poznań testy PKD weekend - do wyboru: snowkite lub buggy/mtb

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
toomaj
Kontaktowanie:

Post02 mar 2006, 09:58

Prognozy na pojutrze i popojutrze sa niezle - zatem proponuje wspolny wypadzik na jakas miejscowke niedaleko.

Wczoraj bylem w trasie i wypatrzylem po drodze mysle niezla miejscowke na snowkite niedaleko Poznania - jak sie jedzie A2 na kostrzyn i odbija w lewo na gniezno - op lewej stronie duuze pole ze sniegiem. to ok 15 km od srodki.
Kawalek dalej nawet zatrzymalem sie zeby sprawdzic "pokrywe sniezna" -rewelacji nie ma, ale jest ok.

Zreszta wystarczy pojechac w tym kierunku i wszedzie lezy snieg, jak ktos zna jakies fajne miejsce to jak najbardziej mozna by je wykorzystac.

Jest jeszcze opcja plewiska - wtedy wiadomo tylko mtb i buggy. Ale mysle ze jak na ten wiaterek co ma wiac to latwiej bedzie poszalec na snow.

Do Waszej dyspozycji bedzie kilka latawcow do przetestowania, zatem zapraszam i tych, ktorzy dopiero sie ucza lub chca zaczac :)

dawajcie swoje propozycje!

jakby co moj tel 693 16 89 89
Ostatnio zmieniony 02 mar 2006, 14:48 przez toomaj, łącznie zmieniany 1 raz.

toomaj
Kontaktowanie:

Post02 mar 2006, 14:46

no Panowie (i Panie ?) takich prognoz to dawno nie bylo!!

zerknijnie na sobote od godz 16!! w porywach do 22 knotow, trzeba bedzie odpalic cos malego...

na niedziele prognozy od rana tak do 13 tez niezle

http://www.windfinder.com/forecast/poznan_lawica

http://www.windguru.cz/int/index.php?sc=2355

Awatar użytkownika
oXy
Kontaktowanie:

Post02 mar 2006, 16:24

Ja bardzo chętnie się pisze na wypadzik...poniszcze troche Wasze latawce :lol:

Jeśli wypad ma potrwać dłużej to może wezmę grilla ze sobą...zrobimy sobie PKDnik :wink: ...czekam na info gdzie na spocik pojedziemy...bo buggy bym chciał zabrać 8)
[/img]

Awatar użytkownika
Kris.
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post02 mar 2006, 16:51

no..faktycznie wiaterek sie szykuje niezly...ja tez sie pisze:)

Awatar użytkownika
pitoo
Kontaktowanie:

Post02 mar 2006, 17:55

grill zabieramy na 100%!

najlepiej jeżeli każdy zaopatrzy się w jakieś grillowe żarcie (bo dużo jem i może nie starczyć dla wszystkich :D )

Awatar użytkownika
Trusek
Deska: Su2
Latawiec: North Rebel 9 i 12

Post02 mar 2006, 22:28

Na polu bym nie ryzykował, jezioro Powidzkie i Niedzięgiel (Skorzęcin) są zamarznięte i idealnie nadają się na snowkite! Co prawda to 75km do ronda śródka (przez Neklę i Czerniejewo) ale z pewnością 100 razy lepiej niż na polu. Zapowiada się przejście kolejnej strefy frontowej, ja osobiście piszę się raczej od rana w sobotę bo z 14tką Rhino później będzie za ostro! Będzie idealny kierunek na Powidz!
Pozdro!

toomaj
Kontaktowanie:

Post03 mar 2006, 08:05

Fajnie ze piszesz, bo osobiscie nie wiem jakie warunki panuja w tej chwili na Powidzu, hmm w sumie nawet na Kiekrzu.

