Co kupić?

Buggy, Mountainboard, Powerkiting, Dirtsurfer i inne lądowe cuda.
Nameless
Kontaktowanie:

Post01 paź 2006, 14:47

Witam!
Chciałbym spróbować troszkę kitejumpingu, jazdy na mountainboardzie i może zabawy na nartach z latawcem. Niestety mam problem, ponieważ nei wiem co wybrać. Chciałbym zmieścić się cenowo w granicach 300 zł, ponieważ zakładam, że przyda mi się trapez (jeśli nie to mówcie) i/lub jakiś inny sprzęt. Proszę o wasze propozycje. Myślałem nad latawcem NASA 6 m2, ale podobno to samobójstwo :P Ważę ok. 55 kilo (jeszcze przytyję) i mam 15 lat.
Pozdrawiam!
Filip

P.S: podobne pytanie zadałem w innym dziale ([url]http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic.php?t=10300[/url), ale było troszkę za bardzo namotane i w złym miejscu. Za zamieszanie przepraszam.

toomaj
Kontaktowanie:

Post01 paź 2006, 15:01

za ta kase moge zaproponowac ci Peter Lynn c-quad 2.2m, poczytaj sobie tutaj:
http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic.php?t=9552

lepszego latawca w takiej cenie nie znajdziesz

pozdrowka

Nameless
Kontaktowanie:

Post01 paź 2006, 15:55

A czy na tym da się skakać? Co będę jeszcze potrzebować? Czy będę potrafił na tym skakać lub jeździć?

Awatar użytkownika
Simon
Kontaktowanie:

Post01 paź 2006, 16:00

Jako nowicjusz moge Ci powiedziec, ze skakac da sie na wszystkim, wszystko zalezy od sily wiatru :).

A tak na powaznie to ja tez myslalem na poczatku ze maly latawiec jest dobry bo bezpieczny i racja ale na pierwsze 15scie minut. Obecnie mam juz 3m Ozone Riot 4,5 Ozone Fury 3m Radsails Pro i zaczynam myslec (juz przemyslalem) ze kupuje Ozona Frenzy 06 10m lub moze nawet 12m. W naszych warunkach wiatrowych to 2,2m do skoków to troche malo. Oczywiscie to co zaproponowal Toomaj to super latawka ale moze kup sobie odrazu wiekszy np C-quad.

Nameless
Kontaktowanie:

Post01 paź 2006, 17:21

Tylko, żę ja chciałbym się zmieścić w granicach 300 zł, żeby mi została jeszcze jakaś kasa na ewentualny sprzęt, który mi będzie potrzeby na narty lub do innych wyczynów (np. dodatkowy bar). Czyli uważacie, że powinienem bez powodu latać? Czy NASA 6 m2 się do tego nadaje? Czy nie będzie za duża jak na moją wagę? Co powinienem jeszcze dokupić?

toomaj
Kontaktowanie:

Post01 paź 2006, 17:32

Kolego zerknij jeszcze raz do tego watku ktory zalinkowalem i zobacz sobie filmy ktore enozo zapodal.

Chlopaki skacz wlasnie na tych latawcach, tylko ze w rozmiarze 4,2m

Mam nadzieje ze odezwa sie tez tu osoby ktore ostatnio mialy okazje posmigac m.in. na buggy na tymze latawcu. Przy wiaterku 10-14 wezlow chbya jakos tak, smigal na nim kawal chlopa jakim jest Wlodar

Nameless
Kontaktowanie:

Post01 paź 2006, 17:38

toomaj bez urazy, ale ja nie mam tyle kasy żeby kupować coś co może być dla mnei dupełnie do d***. Rozumiem, że oni latają na tych samych latawcach, ale one mają przecież większą powierzchnię. Oglądałem te filmy no i przyznaję, że jest to coś o czym marzę i jedyne co mi przeszkadza to fakt, że mogę kupić tego właśnie latawca i:
1 opcja: w ogóle na nim nie polatam, ani nie użyję jako napędu na narty, ponieważ będzie za mały
2 opcja: będzie bardzo fajny, ale po pewnym czasie jak przytyję to będzie do wyrzutki :(

