Neusiedlersee - Podersdorf

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Maslak
Dostał piwko: 2 razy

Post22 sie 2009, 02:40

Jedziemy dzisiaj i zostajemy do niedzieli,mam nadzieje ze optymistyczne podejscie sie sprawdzi :lol:

Awatar użytkownika
sdareks
Kontaktowanie:

Post23 sie 2009, 19:03

Maslak pisze:Jedziemy dzisiaj i zostajemy do niedzieli,mam nadzieje ze optymistyczne podejscie sie sprawdzi :lol:

Wczoraj troche kiespko, dopiero po poludniu przydupilo :D
Za to dzis miodzio byl! Chyba w sumie sie oplacilo, nie?
Tloku i akcji na plazy nord nord nie bede komentowal...

Awatar użytkownika
Maslak

Post23 sie 2009, 20:32

Mega udany wyjazd :lol: Wczoraj zeczywiscie dopiero popoludniu dowalilo ale za to 7-ki poszly w ruch i jazda do poznego wieczorka a dzisaj od samego rana powtorka. Mysmy byli na campingu ale co do zachowan localesow lepiej sie nie wypowiadac.

Awatar użytkownika
Maslak

Post24 sie 2009, 10:20

Wiem ze to jeszcze baaardzo odległy czas ale kolejny lykend zapowiada sie znow obiecujaco :lol:

adamo
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 10 razy
Kontaktowanie:

Post24 sie 2009, 13:37

no, grubo było :D
i eurasow tez poszło trochę więcej jak zwykle,
Łukasz za neopran musiał haracz zapłacić a ja za trapez :x

:wink:

adamo
Kontaktowanie:

Post24 sie 2009, 14:04

no i zaliczyłem jazdę na krytykowanym przez większość na tym forum Ozonie Edge 09’
jak dla mnie wysokość i noszenie podobne co w moim kultowym 07’ :idea:

niewiem może to tylko zasługa moich łydek :lol: bo ostatnio na każdym kajcie dobrze mi się lata

:wink:

MArcinBe
Dostał piwko: 1 raz

Post24 sie 2009, 14:09

Mysmy byli na campingu ale co do zachowan localesow lepiej sie nie wypowiadac.

nie kazdy mowiacy po niemiecku to lokales, szczegolnie, ze Niemcy to juz na pewno nie lokalesi, haha, czy moze chodzi o kempingowych lokalesow? nie krepoj sie, opowiedz.

Mnie na nord-nord rozwala luz niektorych osob startujacych w miejscu gdzie nie ma wiatru i potem lecacych w strone plotu, drzew, katamaranow, jak nagle latawiec lapie wiatr... i tutaj chyba zdarzaja sie delikwenci wszelkiej masci i "miejscowi" i "turysci".

A niedziela racja, zacna, tylko jeden problem... kolo 15-16 nie mialem juz sily na nic...a mozna bylo do wieczora, cholera!

adamo
Kontaktowanie:

Post24 sie 2009, 14:15

MArcinBe pisze:
Mnie na nord-nord rozwala luz niektorych osob startujacych w miejscu gdzie nie ma wiatru i potem lecacych w strone plotu, drzew, katamaranow, jak nagle latawiec lapie wiatr... i tutaj chyba zdarzaja sie delikwenci wszelkiej masci i "miejscowi" i "turysci".

.. chyba jakieś łączenie telepatyczne bo właśnie mówiłem to … domownikom :lol:

pzdr

MArcinBe

Post24 sie 2009, 14:30

tak, tak... co niektorzy wyrabiaja to sie wlos na glowie jezy, ale najwieksze wrazenie na mnie robi ich w 99% opanowanie i spokoj, jakby akurat klucz od samochodu im z reki wypadl a nie zestali przeciagnieci kilka-nascie metrow przez latawiec...

kurde szkoda, ze nie pogadalismy, bo na wodzie to chyba na bank was widzialem na ozonach, tak? a na brzegu tez slyszalem Polakow, ale akurat bylem lekko poddenerwowany moim 'glownym wentylem' w waroo i jego modyfikowaniem, przy pierwszym pomopowaniu pieciokrotnym i pozniej "sznurowaniu" go po dwukrotnym spacerze ze zwinietym latawcem jak powietrze zeszlo z glownej tuby na wodzie...

Awatar użytkownika
Maslak

Post24 sie 2009, 16:16

MArcinBe pisze:
Mysmy byli na campingu ale co do zachowan localesow lepiej sie nie wypowiadac.

nie kazdy mowiacy po niemiecku to lokales, szczegolnie, ze Niemcy to juz na pewno nie lokalesi, haha, czy moze chodzi o kempingowych lokalesow? nie krepoj sie, opowiedz.

A niedziela racja, zacna, tylko jeden problem... kolo 15-16 nie mialem juz sily na nic...a mozna bylo do wieczora, cholera!

Oki niewiem czy to mieszkancy Podersdorfu ale kolesie mowiacy po niemiecku tak ze podejrzewam ze to miejscowi.

W kazdym razie chodzi o to ze robia cyrki na kiju takie jak:
-starty 17ki czy 13ki gdy wiekszosc plywa na 7kach lub 9kach i w takich sytuacjach lepiej od razu spierd... bo niewiadomo co sie stanie.
- ladowanie komus na glowie czy na ulicy przy brzegu jak dyma 25knt (liczac na to ze ktos zauwazy sytuacje i zlapie tego kajta)
-jak stoisz przy brzegu to chyba by trzeba blagac kogos na kolanach zeby Cie zladowal i to juz zauwazylem nie pierwszy raz
- no i na koniec jeden koles sciol Yorkusowi trzy linki w kajcie i odplynol sobie w cholere a ten zostal na wodzie kilkaset metrow od brzegu bez mozliwosci restartu.

Ale i tak bylo zajebiscie,takie detale mnie nie zrazaja jak wieje :lol:

MArcinBe

Post24 sie 2009, 16:25

ha! to widze, ze na kempingu mimo, ze wiecej miejsca to akcje jak na nord-nord tylko razy dwa...

Awatar użytkownika
Maslak

Post11 paź 2009, 01:21

Od wtorku piknie sie zapowiada:)

MArcinBe

Post11 paź 2009, 10:39

dlaczego od wtorku? juz teraz dobrze kuje... i jutro... i pojutrze...i.... tak dalej caly tydzien, tylko coraz zimniej, a dzis elegancko jeszcze 16 stopni, jupi!

MArcinBe

Post14 paź 2009, 22:55

troche popierduje od dwuch dni, chlopaki powyciagali bolki z szaf...

Obrazek

zrodlo: http://www.windkraftsport.com

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post15 paź 2009, 10:54

MArcinBe pisze:troche popierduje od dwuch dni, chlopaki powyciagali bolki z szaf...

Obrazek

Kahoona BESTa (na zdjęciu) jest BARDZO łatwym kajtem dla średniozaawansowanych
w Polsce na razie nie docenionym
ale na świecie sprzedaż ma większą niż ..WAROO :shock:
i taka choćby Kirstin Boese pływa właśnie na KAhoonie
chodząsłuchy że i Zimas z RedSeaZone upodobał sobie akurat TEN model..
KAhoona jest udanym latawcem typu Delta z niesamowitym zakresem dolnym - na 2010 dobre cechy Kahoony odnajdziemy w ..WAROO :idea:

jak widać na zdjęciu powyzej POLATAĆ się na niej też da :idea:

pzdr

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”