PePe: BORACAY 2005: SĄ JUŻ FOTY !!!

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
PePe

Post05 mar 2005, 16:38

Wielce serdeczne pozdro z Boracay dla wielce szanownych forumowiczów! 

Drugi sezon z rzędu, pomieszkuję na filipińskiej wysepce Boracay kitując przez ponad dwa miesiące na rajskiej plaży Bulabog.

Północno wschodni monsun Amihan który zazwyczaj napędza moje latawce, trochę się w tym roku op***dala, ale i tak prawie codziennie, z dwoma krótkimi przerwami, śmigam na 12tce i w najgorszym przypadku na 16tce. A pod koniec stycznia 9-tka również została solidnie odkurzona…

Dokładny opis spotu zamieściłem w Kitesurf Magazynie numer 3/2004, tu nadmienię tylko, że miejsce gdzie mieszkam i pływam to około kilometr plaży oddzielonej od równoległej do niej rafy szeroką na 300m taflą płaskiej i nieprzyzwoicie lazurowej, krystalicznej wody. Wiatr dymie niestety prawie onshore, ale na szczeście z lekkim odchyleniem na prawą stronę. Na całym akwenie głębokość nie przekracza 1,5 metra a w na przeważającej powierzchni sięga nie więcej niż do pasa. Temperatura powietrza i wody, jak to w okolicy równika, przez cały rok nie spada poniżej 26 stopni.

Co do sprzętu, czyli tak szeroko dyskutowanego tematu na tutejszym forum, to od jesiennego pobytu w Brazylii pływam na zestawie NORTH’a. Nie będę go zbyt obszernie opisywać, bo robiąc to uczciwie i zgodnie z moimi odczuciami, zostałbym niechybnie posądzony o płatną kryptoreklamę się na rzecz chłopaków z wrocławskiego „Vento”. Dlatego lapidarnie skwituję sprzęt jednym tylko zdaniem: dla mnie jest on GENIALNY.

Na początku lutego mieliśmy tu event Boracay Enervon Cup 2005 wchodzący w cykl Pucharu Azji Południowo-Wschodniej. Ja zajmowałem się „obsługą medialną” i ganiałem ze sprzętem cykając foty. Opis zawodów i część materiału zdjęciowego umieszczę w najbliższym magazynie Free Style.

Polskie akcenty na trwale są już wpisane w tą wyspę. Psiak, którego rok wcześniej pozostawiłem znajomej Filipince w miejscu gdzie mieszkam, został przez lokalesów nazwany „Poland”… A ostatnio Nenette, najbardziej charyzmatyczna propagatorka kite’a na Filipnach, przedstawiła mnie córce pani Glorii Arroyo, urzędującej Prezydent Filipin, tytułując pionierem promocji w Europie wyspy jako spotu kitowego. I tak się wyrabia układy polityczne!!!  W przyszłych wyporach startuję na majora wyspy! Zresztą wyspa jest już mocno polonizowana; w tym roku było tu ze mną 26 osób- chyba najmocniejszy narodowy team w historii Boracay! Prawie wszyscy wrócili już do kraju, a garstka najwytrwalszych opuści mnie już niebawem. Przez ostanie dwa tygodnie pływał tu ze mną Jasiek Korycki który wpadł pod koniec swojego Naishowego zgrupowania w Australii. Większość zaprzyjaźnionych tu ze mną kiciarzy, głównie Filipino i Japończyków, z zapartym tchem śledziła popisy naszego najlepszego ridera, który ochoczo przekazywał im rady jak machnąć swojego pierwszego HP. Chłopaki pozostali urzeczeni i teraz ostro wcielają Jankowe uwagi.

Ja będę tu jeszcze przez prawie miesiąc i zamknę tutejszy sezon dzień przed Wielkanocą.

Poniżej załaczam foty

PePe

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek[/b]
Ostatnio zmieniony 30 mar 2005, 01:17 przez PePe, łącznie zmieniany 12 razy.

Awatar użytkownika
majer
Kontaktowanie:

Post05 mar 2005, 22:41

nie no PePe wkurzasz ludzi..... :wink:

a tak na poważnie zdjecia nie otwieraja się....

pozdrawiam

MARCIN M.

Post05 mar 2005, 23:45

Slyszalem od znajomego , ze ta Boracay to super miejsce.
Przy okazji ma pytanie gdzie nalezy konkretnie sie tam udac ???
Pytam bo czesto bywa w Hong Kongu i zastanawiam sie czy pewnego
razu nie zrobic sobie tygodniowych wakacji na Boracay ale nie wiem czy to jest dobry pomysl.
Przydaloby mi sie pare porad praktycznych.
Bede wdzieczny

PePe

Post07 mar 2005, 09:21

07.03.05: 28 stopni Celsjusza. Tyle samo węzłow...

Dzisiaj albo jutro uruchomię foty bo nadal mam male problemy z serwerem.

Co do tego kiedy i jak się udać to na spokojnie prześlę info już z PL, bo sezon tutaj zakończy się pod koniec marca, a potem można znowu wbijać się tu w grudniu.

PePe

Awatar użytkownika
sampan
Kontaktowanie:

Post07 mar 2005, 13:37

PePe! Ale sezon na Filipinki trwa chyba cały rok? :wink:

Awatar użytkownika
Maslav
Kontaktowanie:

Post07 mar 2005, 15:37

PePe pisze:07.03.05: 28 stopni Celsjusza. Tyle samo węzłow...

Dzisiaj albo jutro uruchomię foty bo nadal mam male problemy z serwerem.

Co do tego kiedy i jak się udać to na spokojnie prześlę info już z PL, bo sezon tutaj zakończy się pod koniec marca, a potem można znowu wbijać się tu w grudniu.

PePe

Zawsze można prosto i łatwo wpakować na http://kiteportal.pl/galerie/ :roll:

PePe

Post29 mar 2005, 20:53

Chyba skuteczenie tym razem poprawiłęm adresy do fotek, ale będąc słabym zawodnikiem w dłubaniu w serwerze, proszę o info jeśli się one nie otwierają.

PePe

Awatar użytkownika
O'błędnik
Kontaktowanie:

Post30 mar 2005, 13:07

Piekne zdjęcia!
I piękne też mają latawce :D :D :D

Awatar użytkownika
Piwo
Kontaktowanie:

Post30 mar 2005, 13:16

A musze siedziec w pracy:( pewnie jak wiekszosc:(

Praca szkola itd..

Hmmm kiedy sie zacznie wreszcie jazdeczka?

PePe

Post31 mar 2005, 10:43

Jazda w Legionowie zacznie się już za parę dni. Spójrz za okno!

PePe

Awatar użytkownika
Piwo
Kontaktowanie:

Post31 mar 2005, 12:09

czyzbym o czyms nie wiedział.
Widze co jest za oknem
Prosze o wiecej info na temat jazdy w Legionowie

GURU 10.5
Latawiec: OZONE EDGE, C4, CATALYST
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 24 razy
Kontaktowanie:

Post31 mar 2005, 13:33

looknij na windguru , pon,wt śr niezła jazda SW ,ciepło ,palce lizać,my w galicji wznowiliśmy sezon po krótkiej zimowej przerwie wczoraj tj w środę :thumb: było bardziej niż ok

Wróć do „Forum Główne”