Kurs Instruktorski MENiS w Świnoujściu (13-21.06.09)

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
KiteFort Świnoujście
Deska: Nobile NHP/S-Quad 5,7
Latawiec: Ozone C4 /Reo
Kontaktowanie:

Post14 maja 2009, 23:38

Przypominamy wszystkim zainteresowanym (bo to już ostatni dzwonek) że w terminie 13-21.06.2009 w naszej bazie KitePark Świnoujście odbędzie się KURS INSTRUKTORÓW REKREACJI RUCHOWEJ
ze specjalnością KITESURFING.
Ukończenie kursu z wynikiem pozytywnym oznacza uzyskanie państwowych kwalifikacji zawodowych wydanych przez Ministra Sportu i Turystyki, uprawniających do pracy w kulturze fizycznej w zakresie prowadzenia zorganizowanych zajęć kitesurifngu zgodnie z ustawą o sporcie kwalifikowanym.
Organizatorem kursu jest Centrum Doskonalenia Kadr AWF Wrocław.
Wszelkie informacje pod nr. telefonu 604-615-856 lub drogą elektroniczną :kunysz@awf.wroc.pl

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post15 maja 2009, 09:23

A to bardzo ciekawe informacje :shock: :shock: :shock:

Nie wierze normalnie, dobrze, że kotś napisał wczesniej co i jak i że na nasze sporadyczne wołanie w topicu kol. Kunysza niestety nie zyskało przez ponad rok żadnego odzewu.

Teraz w taki sposób nas zapraszacie na kurs, jak gdyby nigdy nic.
Czyli kol. się odnalazł i ma się dobrze, świetnie.

Według mnie tak ważne sprawy załatwia się inaczej ale jeśli takie podejście i współpraca z w.w. kolegą Wam się podoba, to powodzenia.

Najlepiej albo ktoś wreszcie nam tu wszystkim powie na czym stoimy, na jakich warunkach itp. albo lepiej żeby na ten kurs nikt przypadkiem się nie zgłosił.

Czekam na rozwinięcie poważnej i konkretnej dyskusji, a nie na "jaja na boczku" i moją przemienną reakcję "nie wiedzieć czy się śmiać, czy płakać" :?

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post15 maja 2009, 11:44

Crazy Horse pisze:A to bardzo ciekawe informacje :shock: :shock: :shock:

Nie wierze normalnie, dobrze, że kotś napisał wczesniej co i jak i że na nasze sporadyczne wołanie w topicu kol. Kunysza niestety nie zyskało przez ponad rok żadnego odzewu.

Teraz w taki sposób nas zapraszacie na kurs, jak gdyby nigdy nic.
Czyli kol. się odnalazł i ma się dobrze, świetnie.

Według mnie tak ważne sprawy załatwia się inaczej ale jeśli takie podejście i współpraca z w.w. kolegą Wam się podoba, to powodzenia.

Najlepiej albo ktoś wreszcie nam tu wszystkim powie na czym stoimy, na jakich warunkach itp. albo lepiej żeby na ten kurs nikt przypadkiem się nie zgłosił.

Czekam na rozwinięcie poważnej i konkretnej dyskusji, a nie na "jaja na boczku" i moją przemienną reakcję "nie wiedzieć czy się śmiać, czy płakać" :?

Koniu, nie przesadzaj - jest postęp :!:

Teraz przynajmniej ktoś WIE w ogóle że taki kurs jest. Nawet była konieczność ogłaszania tego w dwóch działach KF naraz ( spam btw ).

Tego na czym stoimy, chyba się już nie dowiemy ;)

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post15 maja 2009, 13:16

Próbowałem się znowu wgryźć w ustawę cytowaną w poście.... Nie znalazłem za wiele.... :? czyli jak zwykle .....

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post15 maja 2009, 13:32

Smokie pisze:Próbowałem się znowu wgryźć w ustawę cytowaną w poście.... Nie znalazłem za wiele.... :? czyli jak zwykle .....

..ważne że numer konta znalazłeś :wink:

pzdr

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post15 maja 2009, 18:52

Oto nasza odpowiedź:

"Witam !
NIe dziw się proszę, że zniknąłem z kf.pl - poczytaj komentarze do informacji o kursie z zeszłego roku ! Wpisywali sie Ci, którzy nie byli, skutecznie zniechęcając mnie do ogłaszania wszem i wobec o kursie 2009, bo komentarze pewnie by sie powtarzały ! POstaw sie na moim miejscu i odpowiedz na pytanie " Po co puszczać info gdzieś, gdzie juz raz było i NIKT z kiteforum sie nie zapisał, natomiast komentowali wszyscy?". Wniosek wg mnie prosty - ktos zainteresowany, znajdzie info o kursie ! I tak się dzieje.
Dla szukającego i chcącego NIC trudnego - wystarczy w googlach.pl wpisac haslo kurs "kurs instruktora kitesurfingu" i na 5 miejscu wyskakuje info (na www.hydrosfera.pl - sciagneli to info z www.awf.wroc.pl/cdk - jest ogólno dostene). Znaleźli je Ci, którzy naprawde chcieli się zapisać na kurs (m.in. Zióła) a nie tylko skomentować pomysł !

Pozdrawiam
P kunysz"

"NIkt sie nie zapisal ale komentowali wszyscy" No ciekawe dlaczego???!!!!!!!

