Egipt - Menaville lub Megawish - październik/listopad

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Marecki77

Post10 wrz 2006, 22:08

Cześć Wszystkim,

Wybieram się pod koniec października do Egiptu. Słyszałem, że ww. dwa spoty to ciekawe miejscówki i jednocześnie niedrogie :)
Czy ktoś tam był ? , a może ktoś się w tym terminie wybiera ???

Pzdr

Awatar użytkownika
Marcin78
Kontaktowanie:

Post11 wrz 2006, 09:37

Poczytaj w indeksie spotow na KF
Menavile przynajmniej jak byłem ostatnio nie mozna było startowac z plazy wiec trzeba bylo jezdzic do zatoki oddalonej ok 12 km
Wyjazd kosztowal okolo 12 euro na cały dzien (w cenie obiad picie i asekuracja ) i wg mnie najfajniejsza czesc czyli kolo 14 splywanie do hotelu (całe 12 km) ogolnie zajebiscie tylko jak jedziesz z osoba towarzyszaca to nie jest zadowolona ze nie ma cie cały dzien przez cały urlop
Magawish- wrócilem wlasnie niedawno miejscowka zajebista szczegolnie wyplycenie kolo wysepki jakies 500m od brzegu. Asekuracja 8 euro za dzien zobacz www.colonawatersports.com
Polecane z osoba towarzyszaca bo jak sie zmeczysz to mozna chwile oddechnac na lezaku i znowu na wode a i druga polowa mniej sie denerwuje.
Jest jeszcze Red Sea Zone ale tam jeszcze nie byłem

Marecki77

Post11 wrz 2006, 09:55

Dzięki Marcin za info :)

Jeśli chodzi o osobę towarzyszącą to ..... jest w trakcie poszukiwań :D , ale z tego co piszesz to wybór padnie najprawdopodobniej na Megawish.
Red Sea Zone absolutnie nie neguję, ale cenowo jest już drożej, a poza tym jadę ze znajomymi, którzy planują przy okazji zrobić kurs nurkowy.
W Megawish 2 tygodnie nie przekroczą kwoty 2000,- pln do tego tylko kwestia wypożyczenia sprzętu.
Może ktoś z forum też się skusi na ten wyjazd ??? :)

Pzdr !

Peniu

Post11 wrz 2006, 17:09

Cześć,
byłem w Magawishu 2 razy - pływanie super, trochę kręci i czesem jest problem z powrotem z pływania przy wysepce. Jak chcesz się uczyć trików to polecam raczej Red Sea Zone - płytko, wieje jak z suszarki - równiutko i postępy robi się dwa razy szybciej - poza tym tam jest lepsza ekipa. W Magawishu po każdym mniej udanym skoku lądujesz w zasadzie na głębokiej wodzie i to czy wracasz sam czy motorówką rescue to już twój wybór:) Po dwóch wizytach tam i odwiedzinach chłopaków z El Gounie stwredziliśmy, że nie ma co rzeźbić i trzeba jechać na dobrą jazdę i naukę do Red.
PDR.

ZIMAS
Kontaktowanie:

Post12 wrz 2006, 17:06

Salam maleikum

Cieszą mnie te słowa niezmiernie :D
Czyli chyba idziemy dobrym torem

P.s
jak komuś drogo to mamy możliwości spania w mieszkaniach
wyjdzie taniej niz w Magawish.

pozdro
Zimas i Ekipa RedSeaZone

Marecki77

Post22 wrz 2006, 08:42

P.s

Salam Zimas !

Napisz proszę więcej szczegółów na ten temat albo namiar do osoby z którą w tej sprawie mógłbym się skontaktować.

Pzdr !

