W weekend wyszła całkiem fajna sesyjka między ajsboardami i DN-ami. Jutro i pojutrze też dobre warunki. Trochę daleko od Zegrza ale jak jest ciśnienie...
Zalew jest 260km od Warszawy. Dojazd najszybciej przez Białystok 8ką, Zabłudów 19ka i dalej Michałowo, Bondary na Siemianówkę. Ws-y i kajty startujemy zwykle przy stanicy WOPR. Ja startuję dzisiaj bo odwiedzam rodzinkę po drodze w Białym ale jutro i pojutrze jestem. Wiatr ze wschodu nigdy nie zawiódł.
Warszawa> Wyszków> Ostrów Maz.> Zambrów - w prawo na Biesk Podlaski > Bielsk - na rondzie w prawo (Statoil) > Hajnówka za wiaduktem kolejowym będzie w lewo, potem na rondzie w lewo (Orlen) > Narewka - kieruj się na Lewkowo/Bondary> jakieś 2-3km przed Bondarami skręt w prawo na Tarnopol > w Tarnopolu przy sklepie (z najleprzą kiełbasą na Podlasiu) w lewo i cały czas prosto (kierunkowskazy WOPR) > na końcu drogi znajduje się szkółka WS-ów i siedlisko pana Janka (jednego z twórców zalewu i jednego z pierwszych WSiarzy na tym akwenie) .
Trzy dni temu zalew pokryty był cieńką warstwą zmrożonego śniegu. Na desce jeździło sie bardzo szybko. Krawędź trzymała normalnie i na swichu. Do akrobacji raczej twardo. Dzisiaj porobię fotki ale myślę że warunki się zbytnio nie zmieniły.
Chętnie bym się w weekend wybrał, ale wiatru chyba troszkę mało będzie. Jeśli będzie wiaterek to może ktoś chętny na jednodniowy wypadzik z Warszawy? Sobota lub niedziela