Smokie
Kontaktowanie:

Post16 maja 2009, 02:23

Ja tego nie jestem w stanie zrozumieć, że po raz kolejny wypływa ten temat i osoby zainteresowane, które wcześniej brały udział w dyskusji na temat uprawnień ministerialnych nie moga uzyskać konkretnych podstaw prawnych od organizatorów kursu. Obstawiam że przy jakimkolwiek wypadku w który będzie zamieszany instruktor posiadający uprawnienia MENIS, szanujacy sie prawnik z przyzwoitej kancelarii zmiesza instruktora z błotem i wycisnie z niego ostatnia złotówkę, bo tych przepisów po prostu nie ma. Od zeszłego roku organizatorzy tych kursów jakoś nie podali ani razu jasnych i przejrzystych reguł prawnych dotyczących szkolenia. Żenada.

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post16 maja 2009, 10:29

Smokie pisze:Ja tego nie jestem w stanie zrozumieć, że ... osoby zainteresowane...nie moga uzyskać konkretnych podstaw prawnych od organizatorów kursu... Od zeszłego roku organizatorzy tych kursów jakoś nie podali ani razu jasnych i przejrzystych reguł prawnych dotyczących szkolenia. Żenada.

właśnie w TYM problem :idea:
nikt nie chce "mieszać z błotem" bezpodstawnie nikogo..
Smokie dość wyraźnie kolejny raz daje do zrozumienia że TEN kurs jest "SCIEMĄ" :idea: :idea:
mającą na celu wyciągnięcie kasy od uczestników
po prostu NIE JEST to prawnie unormowane nadal..

pzdr

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post16 maja 2009, 10:44

Jeśli JEST - wystarczy podać konkretną podstawę prawną....to chyba nie jest trudne.

Co do wiadomości priv - nikt się nie zapisał, być może dlatego, że nikt nie wie o co chodzi?

darkowic
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post20 maja 2009, 08:55

Obecnie ten kurs nic nie daje. Uczelnia ma prawo prowadzić różnego rodzaju kursy ponieważ ma na to odpowiednią zgodę - MENIS, czyli Ministerstwo Edukacji Narodowej i Sportu - podmiot taki obecnie nie istnieje.
Kolega może również zorganizować kurs puszczania latawców np. latawców chińskich - mogą to być też kity. Na taki kurs zaprosi osoby posiadające kurs ogólny instruktora sporu ( 72 h) a nastepnie zrobi swój kurs ( 78 h). Osoba po takich kursach ma skończone 150 h dydaktycznych, co odpowiada wymogom ustawowym, ale nic więcej.
Ja za 2 miesiące skończę kurs menadżera sportu i otrzymam stosowną legitymację - podpisaną przez Ministra Sportu i Turystyki - Pana Drzewieckiego.
P.S. Jeśli po twoim kursie otrzymam legitymację instruktora kitesurfingu - ( ale wydaną przez Ministra Sportu) zadzwoń, napisz, albo wyślij gołębia pocztowego to będziesz miał kolejnego klienta.
Niestety chyba się nie odezwiesz.
Nie traktuj mojego posta jako krytykę, chęci może miałeś dobre - tylko nie wciskaj ciemnoty ludziom.

Awatar użytkownika
jashaka
Deska: F-one signature 5'10''
Latawiec: Wainman Hawaii
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post22 maja 2009, 23:53

dla mnie to jest jakiś żart ,ale mało śmieszny .
To tak jak bym miał latać na pasażerskim samolocie liniowym po wojskowym Polskim kursie spadochronowym ,lub prowadzić samochód w Londynie z polską kartą rowerową . Po co to komu potrzebne ? Znowu ktoś jest niedowartościowany ....

Awatar użytkownika
zielwandam

Post23 maja 2009, 09:30

A tak z czystej ciekawości zadam pytnie:

jakie podstawy prawne ma kurs IKO?

no bo jednak nie oparte na prawie polskim...
i w Polsce ważny on tyle co i ten wymieniany w tym temacie....

NO chyba że się mylę...

i jednak Republika Dominikany spec ustawy razem z RP napisały...

i czy przypadkiem IKO nie jest tym czymś co kasę wyciąga??? i to na skalę miedzynarodową?

a tak z ciekawości ile kurs omawiany w tym poście kosztuje?

P.S. nie mówię że wiem... dlatego pytam...
czym różni się ważność IKO od MENNIS???

Awatar użytkownika
bronix
Postawił piwka: 1 raz

Post23 maja 2009, 10:24

Pewnie tym zielu że MENIS będzie ważne tylko w polsce a IKO ważne tylko poza polską :lol:

Smokie
Kontaktowanie:

Post23 maja 2009, 11:52

IKO oczywiscie że wyciaga gruba kase, ale przez lata funkcjonowania wypracowala konkretne, sprawdzone metody szkolenia i caly czas je udoskonala. A MENIS ........

.... podobno dziś się zaczyna w Jastarni kolejny kurs instruktorski Ministerialny ..... :lol: powodzenia :twisted:

bobek_h
Deska: Xenon LaLuz
Latawiec: North Neo
Postawił piwka: 43 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post23 maja 2009, 16:55

Smokie pisze:.... podobno dziś się zaczyna w Jastarni kolejny kurs instruktorski Ministerialny ..... :lol: powodzenia :twisted:

Że niby gdzie? bo ja o niczym tu nie wiem :(

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”