W Kadynach pole namiotowe kiedyś było, ale jak jest teraz nie wiem, (na 100% jest w Elblągu przy Starówce) co do pokoi w "centrum" to jest hotel, ale ceny mogą porażać, ponieważ hotel jest nastawiony na turystów z zachodu. Ze znalezieniem pokoju u lokalesów nie powinno być problemu, jeśli w Kadynach nic nie ma to można próbować w Suchaczu lub Tolkmicku...
Co do plaży, najlepsza miejscówka jest w Kadynach, plaża jest dość długa i szeroka, w Suchaczu jest maleńka i zarazem zatłoczona, co do tolkmicka się nie wypowiadam, bo tam nie byłem na plaży
kilkanascie fotek z kadyn
rok 2005
rok 2006
Kadyny są rewelacyjnym spotem dla początkujących, uważam nawet ze lepszym od Helu, minus to duża płycizna (głębia do kolan zaczyna się kilkaset metrów od brzegu) ale dla początkujących to zaleta nie wada, dla średnio zawansowanych może stanowić problem...
Kolejny minus to brak jakiejkolwiek infrastruktury sanitarnej, jeśli nam się zachce to trzeba "walić" w trzcinach lub w pobliskim lasku
Mierzeja wiślana...
Tu do wyboru mamy kilka miejscówek, jeśli jedziesz z wawy i na mierzeje zjeżdżasz w Nowym dworze gdańskim to pierwsza miejscowość to Stegna, następnie Sztutowo, Kąty Rybackie, Krynica Morska i Piaski.
Ze względu na zarośnięty brzeg zalewu wiślanego miejscówki te średnio nadają się do pływania na zalewie, w krynicy morskiej za portem w kierunku Piasków (na wysokości Ośrodka wczasowego Bursztyn) niby jest długa na 100 m piaszczysta plaża ale jej szerokość to 3-4 m, do tego dostęp do niej jest utrudniony trzeba się przebijać przez mokradła i trzciny ...
W/w miejscówki raczej stworzone są do pływania na Bałtyku, najszersza plaża jest w Krynicy i Piaskach ...
Dostęp do Plaży:
Niby miejscówki są położone nad sama plaża, ale np. w Stegnie od centrum do plaży jest 3 km, można niby podjechać samochodem, ale w sezonie znalezienie miejsca na zaparkowanie graniczy z cudem, w Krynicy i Piaskach można dojechać do samej plaży (trzeba przejść tylko przez wydmy)
Infrastruktura
Z racji tego ze są to Miejscowości wczasowe przy plażach ulokowane są bary i toalety, w centrach są sklepy spożywcze i z pamiątkami J oraz Kościoły (tak na marginesie pamiętam czasy jak w Piaskach był tylko sklep spożywczy SPOLEM i Kościół

)
Ze znalezieniem miejsc noclegowych nie powinno być problemu, mamy do wyboru Ośrodki wczasowe lub prywatne kwatery, cenny różne, trzeba dzwonić i się dowiadywać ...
Dla pływających mogę polecić dwa Ośrodki w Krynicy Morskiej ulokowane nad sama plażą (od bramy do plaży jest może 100 m) Tęcza i Cukropol (stara nazwa, nie wiem jak teraz się nazywa ośrodek)...
To by było na tyle... Jeśli cos sobie przypomnę postaram się dopisać...