TomFly pisze:Poza szerokościątylniej osi ma znaczenie również umiejscowienie punktu ciężkości czyli wysokość z jakąsie siedzi nad ziemią. Miałęm okazję jeździć na wózkach "matbuggy" w Pińczowie i każdy ostry zakręt to była wywrotka.
...mimo wszystko mam kilka wątpliwości jeśli chodzi o Radbuggy
...to fakt,że wózek wytrzymuje całe sezony, ale w Polsce nie ma złocistych plaż Romo,SPO itp najczęściej my landkitingowcy jesteśmy zmuszeni do ujeżdzania swoimi zabawkami po nierównych , wyboistych terenach (porównując je z owymi plażami),dlatego też tylna oś i spawy powinny wyglądac naprawde solidnie..
(powinien) posiadac wzmocnienia na łączeniach, pegach i we wszystkich ściankach rur,z których powstał - jazda na bocznych kołach, a przede wszystkim skoki są trudnym sprawdzianem dla buggy...
...do freestyle'u wózek powinien byc lżejszy
... jeśli wózek ma byc do szybkiej jazdy to ważne są szerokie koła,
długa tylna oś aby koła nie przeszkadzały( tak sie robi w przypadku montażu największych ,czyli "balonów" ), dobre łożyska oraz felgi, wszytsko to po to by kosmiczne prędkości nie spowodowały uszkodzeń
...tylna oś wchodzi bez śrub w rury boczne oo i nie wypada
...pegi pyk do widelca pyk pyk na sprężynowe zatrzaski...
... widelec do rury głównej, ta z kolei do bocznych...
enozo pisze:Buggy to nie moja dziedzina ale wybrał bym Petera Lynna
w@riat...o którym wózku mowa w Twoim poście
wydaje mi sie nieco na wyrost, tym bardziej ze jezdzimy na nich juz sporo czasu, szczegolnie oxyNiby ładnie to wygląda ale ten wózek połamie w 5 minut.
Oj nie sadze zeby udalo ci sie go polamac w 5 min... No ale moze faktycznie tylko ty masz taki supermegazajebisty wozeczek ktorego nie polamiesz i w 10 min.
Kola o ktorych mowisz - hmmm takie same mialem i w wozku flexifoila, rowniez nic im nie dolegalo... Sa to standardowe kola uzywane w wiekszosci wozkow "seryjnych"
Jesli chodzi o skatowanie sprzetu - wiadomo wszystko sie da, jak sie bardzo chce ale stwierdzenie
Cytat:
Niby ładnie to wygląda ale ten wózek połamie w 5 minut.
wydaje mi sie nieco na wyrost, tym bardziej ze jezdzimy na nich juz sporo czasu, szczegolnie oxy
w@riat pisze:To chyba słabo jeździcie jak te koła Wam wytrzymują.
.
Mariusz33 pisze:w@riat pisze:To chyba słabo jeździcie jak te koła Wam wytrzymują.
.
Witaj
Powiedz w@riat jedno co mają na celu twoje przechwałki o łamaniu wózków? Widziałeś jak jeździmy ? Byłeś choć na jednym zlocie (Pińczów, Romo, Gąsawa?) żeby oceniać naszą jazdę![]()
![]()
Tak się składa że wózki Eoolo i PL mają te same "plastykowe" felgi i nic się niedzieje, ( a nie ograniczamy się tylko do wzbijania kurzu na zakrętach ).
Twój filmik nie pokazuje żadnych wyczynów poza tym że potrafisz skręcić.
Po osobie z takim nikiem można by się spodziewać coś więcej![]()
PZDR
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości