Pływanie w Anglii

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Hunter
Kontaktowanie:

Post11 maja 2005, 17:43

siema

orientuje sie ktoś gdzie można tam polatać ?? Wybieram sie tam za miesiąc i nie chce sie z moim kite'em rozstawać :lol: :lol:

Awatar użytkownika
JastrząB
Postawił piwka: 18 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post11 maja 2005, 18:29

Witam.
Podobnie jak Ty, wakacje spedze w Anglii i rowniez bardzo chcialbym tam troche polatac. Plywac na pewno plywaja, a gdzie? - chyba wszedzie gdzie sie da, wzdluz calego wybrzeza, a troche tego jest. Tutaj znajdziesz pare miejscowek: http://kitebeaches.com/kitebeaches/coun ... land%20(UK)
Gdzie jest najlepiej nie mam pojecia, ale na pewno nie brakuje szerokich plaz z plyciznami. Co ciekawe najwiecej szkolek kitesurfingowych znajdzuje sie na poludniowym wybrzezu (na poludnie od Londynu), byc moze jest tego jakis powod... Co nieco o kilku spotach mozesz tez przeczytac na stronie angielskiego Kitesurf Magazine: http://www.kitesurf-magazine.co.uk
Osobiscie widzialem kilku kajciarzy w miejscowosci Allonby, niedaleko Workington (zachodnie wybrzeze, nad Morzem Irlandzkim, na wysokosci Middlesbrough). W tamtej okolicy spedzilem ostatnie wakacje, chociaz jeszcze wtedy nie plywalem, wiem ze wiatru nie brakuje, a jak juz wieje to wieje konkretnie:)
Tym razem wybieram sie w okolice Newcastle, jeszcze nie ustalilem gdzie dokladnie. Ciagle tez zastanawiam sie czy brac ze soba sprzet, bo chociaz bardzo bym chcial, to jesli nie wyladuje blisko morza, bez samochodu moze byc problem:?
Na dlugo wyjezdzasz i czy wiesz mniej wiecej gdzie?
Pzdr.

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post11 maja 2005, 19:28

może powodem jest to , ze na północy zimnawo długawo??

elo?

Awatar użytkownika
Hunter
Kontaktowanie:

Post11 maja 2005, 20:53

JastrząB pisze:Na dlugo wyjezdzasz i czy wiesz mniej wiecej gdzie?

Na jakieś dwa tyg. zalezy od pogody i pracy :) nie wiem jak sie miejscowość nazywa, jest niedaleko Cambridge, baaardzo blisko wody :D

Gość

Post11 maja 2005, 21:44

No to nie za dlugo...

hunter pisze:...nie wiem jak sie miejscowość nazywa, jest niedaleko Cambridge, baaardzo blisko wody :D

O ile dobrze czytam mape to od Cambridge do wody jest jakies 70 mil :)
Ja piszac ze chcialbym byc blisko morza mialem na mysli metry, nie mile 8)

Pozdro

Awatar użytkownika
JastrząB
Postawił piwka: 18 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post11 maja 2005, 21:45

To wyzej to ja bylem 8)

Awatar użytkownika
Hunter
Kontaktowanie:

Post12 maja 2005, 16:26

Anonymous pisze:
O ile dobrze czytam mape to od Cambridge do wody jest jakies 70 mil :)
Ja piszac ze chcialbym byc blisko morza mialem na mysli metry, nie mile 8)

Znaczy taka większa miejscowość koło tego miasteczka to Cambridge. Miejscowość nazywa sie jakoś na A i jest nad samym morzem. tam jest ośrodek golfowy i jakiś hotel. Dowiem sie dokładnie.
pozdro

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”