Wrocław-- Może Razem będzie prościej ??

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
kawa
Deska: RLB SPLIT, SU-2
Latawiec: SLINGSHOTy
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post09 lip 2014, 09:20

mecalac pisze:niestety prognoza zaczyna się wykrzaczać na niedzielę,
Na razie trzeba uzbroić się w cierpliwość i zobaczyć co pokaże meteo za dwa dni.

Dlatego myślałbym bardziej o scenariuszu: czwartek w dzień jeszcze praca ale już w nocy wyjazd (w okolicy 3); piątek-sobota- pływanko (sobota wieczór powrót); niedziela już praca + wieczorem powrót w germańskie klimaty podczas finału MŚ
...druga opcja to tylko praca, ale mniej mi się podoba.

Awatar użytkownika
mecalac
Deska: Nobile T5
Latawiec: Ozone
Postawił piwka: 3 razy

Post09 lip 2014, 09:25

kawa pisze:Dlatego myślałbym bardziej o scenariuszu: czwartek w dzień jeszcze praca ale już w nocy wyjazd (w okolicy 3); piątek-sobota- pływanko (sobota wieczór powrót); niedziela już praca + wieczorem powrót w germańskie klimaty podczas finału MŚ

Obawiam się, że piątku nie wygram. Na samą sobotę to jednak trochę za daleko. Zaczekajmy jeszcze chwilę, zobaczymy co jutro wyjdzie na prognozach w internetach.
kawa pisze:...druga opcja to tylko praca, ale mniej mi się podoba.

Scenariusz zacny :clap:

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:

Post09 lip 2014, 09:30

W strapach bardzo mało pływałem i może tak jest twoja zrobiona ,że nie da się go ustawić w osi.
W mojej jest tak to zrobione ze strapy są pod katem jak w TT i drugi hals wraca sie na switchu bez zmiany nóg
Obrazek

Oczywiście da się zmienić nogę ale jest trochę niewygodnie. Pierwsze próby rób w strapach, potem możesz odkręcić tylny.
Wiatr też musi być w miarę mocny i nie łuź się że będzie to słabowiatrowa maszyna.
Kiedys możemy się umówić na Mietku i sobie porównasz z moją. Jest o wiele prostsza do pływania jak twój fone i po zmianie fina można też słabowiatrowo na nie śmigać.

Awatar użytkownika
Piotrbyku
Deska: BraCuru , Moses -Onda
Latawiec: Soul, Soul ,Soul, Capa
Postawił piwka: 31 razy
Dostał piwko: 70 razy

Post09 lip 2014, 09:46

U ciebie jest więcej insertów i więcej możliwośći . Co do Mietka to ja częściej jadę na Berzdorfen , czysta woda . lepsze plaże , lepszy wiatr . Szczególnie teraz jak woda na Mieciu jest kwiecista :D Możemy się kiedyś zmówić . :thumbsup:

Awatar użytkownika
mecalac

Post09 lip 2014, 09:57

Fakt, woda u Mietka lekko zajeżdża zdechłą rybą :mrgreen:

Awatar użytkownika
nindza
Deska: paździerz
Latawiec: pompowany
Dostał piwko: 16 razy
Kontaktowanie:

Post09 lip 2014, 10:27

phpBB [video]

Hel z familią :)

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post09 lip 2014, 10:35

Paweł to ty w kapturze pływałeś ? :D :D :D

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Kontaktowanie:

Post09 lip 2014, 10:46

Piotrbyku pisze:U ciebie jest więcej insertów i więcej możliwośći . Co do Mietka to ja częściej jadę na Berzdorfen , czysta woda . lepsze plaże , lepszy wiatr . Szczególnie teraz jak woda na Mieciu jest kwiecista :D Możemy się kiedyś zmówić . :thumbsup:

Jest jeszcze Bukówka i Rozkosz w okolicy. Na Berka nie śmigam bo daleko , ale nie wykluczone że kiedyś tam pojadę.
Tymczasem od 19 jestem w Łebie.

