witam i pozdrawiam Thomasa i resztę ekipy

, dzięki uprzejmosci której okazję miałem pojeżdzić na la luz 135 i rayo 134 bodajże + ozonik 13m2 '09
wrażenia z latawca bardzo fajne, jakoś bardziej przyjaźnie dla mnie bez 5-ej liny, załuję ze trochę nie poczekałem bo dopiero popołudniem mocniej przywiało i mógłbym poczuć JEGO moc... . Ogólnie latawiec fajny bardzo, lekko i posłusznie reaguje na impulsy z baru, w porównaniu np z moją Cabrihną Crossbow 11 '09 odniosłem wrażenie że chyba nawet mniejsze siły na barze - pomimo 2m2 różnicy. Nie miałem okazji niestety sprawdzić jak z restartem z wody(trochę mimo wszystko niepokoją mnie te cienkie tubki

) , leżał jeszcze na plaży Sport 13m2 '09 i tu tuba główna jest "normalnej" grubosci i jakos wieksze zaufanie we mnie wzbudzała; - ale to nie był niestety kit testowy
Co do desek, to zdecydowanie przyjemniejsz była dla mnie La luz 135, choć były przy niej przez pomyłkę się okazało padsy od Rayo(do La Luz dedykowane są bardzo komfortowe kapcie z ekstra wygodną poduchą żelową)
Obie dechy bardzo lekkie i sprawiają wrażenie mocnego materiału, jak wcześniej pisałem bardziej przypadła mi do gustu La Luz, wygodnie szła po lekkim czopie i nie traciła slizgu przy zwrocie(a warunki dla mojej wagi ok 100kg graniczne były na ten zestaw

)
Generalnie polecam każdemu spróbować , fajnie że powstają u nas takie ambitne projekty
ALOHA