Jezioro Turawskie

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Góral
Deska: Skim
Latawiec: Rebel
Dostał piwko: 1 raz

Post24 cze 2011, 12:41

W Opolu teraz coś tam wieje ale bez rewelacji.

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post24 cze 2011, 14:29

Od 2 godz jest piękna jazda na 12m. Cała Turawa dla mnie! Rowniutenko! Jutro będzie na małe.

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post24 cze 2011, 15:02

Może nie uwierzycie ale własnie napierdala jakieś >25 węzłów :). Narazie trza przeczekać albo plompac 7 :))

Awatar użytkownika
dzony
Deska: SU-2
Latawiec: Switchblade 12m2
Postawił piwka: 16 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post24 cze 2011, 16:29

szed pisze:hehe.. ja poprostu już swoje 'wychodziłem' na P4.. Wychodzisz też swoje to pogadamy :wink:
ps. prześlę Ci foty z pływania ze Śląska na małych rozmiarach pod koniec tyg. :hand:

szed pisze:Może nie uwierzycie ale własnie napierdala jakieś >25 węzłów :). Narazie trza przeczekać albo plompac 7 :))

Szed ty to się na pogodynkę nadajesz heheh :P
Na P4 faktycznie sie "wychodzilem" dzisiaj... :? . A progno na Turawe wcale nie było jakieś ekstra.
Ostatnio zmieniony 24 cze 2011, 16:38 przez dzony, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
brzoza1977
Deska: Nobile NHP Split
Latawiec: Best TS

Post24 cze 2011, 16:33

No ja bede jutro okolo 12tej na Turawie - ale poki co mam tylko jedna latawke - 11ke - takze mam nadzieje, ze prognoza Szeda nie do konca sie spelni :)

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post24 cze 2011, 18:35

No wiec dzisiaj jakieś 2-3 godz na 12 i potm 40min hardcore na 7 m. Potem siadlo i wyszło slonko wiec było opalanie:). Jutro powinno być odwrotnie mam nadzieje :). Fotek nie pokaże bo z fona pisze (w niedziele bedą). Zapraszam bo mi tu nudno samemu na całym jeziorze;).

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post26 cze 2011, 20:29

Po raz kolejny moje obserwacje co do meteo na Turawie się sprawdziły w 100% :thumb: Teraz już przy takich układach niskiego i wysokiego ciśnienia spotykających się nad Pn-Z częścią naszego kraju i w związku z tym W i NW cyrkulacją powietrza będę już w ciemno jeździł na Turawę nie patrząc nawet na przekłamujące popularne prognozy meteo. Bardzo często też ten wiatr już nie dochodzi na nasze rodzime spoty i podejrzewam, że u nas mało kto popływał przez ten długi weekend.
Mała fotorelacja z piątku i soboty dla tych co wątpili :wink:
Spocik (za cypelkiem) w okolicach Szczedrzyka jest jak narazie baardzo obszerny i fajnie otwarty na kierunki W i NW (dużo lepiej niż na końcu jeziora za wałkiem gdzie jest mało miejsca i trochę zasłonięte):
Obrazek
Obrazek
Piąteczek zaczął się rano spokojnie na 12 i skimie
Obrazek
Obrazek
Potem już tylko mocniej i nie mogłem uwierzyć, że jestem praktycznie sam na jeziorze (widziałem 1 latawiec na Jowiszu tylko).
Obrazek
Potem była mała burza, po której szybko wyciągnąłem 7m :shock: i było pięknie na zakończenie dnia:
Obrazek
Następny dzionek sobota i tu już frekwencja dopisała.. chyba po moich wcześniejszych wpisach hehe :wink: Chyba się nie zawiedliście prawda.. Szczególnie Ci kórzy wytrzymali 'biały szkwał' i poczekali chwile na te właściwe waruny. Wyszło słoneczko, zrobił się czysty i równy NW, zszedłem z wody tak wyrypany, że nie mogłem wstać dzisiaj z łóżka :wink:
Obrazek
Obrazek
Do następnego raza na mega spocie :hand:

Awatar użytkownika
brzoza1977
Deska: Nobile NHP Split
Latawiec: Best TS

Post26 cze 2011, 21:05

Hej w sobote byla i frekwencja i warunki i mysle, ze nikt sie nie zawiodl - spot za.ebisty - wiatr rowny, woda plytka ... aaa i fura sie podkulalismy pod sama wode.