No i jeszcze mam jeden argument przeciw temu latawcowi:
Ma szkielet :( , co stanowi dla mnei duży kłopot, ponieważ NASĘ chowałbym do plecaczka.
Zrozum, że ja muszę być na 100% pewny, że to będzie to czego potrzebuję. Jeśli możesz to zapodaj filmiki z właśnie tym latawcem. Wracając do moich pytań to czekam na odpowiedzi dotyczące moich innych wątpliwości :wink:

enozo
Kontaktowanie:

Post01 paź 2006, 23:54

Siamnko,
NASA jako latawiec do skoków odpada całkowicie.
Co do C-QUADA o którym pisze Toomaj - ważę 85kg i podskoczyłem na nim przy wietrze wiejącym z siłą 15Knt. Jego wadą faktycznnie jest szkielet.
No i ostatnia kwestia za 300pln będziesz musiał nieźle pogłówkować żeby poskakać dlatego jak nie będziesz miał więcej bierz C-QUADA taka moja rada :lol:
pozdro

toomaj
Kontaktowanie:

Post02 paź 2006, 08:45

toomaj bez urazy, ale ja nie mam tyle kasy żeby kupować coś co może być dla mnei dupełnie do d***.

bez urazy Nameless ale jeszcze nie zdarzylo mi sie polecic komus cos, co byloby dla niego zupelnie do dupy :idea:

Dałeś kilka warunków jakie chcesz spełnić, niestety wykluczających się, typu ograniczenie budzetowe do 300zł - chcesz miec dobry latawiec, no ale jak przytyjesz to zeby jeszcze sie nadawal.... Bedziesz musial znalezc zloty srodek (tym bardziej ze teraz wazysz 55kg :!: )

przeszkadza to fakt, że mogę kupić tego właśnie latawca

oczywiscie ze mozesz, ale taki latawiec jest po prostu drozszy :idea:

one mają przecież większą powierzchnię.

na moje oko to oni waza w granicach 70kilogramow
sluchaj a jak za kilka lat przytyjesz i bedziesz wazyl 120kg to co?? oczywiscie przesadzam ale ty rowniez...

1 opcja: w ogóle na nim nie polatam, ani nie użyję jako napędu na narty, ponieważ będzie za mały

skoro ten latawiec przy srednim wietrze ciagal na buggy zestaw wazacy ze 110kg to chyba na sniegu z Toba powinien sobie poradzic...

2 opcja: będzie bardzo fajny, ale po pewnym czasie jak przytyję to będzie do wyrzutki

w ten sposob to w ogole nie kupuj malego latawca.... a jak bedzie silny wiatr to bedziesz siedzial na dupie i patrzyl jak inni lataja :wink:

Ma szkielet , co stanowi dla mnei duży kłopot, ponieważ NASĘ chowałbym do plecaczka.

Fakt - szkielet jest pewnym ograniczeniem, tylko znajdz latawiec z tej polki cenowej z takimi osiagami jak c-quad :idea: zawsze jest cos za cos, a wybor nalezy do ciebie.

Jeśli możesz to zapodaj filmiki z właśnie tym latawcem.

Poczekaj tylko znajde taki filmik, aha i jeszcze skoncentruje sie zeby rider mial od 55-85kg, no i jeszcze zapomnialem zeby ten filmik byl przy wiatrach od 5 do 15 wezlow :wink:

Reasumujac:
Wybacz moja uszczypliwosc, ale zaoferowalem ci za 250zl dobry latawiec, ktory "normalnie" kosztuje okolo 450zl. Nie pisalem ze to ideal, bo wiadomo ze bardziej polecilbym komorke. Ale pewnie na poczatek dalby rade z twoja waga. Tylko za 300zl to wiesz....
Jest to jedyna sztuka jaka sprowadzilem do testow aby przekonac sie i dac poprobowac ludziom ktorzy byli ciekawi tego sprzetu. Jak na razie bez wyjatku byli zdziwieni jego osiagami, a stawianie go na rowni z nasa zakrawa na profanacje.
Nie zalezy mi w ogole na tym by pozbywac sie tego sprzetu, ale akurat wydalo mi sie ze bedzie to latawiec najlepiej spelniajacy twoje warunki.

