testowałem PKD 6m i...

Buggy, Mountainboard, Powerkiting, Dirtsurfer i inne lądowe cuda.
__kater__
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post31 sie 2006, 12:11

TESTOWAŁEM PKD BUSTER 6m i...

1 latawiec ma mega power. Supełki raczej na niewiele się zdają przy przezaglowaniu ;-) przy 20 węzłach latawiec w zenicie wyrywał mi nogi z dupy :twisted: skoki masakra ;-) (wiem czytałem instrukcje nie jest zalecana taka moc wiatru:) )
Gdybym teraz kupował latawiec to kupił bym max 4m :)

2 bardzo fajnie i wygodnie sie go rozkłada choć z poczatku sie przerazilem iloscia linek - tylko raz mi sie poplataly przy rozwijaniu ale to nauczyło mnie by na odwal nie chować latawca po zabawie do wora

3 Swietnie sie nim steruje

4 Super wytrzymałe linki i materiał skrzydła

5 niestety często na granicy okna wiatrowego gdy powinien ciagnać tracił moc i wypełnienie powietrzem i zwijał się w górze - testowane przy zalecanym wietrze. Problem był bardziej widoczny gdy latawiec mnie ciągnął i wiatr pozorny był jeszcze mniejszy. Przy miejszych latawkach tego nie było.

6 latawiec ma zamki na wysypanie smieci ze srodka - super patent ale szkoda, ze zamki sa wręcz tandetnej jakości - odpinają się "od końca " same :evil:

Podsumowujac - jak stwierdziłem wczesniej - jesli sie chcesz bawić w 6m lub wiecej to przemysl to dokładnie - 4m w zupełności wystarczą. LAtawka jest warta swojej ceny jest cholernie mocna i wytrzymuje ostre katowanie. Niestety nie wybacza błędów początkującym!

Awatar użytkownika
FERRER
Kontaktowanie:

Post31 sie 2006, 12:35

Napisz jeszcze do czego ta 4 wystarczy ;)

__kater__

Post31 sie 2006, 12:46

FERRER pisze:Napisz jeszcze do czego ta 4 wystarczy ;)

sprzet wysłałem bratu do zabawy (w tym deske scruba), dzis w Świnoujsciu wieje 30kt! ;/ :twisted: śmiga na latawcu 1,9m PKD 6m trzyma w plecaku :) )

enozo
Kontaktowanie:

Post31 sie 2006, 12:49

__kater__ pisze:TESTOWAŁEM PKD BUSTER 6m i...

1 latawiec ma mega power. Supełki raczej na niewiele się zdają przy przezaglowaniu ;-) przy 20 węzłach latawiec w zenicie wyrywał mi nogi z dupy :twisted: skoki masakra ;-) (wiem czytałem instrukcje nie jest zalecana taka moc wiatru:) )
Gdybym teraz kupował latawiec to kupił bym max 4m :)

2 bardzo fajnie i wygodnie sie go rozkłada choć z poczatku sie przerazilem iloscia linek - tylko raz mi sie poplataly przy rozwijaniu ale to nauczyło mnie by na odwal nie chować latawca po zabawie do wora

3 Swietnie sie nim steruje

4 Super wytrzymałe linki i materiał skrzydła

5 niestety często na granicy okna wiatrowego gdy powinien ciagnać tracił moc i wypełnienie powietrzem i zwijał się w górze - testowane przy zalecanym wietrze. Problem był bardziej widoczny gdy latawiec mnie ciągnął i wiatr pozorny był jeszcze mniejszy. Przy miejszych latawkach tego nie było.

6 latawiec ma zamki na wysypanie smieci ze srodka - super patent ale szkoda, ze zamki sa wręcz tandetnej jakości - odpinają się "od końca " same :evil:

Podsumowujac - jak stwierdziłem wczesniej - jesli sie chcesz bawić w 6m lub wiecej to przemysl to dokładnie - 4m w zupełności wystarczą. LAtawka jest warta swojej ceny jest cholernie mocna i wytrzymuje ostre katowanie. Niestety nie wybacza błędów początkującym!

Takie moje prv pytanie: czy latałeś już wcześniej komorowym latawcem :?:

Awatar użytkownika
Maverick
Kontaktowanie:

Post31 sie 2006, 13:01

Takie moje prv pytanie: czy latałeś już wcześniej komorowym latawcem :?:

heheheeee

__kater__

Post31 sie 2006, 13:15

no w sumie nie bardzo ale jesli ci chodzi o "granice okna wiatrowego" to nie mialem na mysli wartości skrajnej prostopadłej do kierunku wiatru tylko takiek która generuje odpowiednia moc.

