pawle84 pisze:witam wszystkich![]()
poratujcie fachowa rada czy na warunki irlandzkie lepszym zakupem bedzie latawka 11m, 12m czy 13m przy wadze 91 kg, (11 wiem ze mala ale tu naprawde potrafi czesto hulac) zakladam ze ma to byc jak narazie jeden podstawowy kite, do nauki i rzeby po kursie tez mogl posluzyc.
GURU 10.5 pisze:mareczekm pisze:Witam własnie stoje przed wyborem latawca. Jestem początkujący, pływam w obie strony, czasem uda mi się skoczyć. Waże +_ 62kg, przy wzroście 177cm. Mam Ozona instinct edg 2007, 11m2. Jaki wybrać latawiec na silniejsze wiatry, mam do wyboru: Naish Helix 7m SLE (Bow) model na 2008, North Rebel 7 `08, OZONE INSTINCT EDGE 7 m2 2008 , lub większe 9m2 Cabrinha crosbow-2 (xbow) 2008. Jaki najlepszy na warunki na zatoce??
Jako uzupełnienie do 11EDGE , z tego co podałeś wziąłbym 7m!!! Rebela lub EDGE'a. 11 i 7 to optymalne zestawienie do wagi 62kg.
patologiusz pisze:Ponawiam pytanie : czy rozsądnie zrobię kupując nad polskie morze 2 hybrydy 7m i 10m nobile nhp 2008 przy wadze 70 kg?
Odpisz ktoś...
Ziomek. pisze:no to jeśli tam "hula"
to dobre 11m2
pzdr
mareczekm pisze:Dzięki GURU za pomoc, a co sadzisz o NORTH VEGAS 2008 7m2, z tego co czytam to jest to machina juz raczej dla zaawansowanych, czy poczatkujacy poradzi sobie z nim?? A może masz jakies inne propozycje?? może jakas cabrinha albo cos innego??
GURU 10.5 pisze:mareczekm pisze:Dzięki GURU za pomoc, a co sadzisz o NORTH VEGAS 2008 7m2, z tego co czytam to jest to machina juz raczej dla zaawansowanych, czy poczatkujacy poradzi sobie z nim?? A może masz jakies inne propozycje?? może jakas cabrinha albo cos innego??
Potwierdzam to co wyczytałeś, a szczególnie Vegas w rozmiarze 7m będzie dla początkującego wg mnie za szybki , nerwowy, ! choć oczywiście się da
...
Wg mnie większą korzyść odniesiesz z typowego latawca Bow ! szczególnie,że rozmawiamy o rozmiarze 7m używanym w silnym wietrze, gdzie początkujący oczekuje od latawca raczej spokoju,stabilności, przewidywalności, jak największego depoweru, super efektywnego odpuszczania szkwałów,
mareczekm pisze:a jaki bys polecil z BOW'ow 7m?? nie koniecznie najnowsze modele bo sa zbyt drogie, tak powiedzmy do 2500 zl
ok, to pisz na privaGURU 10.5 pisze:mareczekm pisze:a jaki bys polecil z BOW'ow 7m?? nie koniecznie najnowsze modele bo sa zbyt drogie, tak powiedzmy do 2500 zl
...no, wiesz, tak publicznie, nie wiem czy mi wypada
![]()
Mam swoją subiektywną listę udanych modeli w tym rozmiarze, ale przecież nie chcemy tutaj wojny zwolenników i przeciwników danej marki![]()
![]()
Myślę,że można coś sensownego wybrać z [kolejność przypadkowa]:
F-one,,Ozone,North,Best,SS i być może parę innych, o których zapomniałem? ...najlepiej nie starsze niż 07.
Tym bardziej nie chcę podawać konkretnych modeli, bo to jednak mocno subiektywne! wiesz jak to jest; jeden lubi ogórki, drugi ogrodnika córkii wojna gotowa, a przecież : zgoda buduje, niezgoda rujnuje
![]()
mogę Ci puścić na priv, ale nie mam patentu na nieomylność, więc na pewno skonfrontuj sobie to jeszcze z innymi opiniami
Polbinski pisze:A może tak:
W spoko cenie znalazłem zestaw Flexifoil Storm 12m i Flexifoil Storm 2 16m i tak dumam czy warto na ta moja wagę (80kg) rowniez ta 16m cena w sumie jak za jeden. No i mam zamiar często pływać na stosunkowo małych wiatrach bo z rodzinka nad morzem przy porządnej dmuchawicy nie będę siedział. Generalnie to takim Freeridem jestem zAinteresowamy póki co. I co Wy na to Szanowni Forumowicze?
Ps. Plywanko planuje głównie w Polnocnej Walli
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości