papier pisze:ponawiam więc pytanie ... latałeś kiedykolwiek fulpałerem z crossover barem ?
czy ponownie teoretyzujesz ?czy może chodzi Ci o utratę mocy przy zaciągnięciu hamulca w trakcie skrętu na manetkach ? bo z crossover barem tak się nie dzieje , hamulec jest wybierany bardzo delikatnie podczas loopa i latak nie traci mocy
spróbuj najpierw a potem pisz ....
czemu zakładasz z góry, że nie latałem na komrówkach ?
tak sie niezręcznie składa, że latam tylko na komorowcach .... i to głownie fullpowerach .... ahhhh
jadąc wózkiem po wybraniu lekko hamulców -fakt... dostajesz więcej mocy... jednak wynika to głównie z tego, że latawiec cofnie się w oknie bardziej w stronę centrum, różne latawce dają różną moc po zaciągnięciu hamulców, te bardziej race'owe o wyższych ar mają taką tendencję dużo częściej.
Sam przed chwilą potwierdziłeś to co mówie
Novy pewnie nawet nie zdajesz sobie sprawy ze jak zaciagniesz delikatnie HAMULCE w fullpowerze to zyskujesz troche wiecej mocy przez chwile zanim nie zaciagniesz ich bardziej ...
TAK!!! hehehehe nie ma jak potknąć się o własne nogi;]
loop przy użyciu hamulca(troche mocniej by był szybszy niz samą mocą[ o to w końcu chodzi]) i mocy jak sam wyżej potwierdziłeś odejmuje powera... nie ma co dyskutować ...
więc nie wiem specjalnie w czym sie upierasz

nie pozostaje mi powiedzieć nic innego jak.... więcej praktyki ?