2-3-4 marca Śnieżka. OZONE Free Days.

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
yanosik
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post05 mar 2007, 13:21

:shock: :shock: :shock: Kurcze, w przyszłym sezonie, choćby mnie łańcuchami przykuwali, muszę jechać na Śnieżkę, poznać nowych ludzi i obejrzeć stare kąty(Karkonosze to mój "drugi dom")!!!
Jako średnio-początkujący nabiorę "ogłady" na wodzie, więc pojadę już z większym bagażem doświadczeń!!!
Jeżeli jeszcze tam pojedziecie w tym sezonie, to wypijcie zdrowie Yanosika!!!:D:D:D

Heeej!!!

Awatar użytkownika
kamilKITE
Kontaktowanie:

Post05 mar 2007, 17:48

kilka fotek bez specjalnego sortowania, ot tak, na pożarcie :)

50 knotów
Obrazek

Merfi we mgle
Obrazek

Freeskiing z dachu Domu Slaskiego
Obrazek

Mikro premiera Dp Kites.. i czeskiego Maxima :)
Obrazek

Mniej więcej taka była widoczność :)
Obrazek

Chłopaki sobie nie radzą nawet z jedno metrowym latawcem :)
Obrazek

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post05 mar 2007, 23:19

Bylo absolutnie fantastycznie. Posmakowalismy zarowno mega hardcorowego snowkitingu w warunkach: widocznosc 50 metrow, wilgotnosc 90% i 40 knotow na 6 metrowym latawcu - jak i cudownego freeridu i freestylu w pelnym sloncu, w absolutnie pieknym miejscu.

Mieszkalismy w Domu Slaskim, gdzie jest wspaniala obsluga i mocny dach (jak wialo za mocno to troche z niego poskakalismy). Gdy wialo centralnie od Równi, musieliśmy podejść kawałek pod górę i dopiero tam stawiać latawce, gdy wialo lekko z boczku spokojnie startowalismy pod Domem Slaskim i na Równię dostawalismy sie w dwie minuty.

W piatek i sobote ludzie mieli klopot z dotarciem do nas - kolejka nie dzialala, ale niektorzy byli na tyle twardzi, ze podchodzili z samego Karpacza (szacun). W sobote wieczorem bylo juz nas na tyle duzo w Domu Slaskim, ze troche popilismy, pogadalismy poogladalismy filmow. Miło.

Niedziela byla tym dniem, na ktory warto bylo czekac. Lampa, cudowny widok na okolicę, wiaterek na 10-12. Ludzi bylo sporo a Merfi polaaaatal sobie znowu z gory, przy okazji lamiac deske.

A na dole wiosna...

No tak...W sumie co do warunkow nic dodac nic ujac:) Ja wraz z ekipa Opole/Wroclaw doszlismy w sobote ok 14, 15.30 na spocie, ale niestety jak dla mnie na 10 RRd to nie te warunki, tym bardziej ze widocznosc yla na dwie tyczki i po jednym skoku naprawde nie wiedzialem gdzie jestem.
Za to niedziela full wypas, co tu duzo mowic...Po prostu odlot :D

Z mojej strony wielkie podziekowania dla ekipy z ktora razem zmeczylismy ta Lucna, a takze oczywiscie dla ludzi z Kiteway - Murphyego, Filippo, Marcina i calej reszty ktorej niestety nei spamietalem- wielkie dzieki za impreze, testy latawcow, cenne porady :wink: :!:

Jeszcze raz wielki szacun dla wszystkich, miejmy nadzieje, ze nastepnym razem bedzie nie 20 a 40 kitow:D

pozdros

P.S.

fotki fotki:D

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post05 mar 2007, 23:35

One more thing - jesli chodzi o dotarcie na spot - a przynajmniej do Domu Slaskiego:
Pojawila sie porada, zeby w przypadku zamknietego krzesla na Zbyszku ( wyciag na Kope ) wbijac sie orczykami do Strzechy Akademickiej. Ludzie z ktorymi bylem - Jedras, Grzechu, moze sami sie wypowiedza na ten temat ( bo tak wjezdzali ) , ale to nie jest chyba najlepsza droga...
My szlismy w sobote z Karpacza tzw Bialym Jarem - jest to czarny szlak, ale przy opcji siedzenia na dole i czekania az przestanie wiac, to nie jest chyba zly wybor. Tym bardziej ze czarny jest raczej z nazwy... Anyways, 2,5 h w ciezkich warunkach, ze sprzetem i normalnym tempem z przerwami na energizery :wink: i jest sie w Domu Slaskim. Czyli chyba nie az tak zle.Droga prosto jak strzala pod gorke do Rowniny, stamtad trawersem w poprzek Kopy do stacji wyciagu, jeszcze troche po Rowninie i witamy w schronisku DS :wink:
Warto sprobowac...

pozdro4all :D

RTF
Deska: Advance DRAGSTER RACE
Latawiec: OZONE Edge'10
Kontaktowanie:

Post06 mar 2007, 04:57

przemass pisze:...W sobote wieczorem bylo juz nas na tyle duzo w Domu Slaskim, ze troche popilismy, pogadalismy poogladalismy filmow. Miło.

fotki fotki:D

No to ruszamy z fotograficznym koncertem życzeń!

Sobota wieczorem, 03.03'07

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
...specjalny lód do drinków:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cdn...

Konrad

RTF
Kontaktowanie:

Post06 mar 2007, 05:11

przemass pisze:One more thing - jesli chodzi o dotarcie na spot...

Każdy sposób był dobry żeby dotrzeć na spot...

Obrazek

Bardzo dziękuję wszystkim którzy wdrapali się na górę :)

Konrad

Awatar użytkownika
Blekota
Latawiec: ss
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post06 mar 2007, 20:42

Kamil ! czekamy na jakąś produkcję z tego wypadu :twisted:
mam nadzieję, że masz jakiś materiał i znowu nas czymś zaskoczysz :jump:

Awatar użytkownika
kamilKITE
Kontaktowanie:

Post06 mar 2007, 23:27

Blekota pisze:Kamil ! czekamy na jakąś produkcję z tego wypadu :twisted:
mam nadzieję, że masz jakiś materiał i znowu nas czymś zaskoczysz :jump:

Może to i Was zaskoczy ale zdecydowanie wolę latać niż kręcić, więc jak po dwóch dniach oczekiwania na super latanie chwyciłem za bar to już go nie puściłem. A jak już puściłem to Merfi złamał deskę o ten domek, nad którym skakał. JAKI DOMEK??

<b>ZOBACZCIE <a href="http://www.kiteway.pl/media/photos.html">FOTY!</a></b>

Awatar użytkownika
Murphy
Kontaktowanie:

Post07 mar 2007, 10:52

v gorach sie jezdzi po gurach i nie po plaskem dlatego niema zadnego materialu po tym co zlamalem deske pojechalem otestovac novego ozonika sporta do lasu . Wseci kamerzisci mialy troche v gaciach bo sterowac latawcem i krencic kamero i to medzi 5m vysokymi drevami niejest latwo :twisted: .Test sporta sie udal latawiec z lasu wrucil w calosci i ja jestem zadowolony .Sport jest szibcejszi od wzeslorocnego kita. Ozon fabrika grubo v tym sezonie popracowala na detailech, linky by sie jusz niemialy nikdzie zaciepjac, one pump sistem no comment, i start latawca jest szibcejszi niesz mrugnucie oka :roll: widac zie mutanci prilatujo i obsadzi planete earth
uratujcie sie zicie i zakupcie zestaw mutantow do domu
www.flyozone.pl
:shock: yhpruM

RTF
Kontaktowanie:

Post07 mar 2007, 12:11

Hej Murphy!
widać, że jesteś po dobrym blancie!
Mutanci pomylili Ci się z hybrydantami...
ale jest ok. :)

Zapomniałeś dodać,
że w górach tylko twój Instinct Sport wstawał...

naschledanou!

Awatar użytkownika
Murphy
Kontaktowanie:

Post07 mar 2007, 13:15

mutanci vs. hybridy
to chyba STAR WARS 2 :shock:
ksiazowi tez staje ale tylko jak idzie okolo jakasz blondi :D :D :D

aiko

Post09 mar 2007, 12:08

jadę w niedzielę rano, wracam w poniedziałek wieczorem lub wtorek.

wyjazd zdzieszowice>opole>wrocław > karpacz

mam wolne miejsca,
tel. 509 807 761

Awatar użytkownika
Murphy
Kontaktowanie:

Post09 mar 2007, 17:51

niechce was namawiac ale popatrcie jak sie rozwija cz snowkiting i jak to wyglonda na spotcie ktory ja lubie naiwiencej
i jutro tam bendzie :notworthy:

PUNK SESSION MALA FATRA www.mushow.cz

aiko

Post14 mar 2007, 21:21

[img]http://picasaweb.google.com/lh/viewPhoto?uname=dobra.marka&aid=5041870557590918113&iid=5041871906210649122

wcześniej nie zwracałem na to miejsce uwagi pod kątem kite, teraz odkryłem je na nowo.
gorąco polecam, jest gdzie rozwinąć skrzydła.
w poniedziałek (12.03) nie było wiaterku, ale we wtorek już 10-14 knots.

jezeli chodzi o schronisko to polecam po stronie czeskiej- bardziej zależy im na gościachi jest gdzie spędzić wolną chwilę, a na spot można wyjść nawet juz z otwartą latawką. ważne zwłaszcza gdy w południe śnieg jest już nieco miekki i się można zapaść pod kolana, sam powrót to już katorga, po dniu zabawy

Ważna uwaga: należy wymienić złotówki po polskiej stronie, w samym schronisku mają przelicznik 1:5, czyli kawa z expresu kosztuje 9 zł.!![/img]

aiko

Post14 mar 2007, 21:23

Obrazek

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”