Zapraszam na świeżą stronkę,głównie dla początkujących ..

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post27 mar 2009, 08:49

Nemo - WIELKIE gratulacje za pomysl, strone i przede wszystkim boski tekst w "szkoleniu" - usmialem sie do lez i rowniez najnormalniej wzruszylem. Dawno juz nie czytalem tak dobrego kawałka - normalnie rock&roll :shock: :shock: :shock:

Trzymam szczerze kciuki za Twoje przedsięwzięcie.

Religia Wiatrów - piekne :!:
Mam nadzieje, ze Bogowie nie będą Cię opuszczać :!:

PS.
Jakos jeszcze nie dostalem free przewodnika o doborze sprzetu mimo, ze sie zapisalem. Chyba to jeszcze nie dziala :?

Awatar użytkownika
NEMO
Deska: C.L.A.S.H. 138
Latawiec: Dice 10m, RS 14m
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 6 razy

Post27 mar 2009, 14:46

Wracam zza grobu... Po tym jak ruszyła stronka zmogła mnie choroba sen po 10godzin dziennie i 12 wnocy,wszystko mnie boli :/ Ktoś zabrał mi cała energie. Gdy tylko wyzdrowieje ,ruszam z pełna mocą do realizacji projektu. Dzieki za cierpliwość.
Wracając do zwrotów pieniedzy- wierze w ludzi,dlatego wprowadzamy taka forme gwarancji. Myśle ,że jeśli ludzie będa w porzadku to za zdobyte umiejetnosci(zaplaca)-do poziomu który osiągneli. Co powiem instruktorowi który wystał kilkanascie godzin w wodzie a kursant nie poplynal? (ryzyko wliczone w prace u Nas ;) -tak powaznie doloze mu z wlasnej kasy,bo licze ,ze zwroty beda stanowily kilka ułamki procent. Ziomek Twój głos i Przemassa dają mi wiele do myślenia gdyż macie już bagaż doświadczeń,szanuje Was.
Skoro jest to jakas tam rewolucja ,wiadomo co historia mowi o rewolucjach,wiekszosc konczyła sie porazka,niektóre się udawały.
Zobaczymy co przyniesie przyszlosc,mamy odwage zeby to sprawdzic. Instruktorami u mnie są tylko znajomi którym ufam,licze na to ,ze zrozumieją moją wizję. Wyznaję zasade Win-Win. Jeśli kursanci beda zadowoleni,to i my bedziemy. Ale jesli my nie bedziemy zadowoleni-trzeba bedzie to zmienic.
BraCuru -dzieki Mistrzu :) staralem sie! Co do kursu to wszystko chodzi idealnie. Autoresponder pokazuje mi ,że poprostu nie odebrales jeszcze wiadomosci na swojej poczcie(od freebot.pl) i nie kliknales tam potwierdzenia ,ze zgadzasz sie na zapisanie na liste flykite.
Zaraz zreszta wysle Ci caly poradnik,moment...

Awatar użytkownika
NEMO

Post29 mar 2009, 13:19

Nowy wpis na stronie www.flykite.pl , ujednolica system podawania informacji -co o tym myślicie?
i ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz -osoby które odebrały Darmowy Kurs Jak Dobrać Sprzęt Do Kitesurfingu -co o nim sądzicie,jakieś sugestie co jest ,czego zabrakło? Jaki chcielibyście kolejny kurs?

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post31 mar 2009, 19:35

Poradnik - rzeczowy i aktualny. Obowiazkowa lektura "pierwszoklasistow".
Do tej pory byly tylko proby na KF.pl.
Sam zastanawialem sie czy czegos podobnego nie napisac. Ale juz mam jeden problem z glowy :wink:

Szkoda, ze nie umiesciles zdjec omawianego sprzetu. Dla zoltowdzioba nazwa twin-tip, bow/sle, Cshape, directional itp bylyby bardziej klarowne, gdyby zobaczyl przy tym przyklejone zdjecie.

Powodzenia

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post31 mar 2009, 19:40

Zapomniale dodac, ze taki przewodnik powinnien pojawiac sie praktycznie co roku w zwiazku z szybkim rozwojem tego sportu.

Porady sprzed np 3 lat nie do konca beda pomocne a moga wprowadzac tylko w błąd.

Awatar użytkownika
NEMO

Post10 kwie 2009, 15:53

Zajączek ,święta..
Dla wszystkich którzy zapisali się na Kurs Jak Dobierać Sprzęt Do Kitesurfingu http://www.flykite.pl (do tej pory 41 osób) mam PREZENT -wybaczcie ,że nie zdradzę szczegółów..
Oczywiście każdy kto się teraz zapiszę również dostanie ten gratis.
Jedno mogę powiedzieć WARTO :) szczególnie ,że wszystko jest zupełnie za friko,ale o tym już mówiłem.

Co do samego Kursu,będzie on uaktualniany na bierząco ,
jak tylko znajdę dłuższą chwile uwzględnie propozycje kolegi BraCuru i dodam również zdjęcia do opisów.

Najlepsze życzenia na Święta Nemo

Awatar użytkownika
NEMO

Post07 maja 2009, 14:04

Chciałem powiedzieć, że robię małą promocję - zostało już tylko 14 miejsc na mini kurs, ale tylko do 30 maja bo później będzie taki natłok działań, że nie wyrobimy.
Za 240zł dostaniesz niezbędne podstawy bez których nie da rady pływać na kicie.

Czemu taka promocja?
Szczerze przyznam, że mam w tym swój własny cel :)
Nie dawno przeniosłem się do Gdyni i chciałbym poznać jak najwięcej osób z którymi, gdy się nauczą będę mógł pływać!

Czas szkolenia 1 dzień wiatru (około 4h)

Zapoznasz się z podstawami kitesurfingu,

Nauka sterowania małym latawcem treningowym na lądzie,

Wprowadzenie niezbędnej teorii meteorologii,aerodynamiki,żeglarstwa zasady bezpieczeństwa na wodzie,

Teoria Wind-Window,

Taklowanie dużego latawca,

Praktyczna obsługa systemów bezpieczeństwa (zrywka na sucho),

Teoria startu i ćwiczenia przygotowujące z małym latawcem i deską

Po tym Mini Kursie będziesz dokładnie wiedział co z czym się je i spokojnie możesz zacząć próby samemu.
Zadzwoń 691492488
Miejsce? polecam Chałupy 5,5 chyba ,że jesteś z Centrum Polski to też znam fajne miejsce. Sprzęt gwarantuje we własnym zakresie.

Do zobaczenia Michał

Awatar użytkownika
Plasky1989
Kontaktowanie:

Post15 maja 2009, 13:22

Mini Kurs , zwiekszamy obszar :

Jeśli jesteś z centrum lub południowej Polski to masz szansę złapać umiejętności nie wyjeżdżając, aż nad morze - polecam Włocławek (Zalew Włocławski) z Warszawy to tylko 2godz 30 min jazdy, z Poznania 2godz40min a z Łodzi 1godz 50min.

Chyba ,że wolisz nad morzem to uczymy w Chałupach i od dzisiaj również w Rewie. Zadzwoń 691492488 lub napisz bo zostało tylko 6 miejsc

Awatar użytkownika
NEMO

Post02 wrz 2012, 23:33

Wciąż działamy, szkolimy w środkowej Polsce spokojnie można zrobić IKO 1, a na prognozę ruszyć i dokończyć IKO 2 nad morzem.
zapowiada się piękny wrzesień

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”