Portuglia, Cascais - gdzie, co i jak?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Fred :: TeamKatapa
Deska: RRD Maquina 5'11
Latawiec: RRD Religion
Postawił piwka: 20 razy
Dostał piwko: 24 razy
Kontaktowanie:

Post20 kwie 2014, 21:31

Cześć,

będę przez 9dni w Cascais w okolicach portu i chciałbym w miarę możliwości skorzystać z warunków i posurfować lub pokitować.

Nie bede mial swojego transportu, wiec na miejscu bede ogarnial co się da. Jezeli ktos moze podzielic sie swoja wiedza, gdzie na najblizsza plaze dla frut-surferow, gdzie najlepiej szukac uzywanej surfowki, jak sie dostac do Guincho...

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
don Komorro
Latawiec: ss fuel
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post20 kwie 2014, 21:47

na surf spot jest niedaleko. jakieś 10km max. ja to pokonałem z buta ale bez sprzętu więc Ty pokombinuj ze stopem to będzie najtaniej. trafisz bez problemu bo jest jedna droga wzdłuż wybrzeża. (gadałem z laskami na plaży to mówiły coś o rowerach do wypożyczenia ale nie pamiętam już co i jak) spanie na plaży (ja znalazłem jaskinie ale trzeba uważać na przypływ :twisted: ) fajne miejsce fale kozackie

Lachon
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post21 kwie 2014, 00:11

pisz na priv ;) przesiedialem tam cale wakacje
pzdr

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post21 kwie 2014, 09:48

W Cascais masz 2 spoty. Obydwa działają przy dużym swellu i nadają się tylko na surf. Jeśli trafisz w duży swell który chyba nawet widać na horyzoncie to wskakuj z molo do wody ;)
Do Guincho na ws, kite, a na surf raczej lipa...
Najlepsza opcja to kolejka na Carcavelos. Jeden z najlepszych spotów w okolicy. Szybka, głęboka i mocna fala. Czasem nadaje się też na kite.
Jeśli będziesz miał furę to koniecznie wycieczka na Costa de Caparica po drugiej stronie mostu. No i jak bedzie Ci sie chciało to wybrzeżem na północ aż do Peniche.
Po drodze mnóstwo spotów. Szczególnie w okolicach Ericeiry. Polecam Ribeira d'Ilhas ;)

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”