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post09 lip 2014, 11:43

nie wymieniłeś Topoli a ja w tym roku zaliczyłem tam parę fajnych sesji . :D

Awatar użytkownika
Fikus
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 28 razy
Kontaktowanie:

Post09 lip 2014, 12:45

Qba-EPP11 pisze:...
Oczywiście da się zmienić nogę ale jest trochę niewygodnie. Pierwsze próby rób w strapach, potem możesz odkręcić tylny.
Wiatr też musi być w miarę mocny i nie łuź się że będzie to słabowiatrowa maszyna.

hej, czemu nie słabowiatrowa maszyna? wydaje sie to większe od typowego twina, to już kolejna taka opinia...

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Kontaktowanie:

Post09 lip 2014, 13:22

Niby tak , ale tak nie jest. Pływałem na dwóch modelach fone nie pamietam rozmiarów ,ale jedna była chyba 5.8 druga 6 z groszami i mojae Domingo o wiele szybciej odpalała w słabym wietrze.
Z kolei w mocnym warunie z dużą falą pływało się mi lepiej na fłanach.Jak pisałem są bardziej agresywne jak Domingo i o wiele lepiej sie na nich zawija.
Co do właściwości słabowiatrowych to pewnie ma na to wpływ kształt ,szerokość deski, concave i inne rockery.
Żeby to bardziej zobrazować to na mojej ,pływanie można porównać jak jazda hmmmm caddilac-iem :mrgreen: a na f one subaru impreza.
Moja dużo wybacza, a na fłanie każde obciążenie nogi powodowało gwałtowna reakcję deską.
Oczywiście są to tylko moje odczucia i bardziej doświadczeni z falami będą to widzieć inaczej.

Awatar użytkownika
nindza
Deska: paździerz
Latawiec: pompowany
Dostał piwko: 16 razy
Kontaktowanie:

Post09 lip 2014, 20:51

phpBB [video]

skacz mówiłeś, że skaczesz :)

Awatar użytkownika
Mikolpa
Deska: SU-2 Prorider 140, Trans 153
Latawiec: Rebel 10,12,14, Addiction 18
Postawił piwka: 126 razy
Dostał piwko: 142 razy

Post10 lip 2014, 08:11

Wczoraj byliśmy na spocie Błodzikowo, idealnie kirunek NE, E.
Poczułem się bardziej swojsko niż w Jastarni. Woda dużo mniej przejrzysta, w wodzie trochę małych kamieni, piasku niewiele, brzegi wąskie, przy brzegu można nałapać trochę sałaty, aaa i drzewa przy samym spocie gdzie było z 20 kitów, my woleliśmy podejść z 60m z dala od drzew.

Obrazek

A to kolega ASKIW.... czyli WIKSA na switch :D
Obrazek
Obrazek

Na spot można dojechać legalnie autem i zaparkować praktycznie przy samej wodzie koło drzew, w sumie to nie tylko auto :D
Obrazek
Koleś nieźle wymiatał, zrobił blisko brzegu jakiś trik UH na pełnej mocy, nie złapał baru, leash nie wytrzymał i pękł, potem było jedynie słychać kur.... łapcie latawiec.

Po 18 poszliśmy na morze. Wiało dzisiaj słabiej ale fale były większe. Kolesie którzy już pływali robili to z niesamowitą lekkością bawiąc się każdą falką
Obrazek

I znowu oglądaliśmy z rebelkiem zachód :D
Obrazek

Mam nadzieję że starczy wiatru do piątku a przede wszystkim sił.

Awatar użytkownika
Fikus
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 28 razy
Kontaktowanie:

Post10 lip 2014, 10:24

litości człowieku! napisz chociaż gdzie musieliście stać w korkach, o kipskim żarciu na pólwyspie i wysokich cenach benzyny...

Awatar użytkownika
mecalac

Post11 lip 2014, 09:00

Ja nie chcę zapeszać, ale Rugia wraca. I to z NWW w niedzielę. Pokrywa się z ICM :-)
Chyba coś z tego będzie.

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”