Darek Kit

Post23 wrz 2006, 12:14

ZIMAS pisze:Salam maleikum

Cieszą mnie te słowa niezmiernie :D
Czyli chyba idziemy dobrym torem

P.s

pozdro
Zimas i Ekipa RedSeaZone

Podaj troche szczegółów , może bym przyjechał z kumplem

Gość

Post03 paź 2006, 20:36

tez jestem zainteresowany takim noclegiem, proszę o info

__kater__
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post03 paź 2006, 20:37

tez jestem zainteresowany takim noclegiem, proszę o info

adamo
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 10 razy
Kontaktowanie:

Post03 paź 2006, 20:46

... no i ja też :lol:

kris-m
Kontaktowanie:

Post04 paź 2006, 11:28

mocno polecam RSZ, Zimas i jego ekipa tworzą niepowtarzalny klimat... spot jest moim zdaniem bezpieczny i idealny do nauki (mogę powiedziec, że tam właśnie się nauczyłem), instrukotrzy bardzo kompetentni...

z tego co widziałem, to zaawansowani (a nawet pros) też ostro tam śmigają i znajdzie się mnóstwo deep-blue-water dla nich. no i nie ma zabudowań ani innych przeszkód, które mogłyby wywoływać turbulencje lub zawirowania...

jak się dogadacie z Zimasem to myślę, że taniej niż w Hurghadzie wam wyjdzie (no i z dala od tego bur..lu, który panuje w HUR).

BTW: Zimas - szykuj dwa miejsca w listopadzie!!! 8) jeszcze to potwierdzę

Gość

Post04 paź 2006, 12:06

Nocleg i micha w bazie jest możliwa.

Mamy takie spec-rooms dla instruktorów, zawodników na treningach i uczestników kursów instruktorskich IKO, ale nie zawsze są wykorzystane więc..... :wink:

.... więc każdy kto chce przyjechać, wytanić i "zabarłożyć" w bazie jakieś 60 m Morza Czerwonego i 6 m od swojego sprzetu gotowego do pływania :D,
niech kontaktuje się mailowo, skypowo, gg lub komórkowo (mozna sobie włączyć u swojego operatora tanie rozmowy do Egiptu w cenie 1 PLN + vat za min zamiast normalnych 7-8 pln :wink: ) z Martą czyli naszą office menager.

Namiary poniżej :D

Salam

Camel

PS
Dziś nowa porcja zdjęć na redseazone.com i w temacie:
http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic ... 2506#62506 :shock:

RedSeaZone
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post04 paź 2006, 12:10

SORRY MIAŁO BYC Z LOGOWANIEM :wink:

Nocleg i micha w bazie jest możliwa. :D

Mamy takie spec-rooms dla instruktorów, zawodników na treningach i uczestników kursów instruktorskich IKO, ale nie zawsze są wykorzystane więc..... :wink:

.... więc każdy kto chce przyjechać, wytanić i "zabarłożyć" w bazie jakieś 60 m Morza Czerwonego i 6 m od swojego sprzetu gotowego do pływania :D ,
niech kontaktuje się mailowo, skypowo, gg lub komórkowo (mozna sobie włączyć u swojego operatora tanie rozmowy do Egiptu w cenie 1 PLN + vat za min zamiast normalnych 7-8 pln ) z Martą czyli naszą office menager. :D

Namiary poniżej

Salam

Camel

PS
Dziś nowa porcja zdjęć na redseazone.com i w temacie:
http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic ... 2506#62506 :shock:

__kater__
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post04 paź 2006, 15:44

No to jeszcze zostaje kwestja dojazdu a raczej dolotu :) JAkie są możliwości :) ? Odbieracie z lotniska :) ?

RedSeaZone
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post04 paź 2006, 17:27

Z lotniska odbieramy sami albo przysyłamy zaufanego taksiarza-busiarza :wink:
zalezy od ilości bagażu i pory przylotu

Bilet załatwiaj w PL - pomożemy wytanić jak się da, bo nie we wszystkich terminach się daje. :?

dzwoń 501 45 47 49 lub 508 161 508

Camel

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”