poznań testy PKD weekend - do wyboru: snowkite lub buggy/mtb

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
pitoo
Kontaktowanie:

Post03 mar 2006, 17:42

oxygen pisze:rozumiem ze wszyscy chca posmigac na snb :cry: no buggy=no grill :wink:

Kitebuggying jest dyskryminowany :idea: :lol:

co do grilla to ja się piszę!!! I myśle, że reszta też...szczególnie jak zgłodnieje po paru godzinkach śmigania....:)

Awatar użytkownika
oXy
Kontaktowanie:

Post03 mar 2006, 18:19

pitoo pisze:co do grilla to ja się piszę!!!

Hehe ale ja napisałem wyraźnie no buggy=no grill :wink:

spoko wezme wezme tylko strach juz patrzeć na te prognozy :( :(.....kur....czy w tej Polsce zawsze taka dolina musi być :evil:...i jak ja mam tu podnosić skilla na buggy, jak nie ma warunków do treningu.. 8)

Awatar użytkownika
Trusek
Deska: Su2
Latawiec: North Rebel 9 i 12

Post03 mar 2006, 18:46

Dziś leciałem sobie traskę z Powidza w kierunku północno zachodnim i zima kończy się jakieś 50km od Powidza w tamtym kierunku - czyli za Wągrowcem.
Na Powidzu naprawdę jest OK i póki co można wychodzić bez obaw. Ja będę raczej od rana czyli gdzieś od 10-11tej.
Pokrywa śnieżna na jeziorze wynosi chyba teraz około 10 - 15cm w Powidzu. Im blizej poznania tym słabiej. Wiatr bedzie sie odkręcał z Pn na Pn-Zach więc bedzie idealnie!
Jesli ktos przyjedzie to - do jutra!
Pozdro!

Awatar użytkownika
pitoo
Kontaktowanie:

Post03 mar 2006, 21:51

zobaczymy...jak z nowo wypatrzoną miejscówką toomaja będzie lipa to może skoczymy do Powiedza :D

Awatar użytkownika
Preston
Kontaktowanie:

Post03 mar 2006, 22:41

No.. Czyli zbiorka o 7.45 na Srodce... :) Prawie w srodku nocy ;)

Awatar użytkownika
janciowodnik
Deska: su-2
Latawiec: rabbit gang
Postawił piwka: 9 razy

Post03 mar 2006, 22:46

Trusek więc to ty dzisiaj zrobiłeś piękną pętlę nad Gnieznem??? przyjade koło 10 z kiełbaską winko własnej roboty niestety się skończyło.
Jak ktoś boi się wchodzić na lód na Powidzu to przed jazdą wjadę omegą żebyście się przekonali że naprawdę jest bezpiecznie na lodzie. Ma grubość około 35 cm. nie ma żadnych odparzelisk ani innych takich. Jak sie jeździ na łyzwach mozna co najwyżej poczuć odwierty rybaków.
Więc do zobaczenia do jutra
HOWK

Awatar użytkownika
Shark
Dostał piwko: 3 razy

Post03 mar 2006, 23:29

Więc jutro na Powidzu będzie nas trzech.

Awatar użytkownika
janciowodnik
Deska: su-2
Latawiec: rabbit gang
Postawił piwka: 9 razy

Post03 mar 2006, 23:36

chyba czterech bo bedzie zayer też

toomaj
Kontaktowanie:

Post03 mar 2006, 23:48

Jak ktoś boi się wchodzić na lód na Powidzu

no to chyba do mnie :oops: :wink:

wjadę omegą żebyście się przekonali że naprawdę jest bezpiecznie na lodzie.

no janciowodnik to ja cie trzymam za slowo - w takim razie jesli zawitamy jutro do Was i nic nie bedzie wialo ustawiam sie jako pierwszy w kolejce na ciagniecie za Twoja omega na snb :wink: tylko warto by zabrac dluga linke holownicza :lol:

