ZEGRZE

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post11 mar 2013, 09:44

Jeżeli to były świetne warunki to nie chce wiedzieć czym sa kiepskie lub fatalne. Lód nierówny pofalowany. Śniegu niewiele-ciężko zaciać krawędź. Lód przy brzegu roztopiony wchodzić można tylko w wysokich butach inaczej można się zmoczyć. Do tego lód mierzony przy pomoście miał max 18 cm. W innym miejscu dalej od brzegu było ok 15... a tuż za portem zegrze płynie. Jak dla mnie pisanie że jest bezpiecznie i świetnie tu proszenie o wypadek.

Awatar użytkownika
onzo
Kontaktowanie:

Post11 mar 2013, 12:06

aby nie było, że plotę 3 po 3:

Obrazek

więcej tutaj:

http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 30dc5e2831

Awatar użytkownika
Selim
Deska: LAMIPLAST
Latawiec: SLINGSHOT 11m

Post11 mar 2013, 17:08

Witam
Niestety następny , który nie rozumie lub nie wie co to znaczy Dzika. Na dowód moich niecnych knowań wytopienia warszawskich kiterów, pokazuje fotkę z mostu nad kanałem. Budynek w głębi po lewej to klub TKKF Wodnik. Ręce opadają.
Mimo wszystko pozdrawiam
Jacek
PS. Zima potrwa jeszcze tydzień, więc sprbuję się utopić w przyszłą sobotę i niedzielę :) .

Awatar użytkownika
gruluk
Deska: Clash 138
Latawiec: Best TS 12 & 9
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 3 razy

Post11 mar 2013, 19:11

W takim razie ja również nie wiem co to jest Dzika ;)
Zgadzam się z Onzem i Paralizatorem! Warunki na pewno nie są dobre, a tym bardziej bezpieczne...
Twoje posty brzmią jak zachęta do masowego stawienia się na spocie, co może mieć tragiczny skutek, szczególnie dla mniej doświadczonych niż Ty...

Awatar użytkownika
Selim

Post11 mar 2013, 19:44

gruluk pisze:W takim razie ja również nie wiem co to jest Dzika ;)
Zgadzam się z Onzem i Paralizatorem! Warunki na pewno nie są dobre, a tym bardziej bezpieczne...
Twoje posty brzmią jak zachęta do masowego stawienia się na spocie, co może mieć tragiczny skutek, szczególnie dla mniej doświadczonych niż Ty...

Drogi Kolego
Nikogo a już napewno Ciebie nie namawiam do wchodzenia na cienki lód. Jeśli kogoś tam zobaczę za tydzień to psem poszczuję!!!!.
Czy teraz już wszyscy zadowoleni? Śmiech na sali doprawdy. Od kiedy kitesurfing jest wogóle bezpiecznym sportem? Płaczesz nad tymi biednymi i nieświadomymi ludkami, których chcę zamordować a pozwalasz im całkiem nieświadomym wchodzić do wody z latawcem uczepionym do pasa? I co możesz spać spokojnie? Nie boisz się , że się przeziębią lub skaleczą w stopę?. Warunki są bardzo dobre jak na połowę marca. Właściwie to nie pamiętam, kiedy ostatnio w marcu było tak bezpiecznie. Nie traktujcie proszę naszych kolegów i koleżanek jak ludzi specjalnej troski. Nie zasługują na to tylko dla tego, że lubią latawce.
Pozdrawiam
Jacek

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post11 mar 2013, 20:48

Selim pisze:Od kiedy kitesurfing jest wogóle bezpiecznym sportem?

e juz chyba jakis czas jest calkiem niezle z systemami bezpieczenstwa.
kiedys snowboard byl extreme teraz juz nie jest. chyba podobnie z kite sie rzeczy maja.
szukasz extreme? dla mnie skoki w tym kombinezonie wiewiorki sa extreme :)

Awatar użytkownika
Selim

Post11 mar 2013, 20:57

Sorry ale nie kumam z tym kombinezonem.

