Jeziorsko Today

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Max/Łódź
Deska: Naish Haze
Latawiec: Flysurfer Speed
Kontaktowanie:

Post14 maja 2005, 07:41

Jakby ktos byl chetny to atakujemy dzisiaj Jeziorsko... sadzac po kierunku wiatru to bedzie od strony zachodniej akwenu... my bedziemy juz od 10.00, chociaz lepszy wiaterek ma byc od jakiejs 14... Zapraszam... 8)

Awatar użytkownika
Max/Łódź
Kontaktowanie:

Post14 maja 2005, 20:37

No i dzionek zaliczony 8) Ja zbyt duzego plywania nie mialem, ale chlopaki na 17m wazacy po 70-75 kilo poplywali...
Mala fotorelacja z dnia, gdzie najwiecej frajdy mialo dwoch adeptow szkolki Airman :D

Start imprezy :)
Obrazek

Nowość w szkólce Airmana - można oprócz FSa potestować Cabrinhki... tu nowy model Element 12 z Reconem2
Obrazek

Chwila na zapoznanie sie z działaniem nowego Recona...
Obrazek

Zoom na kite'ka...
Obrazek

I juz w powietrzu Elemencik
Obrazek

Nowy zarażonegy łodzianin - Bartek
Obrazek
Obrazek

i kolega który łączy się z nim w podobnej chorobie - Igor
Obrazek
Obrazek

Stacja parkingowo-reklamowa ;)
Obrazek

Wracając spostrzegliśmy drogowskaz na miejscówke nowoposwtałą - Zgniłe Błota - postanowiliśmy sprawdzić, i mimo mało zachęcającej nazwy miejsce całkiem przyjemne - na spotkanie ze znajomymi super i wogóle, a na kite'a zimą napewno lepsza od Czarnocina, a latem do wytestowania, ale wygląda na to, że też całkiem przyzwoita - zwłaszcza na początki z kitem... A odległość od centrum Łodzi - 13km (tuż za Aleksandrowem), więc całkiem nieźle... trza ją będzie przepróbować...

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ogólnie dzionek bardzo przyjemny. Miałem okazję obcenić tegoroczną Cabrinhke i nowego Recona, który sprawuje sie bardzo fajnie - opcja LAUNCH i RIDE z szybkim wypieciem i przyzwoitym restartem (nie po wypieciu) i calkiem niezle sie sprawujacy jak na pompowanca... aczkolwiek do FSa mu jeszcze brakuje :wink: Ale jak na dmuchanego to calkiem przyzwoity on :D
Pozdrawiam i jak ktos chetny to Airman jutro tez jedzie na Jeziorsko, co prawda beze mnie, ale jak ktos chce w doborowym towarzystwie pohasac na kicie to smialo moze uderzac jutro na Jeziorsko 8)

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post16 maja 2005, 07:45

Max gdzie te zgniłe błota :?: I dlaczego lepsze od Czarnocina :?: Płyciej, bardziej odsłonięte czy co :?:

A zastanawiałeś się jak tego recona podłączyć w głębokiej wodzie :?:

Awatar użytkownika
onzo
Kontaktowanie:

Post16 maja 2005, 07:47

Aha - dawajcie znak jak wybieracie się gdzieś między czwartkiem a niedzielą, bo mogę wtedy zostać w Łodzi a chętnie już bym gdzieś pojechał pomoczyć dupsko ;) Tylko jak możesz to na kom. bo z netem nei zawsze daje radę ;) :idea:

..
Kontaktowanie:

Post16 maja 2005, 08:25

M@X pisze:Jakby ktos byl chetny to atakujemy dzisiaj Jeziorsko... sadzac po kierunku wiatru to bedzie od strony zachodniej akwenu... my bedziemy juz od 10.00, chociaz lepszy wiaterek ma byc od jakiejs 14... Zapraszam... 8)

no to ja sie wpatruje w kom od airmana ze zadzwoni i zawola na szkolonko tak jak obiecał, a teraz patrze ze wszyscy sobie hulali przez weekend, weekend ktory był dla mnie wolny i... ech.. no Airman, czy tak sie umawialismy, forum to jakas oficjalna droga komunikacji?

Awatar użytkownika
onzo
Kontaktowanie:

Post16 maja 2005, 09:59

Nie - myślę, że na forum byłoby najtrudniej poinformować wszystkich zainteresowanych. Znając airmana myślę, że nie spodziewał się, że cokolwiek będzie z tego nikłego wiaterku. Zresztą jeżeli M@x nie popływał tzn, że wiało naprawdę słabiutko. Może więc dlatego sądził, że nie warto ciągnąć Cię z Wawy do Łodzi :?: Niestety z pływaniem śródlądowym jest tak, że często decyzja zapada z rańca tuż przed. I zanim dojechałbyś do Łodzi to wiatr mógłby się skończyć. Były takie wpadki i nei wszyscy byli zadowoleni...

airman
Deska: FLYBOARDS
Latawiec: FLYSURFER
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post16 maja 2005, 10:34

No tak Red Rocker,
Szansa na zrobienie kursu w sobote była 50 na 50 - my musimy się umawiac jak będzie 100 - tak żebyś jak najwięcej na tym skorzystał. Dobry wiatr wiał tylko rano. W niedziele było zero, a z prognozy wynikało że bedzie tak samo jak w sobote. Sam widzisz, że ten weekend stał pod dużym ?
Pozdrawiam i myśle ze zobaczymy sie niebawem...

Awatar użytkownika
Max/Łódź
Kontaktowanie:

Post16 maja 2005, 12:29

onzo pisze:Max gdzie te zgniłe błota :?: I dlaczego lepsze od Czarnocina :?: Płyciej, bardziej odsłonięte czy co :?:

Tuz za Aleksandrowem jest zjazd w lewo na Zgniłe Błota (jest nawet szyld)
Czemu lepsze? Bo cos nowego, cos blizej, ciekawszy troche akwenik... czy bedzie tez ciekawszy w uzytkowaniu - trza bedzie na zywo to obcenic...
A zastanawiałeś się jak tego recona podłączyć w głębokiej wodzie :?:

tak, dlatego latwo wstaje jak sie ma spietego, latwo sie go wypina w razie awarii, ale zeby awaryjnie wyladowac kite'a i zaraz po tem na luzaku go wystartowac to juz tylko FSik... dlatego napisalem, ze mu jeszcze brakuje :D

Awatar użytkownika
onzo
Kontaktowanie:

Post16 maja 2005, 12:44

To chyba wiem. Kiedyświdziałem to to na mapie ale stwierdziłem, że wygląda na stawy hodowlane więc odpuściłem.. Kurcze a może być niezła miejscówka... Trzeba będzie sprawdzić. Rozumiem, że na lato się nie nadaje :?:

No właśnie. Recon fajny do pierwszego wypięcia. Odwracanie w miarę spoko, chociaż wymaga nieco wprawy - znajomek na wodzie w zeszłym sezonie miał problemy nawet z 12... No tylko ten system się słabo sprawdza. No i jak dla mnie wymaga za dużej siły, ale może to sięwyrobi czy cuś.... ;)

..
Kontaktowanie:

Post16 maja 2005, 13:08

airman pisze:
Szansa na zrobienie kursu w sobote była 50 na 50 - my musimy się umawiac jak będzie 100 -

Dobra to ja grzecznie czekam, myslalem ze zapomnieliscie

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”