Magawish

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Piotrbyku
Deska: BraCuru , Moses -Onda
Latawiec: Soul, Soul ,Soul, Capa
Postawił piwka: 31 razy
Dostał piwko: 70 razy

Post27 mar 2010, 11:20

Właśnie wróciłem z Egiptu byłem w Magawish i całe szczęście nie sprawdziły się plotki o opłatach w hotelu za używanie własnego sprzętu na plaży .Nikt z Hotelu nic nie miał do tego . oczywiście w Colonie zapłaciłem za ochronkę i tyle.
Wiało codziennie czasem naprawdę ostro :-)

Awatar użytkownika
Red
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post27 mar 2010, 13:14

A powiedz jak jest z wejściem na teren hotelu - plaży gości z innych hoteli płatne czy free?
Jadę pod koniec kwietnia do innego hotelu z lipną plażą do odpalenia kajta (wybór żony) i mam zamiar kilka razy zaliczyć spot w magawishu.

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post27 mar 2010, 14:12

z tym możesz mieć kłopot .na bramce sprawdzali nam opaski . a znajomych nie chcieli wpuścić żądali jakiś strasznych pieniędzy . Ja jak przeszedłem na teren drugiego hotelu sąsiadującego to też nie mnie nie chcieli mnie wpuścić .
jakby co to pozostaje ci El guano zadzwoń do ekipy z red sea zone niech ci zaproponują jakomś fajną podwózkę ,
Moja żona też wolałyby jakiś lepszy hotel , ale wybór był prosty wolała być w gorszym hotelu ze mną , niż czekać na mnie w hotelu gdy ja gdzieś latam .to jest dobry argument ,

Awatar użytkownika
Red
Kontaktowanie:

Post27 mar 2010, 14:31

Czyli szkółka Colona jest tyko dla gości hotelu? Skąd cieć na bramie może wiedzieć że nie chcę się u nich np. szkolić czy kupić sprzętu w ich shopie?

Jeżeli rzeczywiście ma być taki problem z wejściem na spot to zastanawiam się czy jest sens zabierać sprzęt bo z mojego hotelu to raczej ciężko będzie wystartować . :evil:

A patrząc na południe od hotelu jest kawał niezagospodarowanej pustyni, może tam wbić ze sprzętem jak Amar na bramie miałby problemy?

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post27 mar 2010, 15:34

wyślij do Colony zapytanie , czy ochrona cię wpuści albo do hotelu .
Ja ci opisałem jak było , znajomi którzy byli w innym hotelu nie mogli wejść , też im tłumaczyłem aby się wbijali bez pytania na beszczelnego i że to nie możliwe aby ich nie wpuścili , bo przecież rano to kupy nurków wędrują po hotelu do przystani ale nie wyszło ,chcieli od nich 30 euro albo coś podobnego nie byłem przy tym może sami się wydali że nie są z Magawish .a sam jak wracałem taxówką to na wjeżdzie kazał mi pokazać opaskę .
do hotelu obok my znów nie mogliśmy wejść ale w tamtejszej bazie dostaliśmy informacje ,że jak będziemy chcieli kożystać z ich sprzętu to dadzą nam jakomś przepustkę ale na jakich warunkach to nie wiem .

Awatar użytkownika
Red
Kontaktowanie:

Post27 mar 2010, 15:48

Nie ma to jak nad naszym Bałtykiem, plaże ogólnodostępne,na campingi się wbija za free tyle że woda zimniejsza :D

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post27 mar 2010, 16:03

myślę że znalazłem na to sposób w tym roku kupiłem suchacza i za dwa tygodnie wbijam na hel :-)

AdamR

Post05 kwie 2010, 13:30

Red pisze:Czyli szkółka Colona jest tyko dla gości hotelu? Skąd cieć na bramie może wiedzieć że nie chcę się u nich np. szkolić czy kupić sprzętu w ich shopie?

Jeżeli rzeczywiście ma być taki problem z wejściem na spot to zastanawiam się czy jest sens zabierać sprzęt bo z mojego hotelu to raczej ciężko będzie wystartować . :evil:

A patrząc na południe od hotelu jest kawał niezagospodarowanej pustyni, może tam wbić ze sprzętem jak Amar na bramie miałby problemy?

Na spocie Colona może pływać każdy kto zapłaci za to, czyli 50 euro/tydzień
Za pierwszym razem na bramce mówisz cieciowi, że jedziesz do Colona Watersports i wpuszcza bez problemu, a każde następne wejście to już masz opaskę spotu.
Identyczna opłata jest jak mieszkasz na miejscu Magawishu, ćwiczyłem oba warianty

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post05 kwie 2010, 19:43

co do opłat w Colone to jak wszędzie można się targować ja ostatnio płaciłem 40 euro , ale słyszałem ,że ktoś z grupa płacił 30$

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post06 kwie 2010, 15:12

AdamR pisze:Na spocie Colona może pływać każdy kto zapłaci za to, czyli 50 euro/tydzień

"duża oszczędność"
myśmy wiec wzięli od razu dwa tygodnie - za 80 euro
..a że wiało akurat 1,5 dnia (na 13tki :lol:) na caaałyy wypad
to było to jedno z najdroższych pływań
i na szczęście ostatnich TAM :]

pzdr

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post06 kwie 2010, 19:37

w jakim okresie byłeś ???bo wybieram się w sierpniu .

TIKKO_aloha
Deska: custom 140
Latawiec: Switchblade/nomad
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post06 kwie 2010, 21:01

a wodą nie da się sforsować na plażę z innego hotelu :D?

Awatar użytkownika
Red
Kontaktowanie:

Post07 kwie 2010, 18:34

TIKKO_aloha pisze:a wodą nie da się sforsować na plażę z innego hotelu :D?

Myślałem też o tym , ale z tego co się orientuję to cieć stoi nie tylko przy bramie ale i na plaży.
Chociaż jakbym wpłynął z środka akwenu to nie podejrzewam że byłby aż tak spostrzegawczy, chyba że ludzi na plaży by nie było :D

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post07 kwie 2010, 18:45

Red pisze:
TIKKO_aloha pisze:a wodą nie da się sforsować na plażę z innego hotelu :D?

Myślałem też o tym , ale z tego co się orientuję to cieć stoi nie tylko przy bramie ale i na plaży.
Chociaż jakbym wpłynął z środka akwenu to nie podejrzewam że byłby aż tak spostrzegawczy, chyba że ludzi na plaży by nie było :D

predzej beach boye z colony by cie dorwali. jak nie masz opaski przy trapezie to od razu nadaja to krotkofalowka do szefa bazy i on sie wtedy pojawia i chce zebys zaplacil za asekuracje.
a swoja droga po co koniecznie chcesz sie tam instalowac? oprocz tego ze magawish ma baze przy hotelu i mozesz jak tam mieszkac zjesc i sie napic w kazdej chwili to nie ma tam za wiele plusow dodatnich.

TIKKO_aloha
Deska: custom 140
Latawiec: Switchblade/nomad
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post07 kwie 2010, 19:12

a gdzie tam pływać najlepiej?

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”