Jesienny wyjazd szkoleniowy WAKE.PL - RAS SUDR :)

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Kosek
Deska: 666
Latawiec: North Rebel
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post16 paź 2008, 13:03

a dlaczego Ziomek ma obklejona koncowke baru tasma :)

czy ja po prostu zle widze? ;)

Awatar użytkownika
los bizonos
Kontaktowanie:

Post16 paź 2008, 13:07

Kosek pisze:a dlaczego Ziomek ma obklejona koncowke baru tasma :)

czy ja po prostu zle widze? ;)

jak byś robił kiteloopy na powerze to byś wiedział :wink: ...

Awatar użytkownika
Kosek
Deska: 666
Latawiec: North Rebel
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post16 paź 2008, 13:12

no dobra ale co? bar od waroo tnie rece przy loopach?

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post16 paź 2008, 13:25

los bizonos pisze:
jak byś robił kiteloopy na powerze to byś wiedział :wink: ...

to co bar Besta juz nie jest taki fajny ?? :lol: :lol: :lol: i trzeba w rekawiczkach plywac bo sie odciski robia :lol: :lol:

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post16 paź 2008, 13:37

[quote="przemass
Obrazek
[/quote]

A to jakiś międzynardowy wyjazd macie widzę, jakis Niemiec też jest:wink:
Ziomek teraz serce mnie jakoś dziwnie ściska :?

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post23 paź 2008, 17:41

Kosek pisze:no dobra ale co? bar od waroo tnie rece przy loopach?

Tak, bar od Besta tnie ręce przy loopach :cry: ...

...po 50 kiteloopie i w 3 tygodniu pływania faktycznie tnie - dokładnie tak samo jak North, Ozone czy Cabrinha :wink:

Bar od Besta wciąż bardzo fajny, powiem więcej - jak dotąd wciąż NAJFAJNIEJSZY :twisted:

Awatar użytkownika
fabi

Post23 paź 2008, 19:18

Dla odmiany to samo miejsce i inny bar, widocznie coś w powietrzu siedzi.
Obrazek
Obrazek

przemass
Kontaktowanie:

Post24 paź 2008, 01:55

Nie wdając się więcej w rękawiczkowo-barowe rozważania :wink: pozwolę sobie wrzucić ostatnią serię zdjęć - troszkę może nie wszystkie w temacie kajtowym...

Ziomek jak zwykle na pływanko - 11.30, dziewiąteczka Waroo, mała deska - yalla!

Obrazek

sesja na idealnie płaskiej wodzie, małe rozmiary - zdjęcia mówią same za siebie ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czasem na sesję wpadła jakaś "Best girl" ;)...

Obrazek

...ale pokusa pływania, o dziwo, zwyciężała :twisted:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Niektórzy woleli posmakować prawdziwych "egipskich klimatów"...

Obrazek

...inni uczyli się nawet na basenie

Obrazek

i W basenie :lol:

Obrazek

co wieczorami mogło być zaskakujące :wink:

Obrazek

Większość wolała jednak spokojniejsze rozrywki :)

Obrazek

...lub sesję wieczorną, czyli popularną "wieczorynkę" - bo raczej nie siadało na noc :twisted:

Obrazek

Obrazek

Dziękujemy wszystkim, którzy zdecydowali się z nami wziąć udział w wyjeździe, zarówno jako kursanci jak i samodzielni riderzy. Mamy nadzieję, że zachowacie dla tego miejsca i dla atmosfery tak samo ciepłe wspomnienia jak my.

Z mojej strony, jako osoby "spinającej" całe zamieszanie - chciałem podziękować za pomoc Ellare.pl w organizacji wyjazdu, jak również przeprosić za wszelkie ewentualne niedociągnięcia - wyciągamy z nich wnioski, po to, żeby każdy następny wyjazd był zarówno dla Was jak i dla nas bardziej udany.

Nie zapominamy o odkrywaniu nowych spotów - w połowie listopada lecimy znów na kontynent przetestować dla WAS dwa nowe, BARDZO obiecujące spoty, później snowboard Livigno, Brazylia w grudniu, a już w kwietniu - Ras Sudr znów na 3 tygodnie - znów w najlepszych warunkach temperaturowo - wiatrowych!

Zapraszamy znów - już niedługo!

Obrazek

MArcinBe

Post24 paź 2008, 09:22

fajnie Przemass, ze odpisujesz na pytania 8)

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post24 paź 2008, 09:56

50 KL przez 21dni, to wychodzą średnio 3dziennie ;)
Chyba zatem ten bar musi być zabójcoz ostry.
Wiadomo, że szybko znjadziemy też w necie gości pływających w rękawiczkach na wszystkich latawcach ale chyba nie o to chodzi.

Proszę poszukajcie dla mnie koniecznie gościa, który twierdz, że bar od Cabrinha pociął mu łapy.....
...boje się, że 2009 będzie ciął jak szalony już przy 1 KL
Obrazek

P.S. Spoko fotki i relacja, duuużo wiatru, farciarze ;)
Pozdro i do zobaczenia z Łejkowcami, którzy jadą do Bra

przemass
Kontaktowanie:

Post24 paź 2008, 11:54

MArcinBe pisze:Przemass, bo mam wrazenie, ze w innym watku sie to zagubilo co ty i ja pisalismy, wiec jeszcze raz:

a ktore 7 innych miejsc sprawdziliscie?, albo dokladniej, ktore jeszcze miejsca oprocz Hurghada, ElGouna i Dahab sprawdziliscie?

nie przecze, ze Ras Sudr nie jest dobre, bo jest na bank dobre, ale:
-a co jezeli ktos tez troche fali szuka? nie trzeba troche za daleko wyplywac? (brak asekuracji)
-skoro jest sam piasek, to czemu na waszych zdjeciach jest osoba plywajaca w butach?
-co do wiatru to wiadomo, mozna lepiej, mozna gorzej trafic - tu nie ma co dyskutowac, temat byl juz mocno walkowany, np w zwiazku z RSZ
-nie bylem, przyznaje, ale slyszalem rozne opinie o hotelu w RasSudr nie tylko pozytywne, moze nie negatywne, ale po prostu bardzo przecietne typu Magawish
-i ostatnie, czy w tych lagunkach na ktorych robicie zdjecia, czy tam przypadkiem przy juz kilku osobach nie robi sie tloczno przy odplywie?