GURU 10.5
Latawiec: OZONE EDGE, C4, CATALYST
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 24 razy
Kontaktowanie:

Post11 mar 2013, 22:02

phpBB [video]

o taki kombinezon wiewióra chodziło :wink:

Awatar użytkownika
Selim

Post12 mar 2013, 08:02

A, jasne!. Ta fotka była zrobiona przy -17 C. Gdybym miał coś jeszcze to też bym założył. Palce mi odpadały nim sklarowałem latawki.
Pozdrawiam Jacek

Awatar użytkownika
onzo
Kontaktowanie:

Post12 mar 2013, 10:08

Selim krótko pisząc bo szkoda mi czasu, a do Ciebie i tak nie dociera. Chcesz się katować w tych warunkach i uważasz, że warunki są "świetne" - proszę bardzo Twój wybór. Ale naprawdę nie pisz tych bzdur na forum, bo każdy kto się pojawia na spocie jakoś nie bardzo widzi uzasadnienia dla Twojego entuzjazmu.
A jeśli naprawdę sądzisz, że ludzie będąc na dzikiej będą jeździli po 30m w lewo i w prawo bo potem dalej to już płynie woda to jesteś naprawdę wyjątkowo oryginalnym typem.
Aha - pod pomostem też już płynie - wybacz nie mam fotki, możesz podjechać i zrobić samemu. No chyba, że to też nie dzika...

Co do warunków w marcu to wybacz, ale prawie co roku kończę sezon zimowy snowkite w okolicach połowy marca i jakoś nie wydaje mi się, żeby ten był jakiś wyjątkowy. Jak dla mnie to był jeden z gorszych sezonów od kilku lat, szczególnie pod względem wiatrowym.

mistral
Postawił piwka: 3 razy

Post12 mar 2013, 10:44

W ostatni weekend można było z dzikiej jeździć aż do WOPRowców. Był dobry kierunek i siła wiatru. Co prawda śniegu miejscami mało, ale polatać się dało :thumbsup: Zdjęcia kanału żerańskiego tego nie zmienią :P

Awatar użytkownika
Selim

Post12 mar 2013, 12:57

onzo pisze:Selim krótko pisząc bo szkoda mi czasu, a do Ciebie i tak nie dociera. Chcesz się katować w tych warunkach i uważasz, że warunki są "świetne" - proszę bardzo Twój wybór. Ale naprawdę nie pisz tych bzdur na forum, bo każdy kto się pojawia na spocie jakoś nie bardzo widzi uzasadnienia dla Twojego entuzjazmu.
A jeśli naprawdę sądzisz, że ludzie będąc na dzikiej będą jeździli po 30m w lewo i w prawo bo potem dalej to już płynie woda to jesteś naprawdę wyjątkowo oryginalnym typem.
Aha - pod pomostem też już płynie - wybacz nie mam fotki, możesz podjechać i zrobić samemu. No chyba, że to też nie dzika...

Co do warunków w marcu to wybacz, ale prawie co roku kończę sezon zimowy snowkite w okolicach połowy marca i jakoś nie wydaje mi się, żeby ten był jakiś wyjątkowy. Jak dla mnie to był jeden z gorszych sezonów od kilku lat, szczególnie pod względem wiatrowym.

Witaj
Co do entuzjazmu to moja akurat sprawa. Woda pod pomostem jest już od jakiegoś czasu i dzięki temu Morsy tam się kąpią i nie robią dodatkowych przerębli. Ja osobiście latałem aż do wyspy Transformatorowej a to jest jakieś 800-900 metrów w jedną stronę. Jeśli chodzi o wiatr to rzeczywiście jest słabo. Albo nie ma go wcale albo łeb urywa ale to nie jest sport halowy i musimy się godzić na to co nam natura raczy dać.
Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia na spocie
Jacek

WindFuel
Latawiec: T5 + Koinobori

Post13 mar 2013, 09:32

A tymczasem pośród waśni i niesnasek już w czwartek i piątek kolejny odcinek serialu z cyklu "Pożegnanie sezonu na Dzikiej" :D

Awatar użytkownika
wirus12
Deska: JOKE, 666, 77
Latawiec: RPM, FUEL
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post13 mar 2013, 11:54

co do warunków przy których się upiera Selim , powiedzmy że są ok , jeżdżenia lewo prawo , przy zachowaniu odrobiny rozsądku i bezpieczeństwa , natomiast Selim zmieni zdanie diametralnie jak oderwie sie od ziemi i pare razy porobi coś w powietrzu i wyląduje na tym lodzie , gwarantuje że juz nie napisze że są super warunki na snowkita bo takie ostatnio to byly chyba z 3 lata temu , albo dalej wiec dajcie już luz , ja osobiście w niedziele też nie widziałem dobrych warunków na zegrzu.

Kucza
Latawiec: Bandit III 11m2

Post13 mar 2013, 11:58

A może wie ktoś jak na górce obok Zegrza ze śniegiem(i gdzie ona dokładnie jest :P)?

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”