowo podnosi adrenalinę, czujesz że nogi już wymiękają, ale chcesz za wszelką cenę dojechać do końca. Nie wiem jak inni, ale jak podczas 4 biegów zrobiłem ponad 26 km :D

Troszkę mnie zdziwiło, że część osób startowała w stronę portu, a nie środka jeziora, bo wydawało mi się, że jak jeździmy po trójkącie to znaczy, że trójkąt należy objechać całkiem po zewnątrz, a nie halsując się w jego środku. Tak też zrozumiałem na briefie :D Ale jak wspomniałem, to były moje pierwsze zawody, mogłem coś źle zrozumieć :)

Pozdrowienia dla Grześka, za na prawdę wspaniałą imprezę. Świetną decyzją było wybranie właśnie takiego terminu, bo warunki na prawdę dopisały. Kto nie przyjechał niech żałuje :)

andrzejwodejszo
Deska: SU-2, MOSES
Latawiec: komórkowe Ozony / SU-2 / Moses
Postawił piwka: 77 razy
Dostał piwko: 46 razy
Kontaktowanie:

Post12 sty 2016, 11:57

nie ma znaczenia którędy pojedziesz - ważne aby minąć bojkę (pomarańczową) z jej prawej strony. Airman 4x startował z prawego halsu, dlatego miał pierwszeństwo - wszystko miało ręce i nogi :) Super impreza, mega ludzie i rewelacyjny klimat. Dzięki Grzesiek za taki event :)

Awatar użytkownika
Regis
Kontaktowanie:

Post12 sty 2016, 12:06

Spoczko, jak pisałem, to był mój pierwszy start i nie wszystko do końca rozumiałem. Mój błąd :D

No i te nerwy przed startem pierwszego biegu :D
Czy to już start? Czy jeszcze nie? Jechać czy nie? Która to flaga miała być. Jest syrena, ale czy to start. Ok flaga w dół, to chyba jedziemy :D

Nie obraziłbym się, gdyby jeszcze w marcu był warun na kolejną edycję :D

andrzejwodejszo
Deska: SU-2, MOSES
Latawiec: komórkowe Ozony / SU-2 / Moses
Postawił piwka: 77 razy
Dostał piwko: 46 razy
Kontaktowanie:

Post12 sty 2016, 12:19

no z flagami i syrenami było małe zawirowanie, ale falstartów nie widziałem. :) padaj w ten weekend do Krynicy - tam tez będą zawody

Awatar użytkownika
Regis
Kontaktowanie:

Post12 sty 2016, 12:56

Chciałbym, ale niestety nie dam rady :(

Grzesiek
Dostał piwko: 6 razy

Post12 sty 2016, 22:06

Dzięki Panowie jeszcze raz, że przyjechaliście, za podzielenie się wrażeniami i za pozytywne info zwrotne.
Przyjemnie jest jak praca i starania, by było jak najlepiej, są zauważane i doceniane :).
Pozdrawiam ! :)

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”