Co do miejscowki to zaproponowalem taka opcje zeby bylo w miare blisko i mozna bylo posmigac na snow - mysle ze opcja pola - jesli jest pokryte sniegiem - jest calkiem ok; jednak jesli Jez. Powidzkie jest faktycznie zamarzniete i lezy sporo sniegu - jest zapewne jeszcze lepsza opcja - duzy akwen, rowniejszy wiatr - latem smigam tam czasem na windsurfing.

A jak kwestia pokrywy snieznej na tym Powidzu? duzo bialego puchu :D? Aha no i grubosc lodu :? , bo ja bede szczery - troche czuje sie niepewnie na lodzie wpiety w deche i ciezkich butkach :idea: - znasz dobrze jeziorko na tyle zeby nie natrafic na jakies "cieple zrodla? :wink: "

Kilka osob juz jest zainteresowanych wyjazdem wiec poprosze o wypowiedz rowniez ich - z mojej strony moze byc i Powidz - chodzi mi o najlepsze warunki przede wszystkim (no i bezpieczenstwo oczywiscie)

Jesli chodzi o transport to wyglada to tak:
w tej chwili mamy 10 miejsc siedzacych :lol: i jak na razie ok i tyle samo wstepnie zainteresowanych wypadem (rowniez nowicjuszy).
Ale jeden z kolegow wspominal ze byc moze tez by dysponowal transportem.

Dzis postaram sie z wszystkimi skontaktowac co by sie konkretniej umowic na jutro rano - i zapraszam rowniez do kontaktu na gg lub kom, zeby bylo latwiej sie zgrac.
Proponuje wyruszyc tak, zeby rozlozyc sie na miejscowce ze sprzetem ok godz 10 co Wy na to?

toomaj
Kontaktowanie:

Post03 mar 2006, 08:11

Aha jeszcze jedno:

do testow i prob beda dostepne latawce PKD:
buster 3m, 5.5m, 7m, 9m
brooza: 5.5m
century: 7.5m

Niestety brooza 7.5 jeszcze nie dotarla, a z checia bym sie na niej pod snb podczepil :idea:

Awatar użytkownika
Kris.
Kontaktowanie:

Post03 mar 2006, 08:21

no ja jednak proponuje to pole...przy tej temp. powyzej 0 w dzien ,w nocy na minusie,to ja tam sie troche cykam wychodzic na jeziorko... :oops:

seek666
Kontaktowanie:

Post03 mar 2006, 09:02

Ja też się pisze.... czy pola czy jeziorko obojętnie.. chociaż uważam osobiście że bezsensu troche tak daleko jechac jak warunki na polach pod poznaniem są dobre.. własnie przejezdzałem trasą z kórnika i wszystkie pola podrodze idealnie się też nadają..

tylko Tomaj pls pamiętaj o miejscu w aucie dla mnie :roll:

toomaj
Kontaktowanie:

Post03 mar 2006, 10:14

spoko wlasnie rozmawialem z Prestonem, mowi ze moze zabrac 3 osoby jak bedzie taka potrzeba, wiec mysle ze z miejscem looz :D

Sprawdzalismy wlasnie prognozy i oczywiscie juz nieco spadly, do tego wyglada na to ze trzeba zaczac latanie jeszcze wczesniej...

Awatar użytkownika
Preston
Kontaktowanie:

Post03 mar 2006, 10:17

elo,
mam nawet 4 miejsca wolne jakby co...
pozdr

Awatar użytkownika
oXy
Kontaktowanie:

Post03 mar 2006, 10:46

rozumiem ze wszyscy chca posmigac na snb :cry: no buggy=no grill :wink:

Kitebuggying jest dyskryminowany :idea: :lol:

seek666
Kontaktowanie:

Post03 mar 2006, 16:35

poobserwowalem troszke windguru i findera i z godziny na godzine wiatr nam znika :?

Awatar użytkownika
Kris.
Kontaktowanie:

Post03 mar 2006, 16:38

jak by ktos chcial to ja tez mam jedno lub dwa miejsca wolne..

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”