Su2 w drewnie

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
maski
Latawiec: sligshot FUEL, RPM
Kontaktowanie:

Post25 cze 2009, 13:17

Wracajac jeszcze do wypukłości :) .......ale niestety..... pokładu deski
Rzeczywiście może to przeszkadzać......;. jeżeli ktoś zapomni przykręcić pady, to one dają podparcie stopy w kiteboard ‘zie.
w przypadku desek su2 o których piszemy pady maja kształt , który kompensuje to wygięcie wiec nie ma mowy o podparciu śródstopia które przy przejściu pieta <- -> palce robiłoby kołyskę.
Więc tym wypadku wygięcie pokładu na pływanie ma wpływ podobny jak kolor deski.
Obrazek

Ciągnac ten dziwną teorię obłości pokładu trzeba byłoby powiedzieć najlepsze łejwówki to płaskie shin czy nobile , (które tak naprawdę z wave ‘em nie wiele mają wspólnego) są the best
Na dechach wave , surf które to maja pokłady obłe o wiele, wiele częściej ciśnie się prawo/lewo/prawo lewo ciekawe, że tam nikt nie dąży do wypłaszczenia pokładu.

Odbicie z krawędzi -
Prorider 2009 ma troche inny przebieg rockera , deska jest bardziej wypłaszczona miedzy padami, natomiast tipy są bardziej podciągnięte, sprawia to ze na na nowych su2 nie ma potrzeby tak mocnego akcentu na przedna nogę przy odbiciu jak w deskach które są mocniej wygięte w srodkowej czesci,
jeżeli chcemy mocniej pociągnąć, pożądany efekt osiąga się tylna nogą, zbyt akcent na przednia noge przed samym odbiciem niepotrzebnie "przyklei" deche
To wlasnie dzieki takiemu układowi deska gładko idzie po czopie, a mocne docisniecie przodu np. przy nie dokładnym ladowaniu nie konczy się glebą na twarz.

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post25 cze 2009, 14:01

Krótko pisząc chcesz powiedzieć, że konstrukcja desek su-2 wymagać może nieco dłuższego "wpływania" się, w szczególności jeśli do tej pory pływało się na nieco odmiennych rozwiązaniach typu nobile :?:
Kiedyś pamiętam porównywałem dechy 3 producentów (nie chcę pisać jakich) w tym samym czasie i rzeczywiście - do niektórych można było się przyzwyczaić od razu, do innych po pewnym czasie. Tak naprawdę dopiero pływając kilka h na jednej desce mogłem faktycznie powiedzieć jakie ma właściwości.

A tak w ogóle to nie macie jakiegoś bambusika do potestowania w rozmiarze ok 130-135 cm :?: Chętnie bym zobaczył o co kaman, chociaż jako tester łamliwości to się raczej nie nadaję ;)

kite24.pl
Deska: SU-2
Latawiec: Gin Cannibal
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 29 razy
Kontaktowanie:

Post25 cze 2009, 15:44

onzo pisze:Krótko pisząc chcesz powiedzieć, że konstrukcja desek su-2 wymagać może nieco dłuższego "wpływania" się, w szczególności jeśli do tej pory pływało się na nieco odmiennych rozwiązaniach typu nobile :?:
Kiedyś pamiętam porównywałem dechy 3 producentów (nie chcę pisać jakich) w tym samym czasie i rzeczywiście - do niektórych można było się przyzwyczaić od razu, do innych po pewnym czasie. Tak naprawdę dopiero pływając kilka h na jednej desce mogłem faktycznie powiedzieć jakie ma właściwości.