Marcin, wydawało mi się żę już Ci Mareck dość szczegółowo odpowiedział...ale przepraszam, już odpowiadam:

1.Hurghada, El Gouna, Tawila, Dahab, Safaga, Zaafarana, Ras Sudr.

2.Jeżeli ktoś szuka fali - zapraszamy z nami do Brazylii. To był wyjazd do Egiptu, na szkolenie i freestyle na płaskiej wodzie. Jeśli będziemy jechać na wave, pojedziemy tam, gdzie jest porządny wave. W Egipcie o takim nie słyszałem.

3. Czasem jest zachód słońca, a na zdjęciach są osoby w okularach słonecznych. Czy to znaczy że ich razi? ok. 1/3 moich kursantów na zatoce uzywa butów, pomimo ze jak wszyscy się chyba zgodzimy, nie są im potrzebne. Dlaczego? Bo lubią się czuć bezpieczniej i tyle. Owszem, zdarzały się w 40-osobowej grupie rozcięcia stóp, jednak nie było tam rafy, a CAŁE dno było mulisto-piaszczyste. Czasem zdarzył się jakiś patyk czy kamień - stąd rozcięcia, podobnie jak na Zatoce.

4. Hotel jest dużo lepszy niz Megawish z jednego względu który mnie szczególnie interesuje - jedzenie jest super :twisted: To plus czysty pokój z działającą klimą + strzeżona skrytka na sprzęt(!) + basen w zupełności mi wystarczy. Brak zycia nocnego jest dla mnie DUŻYM plusem - bo grupa lepiej się integruje między sobą, a ja moge wyspać sie na pływanie kiedy chcę.

5. Zarówno przy odpływie jak i przy przypływie, był na lagunce prowadzony camp dla zaawansowanych, z trenerem, nagraniem video itp - pływało ponad 10 osób i nie odczułem tłoku. Poza tym, oprócz godziny szczytu przypływu nie ma potrzeby pływać na lagunkach, bo zaraz za olbrzymimi sandbankami jest full płaskiej wody.

Koniu: w takim razie mój rachunek jest zdecydowanie zaniżony :wink: :wink:

Końcówka baru w C wygląda ciekawie, pozdro i jak największych fal życzę :)

MArcinBe

Post24 paź 2008, 12:22

Mareck skoncentrowal sie na opisie Ras Sudr
mi chodzilo o to z ktorymi innymi spotami ty porownywales

dzieki Przemass, dzieki Mareck za wyczerpujace info!

ale mialbym jeszcze pytanie:
1.czemu wedlug ciebie Zaafrana jest gorsza od Ras Sudr?
(oba hotele przy spocie, oba hotele na pustkowiu, przy obu hotelach sporo plaskiej wody, przy obu hotelach jak narazie ponoc malo ludzi, przy obu hotelach brak rafy...)

2.rozumiem, ze w Ras Sudr bedac w tym hotelu co wy, nie trzeba placic zadnej szkolce za plywanie?

pytam z punktu widzenia prywatnego wypadu 2-4 osoby, ktore nie chca przechowywac sprzetu w szkolce, ani placic za asekuracje, ani nie jada grupa 40 osob (czyli laguna nie musi miec 3km na 3km, kilkaset metrow w zupelnosci wystarczy - jezeli to nie jest ElGouna z setka kajciarzy...)
no i tylko sama plaska woda sie nie zyje, mala falka typu 1-2 metry przy silnym wietrze jest tez mila sprawa (NabqBay, Magawish przed Sandbankiem, ElGouna za plytkim...)

Awatar użytkownika
Stas

Post24 paź 2008, 13:28

przemass pisze:...inni uczyli się nawet na basenie

Oczywiscie - w koncu practice makes perfect
:D

przemass pisze:Dziękujemy wszystkim, którzy zdecydowali się z nami wziąć udział w wyjeździe, zarówno jako kursanci jak i samodzielni riderzy. Mamy nadzieję, że zachowacie dla tego miejsca i dla atmosfery tak samo ciepłe wspomnienia jak my.

Tez dziekujemy za zorganizowanie tak udanego wyjazdu - do zobaczenia!

Awatar użytkownika
kotwi
Kontaktowanie:

Post24 paź 2008, 17:39

MArcinBe pisze:ale mialbym jeszcze pytanie:
1.czemu wedlug ciebie Zaafrana jest gorsza od Ras Sudr?
(oba hotele przy spocie, oba hotele na pustkowiu, przy obu hotelach sporo plaskiej wody, przy obu hotelach jak narazie ponoc malo ludzi, przy obu hotelach brak rafy...)

Jeśli chodzi o Zaafrane to trzeba oddać głos Ziomkowi, bo jemu akurat się tam podobało! W niedzielę mieliśmy lecieć do Hamaty ale on mówi, ze teraz już tylko Zaafrana...

Awatar użytkownika
kowal
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post24 paź 2008, 18:35

:clap: swietne zdjęcia, klimat no i postępy, których zazdroszczę mam nadzieje ze nie wyczerpaliście nam calego wiatru i z Airmanem tez powalczymy już niedlugo bo 4 listopada 8)
Pozdrawiam

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”