na zime

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
Falco
Kontaktowanie:

Post07 paź 2004, 20:33

zastanawialem sie czy trzeba zrobic cos z latawcem na nadchodzaca przerwe, czy jest potrzeba zabezpieczenia sprzetu na zime?
I jesli tak to w jaki sposob.

pozd.
Maciek

Awatar użytkownika
xnyl

Post07 paź 2004, 23:26

To zalezy czy chcesz go w zimie uzywac. Ja od kilku dni glowie sie nad sposobem usuniecia wilgoci z kondoma, bo na mrozie mogloby sie spieprzyc. Generalnie na przerwe pazdziernik-grudzien dobrze go wysuszylem, posypalem profilaktycznie talkiem i ryzem - tak wlasnie tym jadalnym, zajebiscie pochlania wilgoc. Jesli ktos wie jak usunac resztki wody z wnetrza kondomu to prosilbym o komentarz.

Pozdr. Xnyl

Awatar użytkownika
wlad

Post08 paź 2004, 09:31

xnyl pisze:Jesli ktos wie jak usunac resztki wody z wnetrza kondomu to prosilbym o komentarz.

Pozdr. Xnyl

Panowie komorowce nie maja kondomow :wink:

Awatar użytkownika
Mikka
Kontaktowanie:

Post08 paź 2004, 10:02

Ja zrobiłbym to tak:
Nadmuchać kondomy, następnie wygrzać je np: suszarką do włosów i następnie spuścić powietrze na ciepło. Wilgoć odparuje i tak można jej się pozbyć. Po 2 - 3 operacjach poziom zawilgocenia wnętrza kondoma spadnie do wartości zaniedbywalnej.
Oczywiście zachowaj czujnośc i nie przegrzej powłoki.
Nie chodzi o to, żeby wodę ze środka wygotować! :wink:

Awatar użytkownika
Adamski_Ustka
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post08 paź 2004, 12:02

Nie wiem po co to robić, tylko zbędna fatyga.
Raczej zadbaj o takie rzeczy jak linki po pływaniu w słonej wodzie dobrze należy je wypłukać w słodkiej wodzie. Jeśli latawiec też jest umorusany to też go dobrze jest wypłukać w rzece. Jak już strasznie jesteś uparty na wilgoć w balonach to nasyp talku.

Wróć do „Forum Główne”