Feurta Kite + rodzina - gdzie sie wybrac ?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Pedros
Kontaktowanie:

Post02 mar 2011, 21:37

Może ktos polecić jakies ciekawe miejsce - zastanawiam sie co wybrać na kitowy urlop z rodzina w lipcu - zastanawiam sie na feurta - czy ktoś może polecic jakiś fajny hotel - najlepiej tuz przy spocie , z polska animacja , 5 co najwyzej 4 gwaizdki , atrakcje dla nie przywającej zony i 6 latka . Melia goriones odpad abo zaduze zadupie jednak cos w poblizu wtedy co najwyzej bym dojezdzał do rene egli pływac - z gory dzieki za wszelkie sugestie inne niz feurta - chetnie majorka jednak nie udało mi sie tam odszukac żadnego fajnego spotu

Nivea
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 7 razy

Post02 mar 2011, 23:00

Chętnie doradzę fajne miejscówki dla rodzin na kite :D
Zapraszam na priv
Ostatnio zmieniony 20 cze 2011, 23:28 przez Nivea, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
KasiaW
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post02 mar 2011, 23:07

Na Costa Calma jest więcej hoteli - i bardziej rodzinnych (bo mniej piździ ;) - do centrum Rene Egli przy Melia Goriones jeździ darmowy shuttle bus.
Nie wiem, co sadzisz o Rodos, ale w Theologos (pn-zach wybrzeże) jest hotel Alex Beach - family club w ofercie TUI (55-metrowa zjeżdżalnia wodna i basen dla dzieci, place zabaw, animacja itp.
W Tarifie i Essaouirze jest co robić - to miejsca, gdzie ludzie z dziećmi przyjeżdżają (np. w Tarifie przy hotelu Dos Mares jest fajna szkółka konnej jazdy - z kucami dla dzieci, mogą się bezpiecznie pouczyć - a w samej Tarifie niewielki, ale zgrabny skatepark).

PawelGlw
Deska: AH Pro
Latawiec: Cabrinha SB i ND

Post03 mar 2011, 14:16

w costa calmie praktycznie już w każdym hotelu czy to "rio Calma" czy "pajara beach" czy "esmeralda" maja zazwyczaj polskich animatorów w czasie sezonu letniego (przynajmniej tak było przez ostatnie 3 sezony z roku na rok tendencja zwyżkowa), bus z rene egli jest oczywiście darmowy bedąc klijentem centrum, ale jak już tam byłeś to wiesz jak wygląda "miasteczko" Costa calmai czego mozesz sie tam spodziewać, zależy też w jakim okrecie lipca chcesz tam leciec (pod koniec lipca wielki world cup sie zaczyna) .

w Tarifie hotel dos mares jest tym "ciachem" (że się tak wyraże) ze masz wszytko na miejscu centum sportow wodnych, stadline itp itd

czy Tarifa czy fuerta oba miejsca 100% wietrzne rodhos moze być wietrzne ale wcale nie musi ale wybór już należy do CIebie :)

Saludo

Awatar użytkownika
Pedros
Kontaktowanie:

Post03 mar 2011, 16:11

Pawel a masz jakiesgos linka do tego hotelui na Tarifie bo nie mogę poszukac

Awatar użytkownika
KasiaW
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post03 mar 2011, 17:36

panek

Post04 mar 2011, 09:13

Witam
Proponuję Alacati byłem widziałem jest po prostu rewelacja.
http://bosport.pl/alacati,,26.html
Pozdrawiam
J :thumbsup:

Awatar użytkownika
Pedros
Kontaktowanie:

Post04 mar 2011, 09:31

A ktory z tych hoteli podanych w linku jest najblizej spotu ?

panek

Post04 mar 2011, 09:34

Bezwzględnie Suzer, jest najlepszy pod kazdym wzgledem sam byłem dlatego go polecam.
Pozdrawiam
J

Awatar użytkownika
Pedros
Kontaktowanie:

Post08 mar 2011, 13:05

chyba jednak wybiore fuerte - Pawel w jednym z Twoich postów czytałem że masz namiary na polskich instruktorów na fuercie - mozesz cos mi podesłac ?
Czy oprócz rene egli sa jeszcze jakies bazy i spoty kitowe w okolicach costa calma lub jandia ?

PawelGlw
Deska: AH Pro
Latawiec: Cabrinha SB i ND

Post08 mar 2011, 15:56

Pedros pisze:chyba jednak wybiore fuerte - Pawel w jednym z Twoich postów czytałem że masz namiary na polskich instruktorów na fuercie - mozesz cos mi podesłac ?
Czy oprócz rene egli sa jeszcze jakies bazy i spoty kitowe w okolicach costa calma lub jandia ?

są dwie alternatywne szkółki jedna to "fuertekiteloop" (to jest litwina co mowi po polsku pracowałem razem znim przez 3 lata w rene)a druga to .. kiteboarding-fuerte (austryjak, kolega też robi tripy po wyspie)
teraz zależy czy bedziesz potrzebował sprzet czy nie, chcesz wynajmować auto czy nie w okolicach costa calmy masz matas blancas ((off shore), póżniej jak już wiesz na pewno te szkołki zabierają chetnych na "srodkową" cześć lagoony czego nie robią ludki od rene i zaraz wyśle Ci na priv reszte

Barteez
Kontaktowanie:

Post09 mar 2011, 13:36

Paweł, czy mógłbyś napisać coś więcej o innych spotach na Fuercie, bo niekoniecznie będę mieszkał w Costa Calma...
Możesz tutaj ---> bartak@interia.pl
Jak się przedstawia pod względem wiatrowym miesiąc wrzesień ?? Bo czytałem, że we wrześniu to może być różnie.
Czy to rzeczywiście jest "gorszy" miesiąc niż pozostałe ??

chory83

Post20 cze 2011, 22:52

Cześć, Ja wybieram się na rodzinny wyjazd do Costa Calmy 25.07 - 8.08. Może ktoś podesłać info do jakiegoś zaprzyjaźnionego instruktora ? Z góry bardzo dziękuję :) Mój email: chory@poczta.onet.pl

Awatar użytkownika
wieloryb
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post21 cze 2011, 08:51

chory83 pisze:Cześć, Ja wybieram się na rodzinny wyjazd do Costa Calmy 25.07 - 8.08. Może ktoś podesłać info do jakiegoś zaprzyjaźnionego instruktora ? Z góry bardzo dziękuję :) Mój email: chory@poczta.onet.pl

jak będziesz w Costa Calma zapewne będziesz pływał w bazie Rene Egli bo jest najbliżej.
Zapytaj w tej bazie jest instruktor ,który nawija po Polsku. Nie pamiętam jak się nazywa ,ale na pewno Ci pomoże.

Nivea
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 7 razy

Post21 cze 2011, 09:48

W Rene Egli pracuje Wikoria, jest instruktorką , wysłałam Ci na e-mail namiar na nią.
pzdr

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”