Już klepnąłem urlop na środę i mam nadzieję, że nic mi nie wyskoczy na kursie na półwysep. Kierunak wiatru wskazuje że i na MM ma być dobrze, więc zacznę od tego spotu gdyż tam zapewne będzie nieco cieplej niż w Jastarni.
proponuje kompromis - 3 km przed jastarnią za camp Maszoperia jest parking , my tam z jurgenem pływaliśmu ostatno 30 grudnia , tam jest naprawde ok miejse , parking przy wodzie , trawka , woda płytka więc troche cieplej , wiatr równiejszy niz na MM. Ostatnio na MM mega szkwaliło , straszna katorga więc zdecydowanie polecam tamto miejsce ... to tylko pare km dalej ..... więc jak o 11.00
Zdaje mi się, że spot przy Dradze jest lepszy z tego względu że można samemu bez problemu tam wystartowac latawiec nawet przy wysokim stanie wody, co jest niemożliwe tuż przy podstawie bunkra za Maszoperią - mowa o parkingu za Maszoperią.
Dodatkowo od Dragi mamy w linii prostej dostęp do przyboju na wave'wa i prawdę mówiąc przy Dradze jest płycej na dłuższym odcinku do 1km od brzegu tzn. do przyboju na wysokości bunkra w wodzie.
Sorry ale nie mogłem dać wam cynku dzisiaj rano ,ponieważ nie miałem dostępu od wczoraj do sieci.Ale wiatru jest i tak dosyc a ja niestety musze gibać w robocie.Zazdroszcze i pozdrawiam.
Ale jazda , 10 Stycznia a pogoda jak we wrześniu ,w powietrzu 13 stopni ,woda 7, Maszoperia oraz Jastarnia szmatek razem naliczyłem dziewięć , przy okazji pozdrowienia z Malborka dla Janka ( jedyny spośród setek gości pływających rok temu na Zatoce , który podał targanemu przez latawiec początkującemu pomocną rękę )