A tak serio:
ustalilismy ze wybieramy sie od rana tak jak Preston napisal i smigamy na miejscowke, jest to dokladnie 21km od srodki, zaraz za kostrzynem w lewo na Gniezno i po lewej stronie juz jest ladne pole, pierwsza w lewo i mozna postawic autka, a jesli pojechac kawalek i znowu pierwsza w lewo to mozna wjechac na samo pole.
Wybralem sie dzisiaj zeby sprawdzic jeszcze warunki, niestety nie wyrobilem sie zbyt wczesnie i juz ciemnawo bylo:

Obrazek

Obrazek

z brzegu wyglada ze sniegu malo, ale dalej jest lepiej, mniej wiecej tak :lol: :
Obrazek

no chyba ze ktos mocniej kopnie racica :lol: to tak:
Obrazek

dokladnie kilometr dalej jakby nie zjezdzac na Gniezno tylko smigac dalej prosto, w prawo jest maly zjazd na jakas miejscowosc nie pamietam na co - i tu jeszcze lepsza miejscowe znalazlem - ma ok 1km dlugosci i szerokosci pewnie tez cos kolo tego! Jest na niej wiecej sniegu, ale juz bylo za ciemno zeby robic foty

Z uwagi na to ze jest to po drodze do Powidza stwierdzilismy ze decyzja zapadnie po drodze lub na miejscu czy smigamy dalej. Mysle ze faktycznie na Powidzu moze lepiej wiac, a moze i sniegu wiecej? Wiec czekajcie na nas jakby co :D Targamy grilla i niezly zapas kielbasek :!:

pozdrawiam wszystkich i zycze nam wszystkim zeby w ten weekend powialo... bo TV swoje, a te klamczuchy na windguru i windfinder swoje :idea:

Awatar użytkownika
oXy
Kontaktowanie:

Post03 mar 2006, 23:59

toomaj pisze:bo TV swoje, a te klamczuchy na windguru i windfinder swoje :idea:

a my swoje :lol: :lol:

Grill uszykowany, kiełbaski sie odmrażają, plecak spakowany, kamera naładowana, buggy w częściach= będzie wiać :lol: :lol: ..tylko wstań jak to

Preston pisze: Prawie w srodku nocy :wink:

toomaj
Kontaktowanie:

Post04 mar 2006, 00:01

bleheh no wlasnie

a tak na marginesie oxygen:

jak ja mam tu podnosić skilla na buggy,

skilla to ty i moze masz, ale w cs'a bueheh LOL

pozdro :D

P.S.
zartowalem :roll: , na buggy tez wymiatasz :twisted:

Awatar użytkownika
oXy
Kontaktowanie:

Post04 mar 2006, 00:11

:oops: aa counter to inna sprawa.....tu mam warunki :P

Awatar użytkownika
Kris.
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post04 mar 2006, 16:53

no to sie udalo,wiaterek,snieg,sloneczko,sporo osob,wszystko si :P ,oby wiecej takich wypadow...
poprosze o fotki na nurekp[malpa]o2.pl
dzieki za wypad!!!

Awatar użytkownika
oXy
Kontaktowanie:

Post04 mar 2006, 17:01

Kri-Sto pisze:no to sie udalo,wiaterek,snieg,sloneczko,sporo osob,wszystko si :P ,oby wiecej takich wypadow...
poprosze o fotki na nurekp[malpa]o2.pl
dzieki za wypad!!!

:idea: a zapomniałeś wspomnieć o kiełbaskach ...oo Ty :lol:

Też jestem za taką formą spotkań, naprawde było bardzo sympatycznie, mimo że nie pośmigałem po śniegu moim buggy....

toomaj
Kontaktowanie:

Post04 mar 2006, 17:06

dokladnie, byla rewelacja!

od rana sie troche martwilismy o wiatr, ale od 9 dawalo praktycznie non stop, maksymalnie w granicach 14-15 knotow.
Tak jak mowisz Kri-Sto - wszystko dopisalo: miejscowka, wiaterek, sloneczko, kielbaski z grilla :P , prawie 5 godzin dobrej jazdy :twisted:

Na bank wrzucimy foty i damy znac

I wielkie dzieki wszystkim ktorzy sie pojawili za super wypadzik, oby jak najwiecej takich :!:

P.S.
wiemy ze wiaterek dotarl i do Powidza, jak tam bylo u Was?

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”