Sunny England czyli Kite save the Queen

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
myrcin
Deska: Nobile
Latawiec: Wainmann / F-one

Post11 lis 2011, 00:27

Nomercy a ty juz prognoze pewna na niedziele masz?

Nomercy
Deska: Parapet z OBI
Latawiec: TESCO Bag
Postawił piwka: 9 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post11 lis 2011, 01:57

pewne to jest to ze umrzemy, a jechac warto.

Dlatego pytam o niedziele, bo sobota nie wyglada ciekawie :? :? :?

Awatar użytkownika
Sp!t

Post11 lis 2011, 15:34

Dupe zawsze można pomoczyć :mrgreen:

windyCB3
Kontaktowanie:

Post25 lis 2011, 21:10

Ja bardzi chetnie tym bardziej, ze to bedzie moje ostatnie plywanko w UK 8) Daj znac kiedy bedziesz jechac.

ARROW
Postawił piwka: 1 raz

Post17 gru 2011, 01:53

Poole dzisiaj o 11.00 melduje sie ekipa z Bham, prognoza ok.

Nomercy
Kontaktowanie:

Post17 gru 2011, 11:29

u nas rano lodowisko :shock: :shock: :shock: mimo ze temperatura na +

Awatar użytkownika
myrcin

Post31 sty 2012, 17:34

Cos sie pogoda porypala, ja myslalem ze ten wypad do Poole w styczniu to bylo otwarcie sezonu na dobre :)

Awatar użytkownika
MisioPysio

Post08 mar 2012, 01:06

Siemka
mam na imię Paweł i również mieszkam w UK. Dopiero zaczynam swoją przygodę z Kite-m więc poszukuję kogoś z okolic West Midlans do pomocy i poprowadzenia mnie przez męczące początki:)
No to chyba tyle jak na razie i doszybkiego zobaczyska
Niech moc będzie z wami

---
I am here: http://tapatalk.com/map.php?ixltrw

Awatar użytkownika
myrcin

Post08 mar 2012, 19:17

Cze MisioPysio,
Ja troche daleko mieszkam ale są w Twojej okolicy koledzy z forum. Jak sie zrobi cieplej to na pewno zaczną forum przeglądać i zobaczą Twój wpis.

Pozdro

Awatar użytkownika
MisioPysio

Post08 mar 2012, 20:35

Cze witam to spoko tylko K..... Muszę tego nicka zmienić nie wiem co mnie podkusiło:))) przyznać się ze bardzo ucieszył mnie twój post już niemogę się doczekać. Można spytać jak długo bawisz się w to i czy tez uważasz ze najlepiej trzeba zacząć od szkółki bo inaczej bieda??:) takie pytanko mnie się nażycilo. Ok to już niemogę się doczekać a wienc pozdro i peace !!!!

---
I am here: http://tapatalk.com/map.php?x3zrj0

Nomercy
Kontaktowanie:

Post08 mar 2012, 20:50

to masz farta bo sie przeprowadzam do Telford :)

Awatar użytkownika
myrcin

Post08 mar 2012, 21:44

Ja osobiście uważam, ze trzeba zacząć od DOBREJ szkoły. Nie potrafię jednak nic doradzić na temat szkoleń kite tutaj w UK. Pytaj rożnych ludzi i idź tylko do szkółki z polecenia. Ja miałem szkolenie dawno w PL i było masakrycznie słabe, czego efektem była moja długa (zbyt długa) droga do momentu kiedy zacząłem samodzielnie pływać. Nie daj sie namówić tez na szkolenia typu 10h bo to niepotrzebne. Najlepiej jakies 4-5 h indywidualnie, a dalej już sam musisz powalczyć.
Jesli chodzi o to jak długo ja sie w Kitesurfing bawie...hm pewnie bedzie kilka lat z czego miedzyinnymi przez złe szkolenie na początku dopiero od jakiś 3 sezonów moge powiedzieć, ze plywam...wcześniej to szkoda gadać :)
I jeszcze jedno, zaraz jak skończysz szkolenie musisz mieć sprzęt, najlepiej własny. Nie licz na to, ze będziesz wypozyczal ze szkolek itp. Po pierwsze nie wszędzie gdzie sie pływa są szkółki, po drugie drogo. Musisz mieć sprzęt zeby przy każdej okazji, jesli tylko będziesz miał czas jechać na spot i pływać. Praktyka czyni mistrza.

Powodzenia!

Awatar użytkownika
MisioPysio

Post08 mar 2012, 22:17

No siema Nomercy chyba ze mnie se jaja teraz robisz kiedy to nastąpi??bo niewiem kiedy wódkę do lodówki włorzyć i chleb upiec aby chlebem i solą powitać:)) hahah

---
I am here: http://tapatalk.com/map.php?kkf00u

Awatar użytkownika
MisioPysio

Post08 mar 2012, 22:23

Myrcin dzięków za poradę mam zima w Polsce i tez mi to radził ale wiesz jak to jest co osoba to inna rada:/
Co do sprzętu to wiem jedynie co mi ktoś poradził co do latajki to jakieś 6metrówkę lub max 9-cio używaną kupić bo i tak rozwalę.
Muszę poczytać na angielskich forach poczytać co do szkółek i czas się dodatkowo ubezpieczyć:))) hahahahaha

---
I am here: http://tapatalk.com/map.php?j2y4nv

Awatar użytkownika
myrcin

Post08 mar 2012, 23:03

[quote="MisioPysio"]Myrcin dzięków za poradę mam zima w Polsce i tez mi to radził ale wiesz jak to jest co osoba to inna rada:/
Co do sprzętu to wiem jedynie co mi ktoś poradził co do latajki to jakieś 6metrówkę lub max 9-cio używaną kupić bo i tak rozwalę.
Muszę poczytać na angielskich forach poczytać co do szkółek i czas się dodatkowo ubezpieczyć:))) hahahahaha

Nie spiesz sie z decyzja co do sprzętu. To co piszesz wydaje mi sie delikatnie mowiac dziwne chyba ze ważysz 50 kg. Opowieści, ze na pewno rozwalisz wlozylbym miedzy bajki. Przyjdzie czas na zakup to na pewno na forum Ci doradzimy.

Pozdro

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”