Bylo pare osob, ktore bardziej posluchalo WG nisz Szeda - wpadly obczaic co i jak bez sprzetu no i zal byl - ze latawka i decha w domu zostaly :)
Takze super miejsce dla doskonalocych technike jak i dla wymiataczy :)) ... dzieki wielkie dla Szeda za wskazowki, mobilizacje ekipy... a dla Oli za uratowanie dechy :) :hand: pozdro

Awatar użytkownika
Pain IQ
Deska: 50/50
Latawiec: AIRUSH
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 16 razy

Post27 cze 2011, 09:03

Pierwszy raz na Turawie i muszę przyznać, że miejscówka jest po prostu fantastyczna...Zdecydowanie polecam dla poziomu begginer:).
-> Szed...utrzymaj rolę pogodynki dla Turawy:)

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post28 cze 2011, 12:03

Tak tylko zagaje, ze na Turawie teraz pewnie ok. 17-20 wezelkow spokojnie jest.., a ja w robocie niestety :evil:
No ale moze pod koniec tyg. lub nawet w weekendzik cos bedzie mam nadzieje. Zobaczymy..

Awatar użytkownika
markos
Deska: Slingshot
Latawiec: Ozone

Post28 cze 2011, 13:08

Pain IQ pisze:Pierwszy raz na Turawie i muszę przyznać, że miejscówka jest po prostu fantastyczna...Zdecydowanie polecam dla poziomu begginer:).
-> Szed...utrzymaj rolę pogodynki dla Turawy:)

Potwierdzam, najlepszy spot dla początkujących na jakim byłem do tej pory w regionie. Przy tym stanie wody dużo piaszczystego miejsca i sporo płytkiego wgłąb jeziora. Przy wiatrach od W do N jest bardzo bezpiecznie bo dopycha do brzegu. Wieje więcej niż pokazuje wg, byłem tam w weekend obczaić co i jak i widziałem jazdę szed-a i początki ślizgów brzozy. Jak wiatr dopisze na ten weekend to na pewno jestem.

Pozdrawiam,
Marek

Awatar użytkownika
Góral

Post28 cze 2011, 14:26

Pływa ktoś dziś? Ja właśnie jadę, wieje dobrze.
W weekend natomiast ze względu na chwilowy brak sprzętu wróciłem po 4-5 sezonach do WS.
Po pół godzinie odechciało mi się i pewnie mi starczy na kolejne 4 sezony :)

Awatar użytkownika
leszcz007
Deska: Su2 Prorider
Latawiec: Naish Park/SS RPM
Postawił piwka: 4 razy

Post28 cze 2011, 20:03

aj nierowno dzis, ale zawsze sesyjka weszla:D

Awatar użytkownika
Góral

Post28 cze 2011, 21:05

No... strasznie nierówno. Raz 10 za dużo, raz 12 za mało, ale i tak było spoko :)
Może ktoś zainteresowany?
Kite Camp Expedition: http://www.facebook.com/event.php?eid=240017952690607

Awatar użytkownika
walo1
Deska: SU-2+YETI
Latawiec: CF Moowii/Best Roca/EVO
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 2 razy

Post28 cze 2011, 22:34

Cześć. Dzisiaj "pływałem" ok 17.30 i udało mi się raz popłynać ok 100m. Z dnia na dzień coraz lepiej i fajniejsze uczucie :mrgreen:
Do szeda jeszcze daleko po tym co widać na zdięciach ale może kiedyś ? ;)

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”