Szczecin & okolice

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Adamski_Ustka
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post19 maja 2005, 00:18

Może od początku... w sobotę i w niedzielę ( 21,22-05 ) wyląduję w Szczecinie. Moja babka ubzdurała sobie parapetówkę u kuzyna. Wolał bym rozwalić samochód a tam nie jechać ( no nie do końca ). Ja przeginam na maxa już od 2 lat no i musiałem się na ten wyjazd zgodzić. Wykombinowałem sobie, że może zawieje i można by było zniknąć z imprezki.
Ale problem w tym że nie znam tam żadnego fajnego miejsca i nikogo tam nie znam.

Teraz odezwa: jeśli jesteś piękną bogatą blondynką ( brunetką ), robisz Handle Passy, znasz spoty w Szczecinie to ... proszę cię odezwij się dzwoń, majluj dobijaj się na pewno odpowiem.
Natomiast jeśli jesteś: małym, grubym łysym rudym piegowatym biednym marudnym schorowanym brzydkim ale z wesołym usposobieniem kochającym piwo i głupie żarty małolatem po 50, to daj znać będziem na kajcie wozić fajki do rajchu.

3mcie się lokalesy :lol:

Awatar użytkownika
JastrząB
Postawił piwka: 18 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post19 maja 2005, 03:33

Bedac w Szczecinie sa nastepujace opcje: Miedwie, Czarna laka, Trzebierz, Czarnocin, dalej Wolin/ morze.
A wiec po kolei:
- Miedwie - (niecale 30 km od szczecina)chyba nie trzeba przedstawiac; duze, plytkie z brzegu jezioro, duze plaze, czysta woda, naokolo jeziora jest kilka miejscowosci wiec mysle ze kierunek wiatru nie powinien sprawic problemu
- Czarna łąka - wiocha nad jez. Dąbie, pare km za szczecinem, ok 20-kilku od centrum. Spot opanowany przez ws'ow, najlepsze zachodnie kierunki wiatru, z tego co wiem nie roi sie tam od kiciarzy, niezbyt duza "plaza" (jesli mozna to tak nazwac) duzo syfu w wodzie przy brzegu, sama woda niezbyt czysta. Jednak sa tez zalety - rowny, czesto mocny wiatr; jak dla mnie jest tam OK.
- Trzebież - niecale 30 km od szczecina; miejscowosc nad Zalewem Szcz. (od strony zachodniej); kierunki - mysle ze pn,wsch. Tam kiciarzy nie brakuje, lepsze warunki na brzegu, duzo wiecej miejsca
- Czarnocin - rowniez nad zalewem ale od strony wschodniej, troche dalej(ponad 30 km) , bylem tam tylko raz i to bardzo dawno temu, jednak wiem ze plywaja, jest duza plaza i plytko.

Szczecin jest rozleglym miastem, wiec podalem orientacyjne odleglosci.
Na sobote prognozy pokazuja wiatr z poludnia, jesli sie nie zmieni chyba najlepsza opcja to Miedwie, a gdzie dokladnie to juz pytanie do innych.
Pozdrawiam

Gość

Post19 maja 2005, 08:40

Jastrzab nie gniewaj sie ale troche sprostuje :?

Czarnocin - brak plazy i miejsca na kita - chyba ze w tym roku cos powycinali -poza tym mankamentem :wink: miejscowka wymazona .Okolo 500m(wody po pas) od brzegu przy silnym wietrze tworzy sie spory przyboj a za nim ponad metrowa fala.

Czarna laka - woda o smaku i zapachu fenolu - w wodzie szkla , betony ,malo miejsca ale najblizej szczecina - lubiane miejsce przez ws nie polecam.

Wolin - super miejscowka na kitea duzo miejsca na wodzie i na brzegu - polecam .

Miedwie to nasza gnojowka :wink: wdoda czysta sporo plytkiego wiatr nie rowny zdaza sie falka - miejscowka to wierzbno jest na mapie nie ma problemu z trafieniem zawsze ktos jest 8) - ale POLECAM :twisted:

Nad morze ze szczecina jest spory kawalek a prognozy narazie dupowate - generalnie plywamy w swinoujsciu ,miedzyzdrojach i pobierowie - wszystko okolo 100km

Przy poludniowym najlepiej ze szczecina - miedwie ,trzebierz, wolin

Pozdrawiam :lol:

Awatar użytkownika
Adamski_Ustka
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post19 maja 2005, 10:55

1. Biorąc pod uwagę wiatr od południa to raczej pasował by mi ten spocik
W Wolinie za CPN-em w lewo
http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic.php?t=3589
ale to dość daleko.
2. Lub Trzebież bo to znowu blisko od Szczecina.

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post19 maja 2005, 13:06

Ten gosc to ja :wink:
W trzebierzy jest ok my raczej jak prognoza dopisze w sobote zaliczymy miedwie .

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”