Zresztą forum jest tez po to zeby sie uczyc wiec napiszcie co było "smiesnego" w tym co napisalem

pozdro :oops:

Dodano:

OK Enozo mi wszystko na prv wyjaśnił - THX - musiała sie zawijać :)

Awatar użytkownika
maciekt1000
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post31 sie 2006, 13:35

"...Napisz jeszcze do czego ta 4 wystarczy :wink: ..."

Ja tam wole dużą, jędrną trójkę :wink:

Awatar użytkownika
sarin
Kontaktowanie:

Post31 sie 2006, 15:31

Najlepiej jak jest jeszcze ładnie opalona :D

co do przepadania to musisz pamietac ze latawiec nie jest do zabawy w miejscu... ale skoro juz to wiesz :)

toomaj
Kontaktowanie:

Post31 sie 2006, 16:13

co do tych zamkow :roll: nie zdarzylo mi sie jeszcze samoczynne odpinanie...i od nikogo nie mialem jeszcze takich sygnalow musze to wnikliwie sprawdzic :idea:

__kater__

Post31 sie 2006, 16:35

toomaj pisze:co do tych zamkow :roll: nie zdarzylo mi sie jeszcze samoczynne odpinanie...i od nikogo nie mialem jeszcze takich sygnalow musze to wnikliwie sprawdzic :idea:

Enozo doradził mi dorobić rzepy i tak pewnie zrobie 8)

Przyczyną mogło być to, że w latawce miałem sporo mokrawego piachu i ziarenka powchodziły i poprzyklejały się miedzy zeby zamka. Na trawie czy sniegu suchym piachu pewnie by to sie nie stało. Jednak zostane przy swoim - można było zamontować lepsze zamki :) Cały latawiec jest wyjonany z super materiałów poza tym...

Awatar użytkownika
Mariusz33
Kontaktowanie:

Post01 wrz 2006, 15:11

sarin pisze:co do przepadania to musisz pamietac ze latawiec nie jest do zabawy w miejscu... ale skoro juz to wiesz :)

dlaczego nie ? :shock: ja nie wiem możesz mi to wytłumaczyć ?

PZDR

Awatar użytkownika
sarin
Kontaktowanie:

Post01 wrz 2006, 17:04

Jesli napisze ze nie moge to sie obrazisz?

Bo przeznaczeniem takiego latawca jest nadawanie siły pociagowej pilotowi a nie zabawa w miejscu wiem ze masz bustera i z d.... sie czepiasz chodz sam doberze wiesz jak one sie zachowują przy takiej zabawie a przynajmniej te w wiekszym rozmiarze.

pozdr 5

Awatar użytkownika
Mariusz33
Kontaktowanie:

Post01 wrz 2006, 18:07

właśnie dlatego, że mam to zadaje to pytanie :!: . Zachowują się bardzo dobrze zarówno podczas jazdy jak i zabawy statycznej.

"z d.... sie czepiasz"
zadaje proste pytanie, skoro niewiesz nie pisz głupot :idea: i nie obrażaj innych.
Nie pisze do ciebie że z d... teorie wyciągasz :!:

Awatar użytkownika
sarin
Kontaktowanie:

Post01 wrz 2006, 18:34

Tak sie składa ze wiem co pisze latam tym ustrojstwem i wiem kiedy przepada a kiedy ma cug. Kater zauwazył ze przy statecznym lataniu ma tencje do wypompowania stąd mój post i chyba jest sensowny!. Jesli chodzi o obrazanie to zauwazył bym ze to nie pierwszy post z twojej strony chyba cos Cie w bucie uwiera bo działasz na zasadzie uderz w stól a nozyce .... Nie mam zamiaru bawic sie tu w posty typu "fifafra" bedzie okazja polatamy zobaczymy

Awatar użytkownika
FERRER
Kontaktowanie:

Post01 wrz 2006, 18:59

sarin pisze: Jesli chodzi o obrazanie to zauwazył bym ze to nie pierwszy post z twojej strony chyba cos Cie w bucie uwiera bo działasz na zasadzie uderz w stól a nozyce .... Nie mam zamiaru bawic sie tu w posty typu "fifafra" bedzie okazja polatamy zobaczymy

Nie tylko ty to na to wpadłeś ;)

Wróć do „Landkiting”