Przejrzyj sobie moje posty kolego zauwazysz ze osobom wazacym po 70-80kg polecam na poczatek komorki 3-4m i jeszcze zeby nie odpalali przy zbyt silnym wietrze, bo na wlasnej skorze przekonalem sie co potrafi zrobic "maly" latawiec.

A ty mi jedziesz ze ci sprzet do dupy wciskam :shock:

P.S.
Z mojej strony najtansza opcje ktora moge ci zaoferowac, ktora pociagnie ciebie teraz (ojoj i to raczej za mocno), i tez jak troche przytyjesz, to uzywany PKD Buster 5.5 za okolo 550zl

a jak chcesz zobaczyc jak ciagnie 5tka przy nieco silniejszym wietrze to zobacz:
http://www.paracontrol.pl/?strona=4&fm=1&galeria=62

i zapewniam cie ze lechu nie wazy ani 50kg, ani 60 ani tez 70kg...

Jeszcze taka rada: jak juz kupisz sobie sprzecik to lepiej umow sie z kims kto pokaze ci co i jak, zebys sobie krzywdy nie zrobil, jesli bedzies zmigal przez poznan mozesz na nas liczyc w tej kwestii

pozdrawiam

Awatar użytkownika
maciekt1000
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post02 paź 2006, 09:04

Zgadzam się z Toomajem,
co Ty gościu za 3 stówki chcesz marzenia spełnić (skakać, jeździć na nartach itd) i jeszcze tyć i nadal latać. I jeszcze trapez by Ci się przydał :shock: :doh: Lepiej ostygnij, dołóż kasy i może wtedy coś z tego będzie.

Nameless
Kontaktowanie:

Post02 paź 2006, 14:46

A co do 500 zł? Toomaj zastanowię się nad tym latawcem skoro jest on taki dobry. Tak przy okazji to ile on zajmuje miejsca po "złożeniu"? I czy to co mi proponujesz będzie się nadawać do skosów i nart? Na jaim wietrze można na nim skakać (km/h)? Czy masz lub gdzie zdobyć zpasowe części do tego sprzętu?
Ostatnio zmieniony 02 paź 2006, 14:52 przez Nameless, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post02 paź 2006, 14:51

Nameless pisze:A co do 500 zł? Toomaj zastanowię się nad tym latawcem skoro jest on taki dobry. Tak przy okazji to ile on zajmuje miejsca po "złożeniu"?

a za 500 to poszukaj już sporszej komórki używanej - na 100% coś znajdziesz.

Nameless
Kontaktowanie:

Post02 paź 2006, 14:56

No ale nie wiem co by się nadawało (bo nie chcę wystrzelić tak jak z tą NASĄ :oops: ) no i wolałbym żeby to było mnieg, ponieważ może będę potrzebować potem ajkiegoś sprzętu to zabwsze będę trochę do przodu z kasą. No i co wybrać żeby mnie nie porwało tak jak zobaczyłem na filmikach z liku :?

enozo
Kontaktowanie:

Post02 paź 2006, 15:01

Nameless pisze:No ale nie wiem co by się nadawało (bo nie chcę wystrzelić tak jak z tą NASĄ :oops: ) no i wolałbym żeby to było mnieg, ponieważ może będę potrzebować potem ajkiegoś sprzętu to zabwsze będę trochę do przodu z kasą. No i co wybrać żeby mnie nie porwało tak jak zobaczyłem na filmikach z liku :?

Jak już napisałe Ci tommaj za około 550,00pln ma BUSTERA I w roizmiarze 5,5m w pięknym różowym kolorze dobrze widocznym na śniegu.
pozdro

Awatar użytkownika
Matt
Kontaktowanie:

Post02 paź 2006, 15:01

Mogę zaproponować X-Traca 2.5 za 299 zł.

Nada się do skoków, ale przy dość silnym wietrze

Wróć do „Landkiting”