A tak w ogóle to nie macie jakiegoś bambusika do potestowania w rozmiarze ok 130-135 cm :?: Chętnie bym zobaczył o co kaman, chociaż jako tester łamliwości to się raczej nie nadaję ;)

są do dyspozycji testowe ( gdzie Tobie jest najbliżej)

www.4kite.com/

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post25 cze 2009, 18:39

Sesja trzecia

Krótko pisząc chcesz powiedzieć, że konstrukcja desek su-2 wymagać może nieco dłuższego "wpływania" się

moze nie dluzszego ale po sobie wiem ze wzialem nowego bambusa przy wrednym czopie na Tarifie i wrazenie takie sobie .Przestawilem strapy juz lepiej ale i tak cos nie tak .Podmienilem deski na proseries bajka idzie jak po szynach ale cos nie skreca jak bambus powrot do bambusa ech chyba ok .Po kolejnych godzinach najchetniej bym jej z nog nie sciagal :twisted:
Podobnie bylo z Waldim (pewnie nie sledzi watku bo by skrobnal) pierwsze proby na bambusie fajna ale wole swoje roseries .Wczoraj znowu potestowal i stwierdzil ze to inna bajka czuje ze bedzie kolejny bambus na Miedwiu :wink:
Co do wyjscia z krawedzi troske zmienic technike jak pisal Maski wybija jak sprezynka nawet nie potrzebuje duzej predkosci.
Gdyby ktos byl teraz w okolicach Leucate rozmiarowka SU2 bedzie dostepna o testowania pod tel 608 869 849 do polowy lipca

:!: jub stale na plazy w canet :wink:

Awatar użytkownika
rolnik

Post01 lip 2009, 11:45

8)
Ostatnio zmieniony 01 lip 2009, 11:47 przez rolnik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rolnik

Post01 lip 2009, 11:46

pozdrowienia z canet plage
Warunki wiatrowe nie pozwalaja na zaden harcore na bambusach ale za to mozna docenic co znaczy lekka deska .Carbonowka SU2 przebija kazda deske na spocie .
Co prawda jest to ciagle prototyp ale ma wlasciwosci jak zeszloroczny ultra lekki proseries 135 z tym ze o wiele mocniejsza niewrazliwa na zarysowania i z jeszcze ciensza krawedzia.
Obrazek

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post01 lip 2009, 23:12

rolnik pisze:ale za to mozna docenic co znaczy lekka deska .Carbonowka SU2 przebija kazda deske na spocie

Noooo, jesli wszystkie inne slabowiatrowki robione sa w standardowych technologiach 3,5kg to nie ma czemu sie dziwic :lol:
Taka dygresja w sprawie: czemu deska powinna byc jak najlzejsza :wink:

Micheal - zycze wiecej wiatru :!:
U nas tez skonczyly sie Hawaje 2 dni temu ale od jutra liczymy na 15kt z termiki NE.

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post03 lip 2009, 02:00

"miło" słyszeć, z wielu stron
co większość w tym topiku potwierdza
ze po kilku sesjach jest się w stanie wpływać w SU-2 i czerpać z pływania
ja jednak pozostanę może przy deskach które OD RAZU :idea: czuję i pozwalają na wieeelee
nie wymagając długich godzin "wpływania się" :wink:
na szczeście takich desek nie brakuje
"niestety" sąone droższe niż SU-2

pozdrawiam

kite24.pl
Kontaktowanie:

Post04 lip 2009, 11:29

Ale SU-2 jest jedna jedyna w swoim rodzaju Bambus!! Niepowtarzalna ! Sliczna .............. itd....

Awatar użytkownika
rolnik

Post04 lip 2009, 13:53

hehe po SU2 zadna nie jest dosc dobra i ciezko sie w jakakolwiek wplywac
nie wymagając długich godzin "wpływania się

niestety" sąone droższe niż SU-2

niestety :lol:

Awatar użytkownika
djdaniel
Deska: SU-2 prorider
Latawiec: Liquid Force
Kontaktowanie:

Post04 lip 2009, 21:37

Jedna rzecz która mnie drażni to odkręcająca się rączka
podłożyłem podkładki i dalej to samo, choć trochę mniej,
też tak macie? jakiś sprawdzony sposób na to?
tylko nie taki że mam odkręcić :D

Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post04 lip 2009, 21:42

Ja to czytam to mam wrażenie, że za xx lat dalej będzie na KF "suwa w drewnie" :arrow: temat rzeczka :wink:

kite24.pl
Kontaktowanie:

Post04 lip 2009, 23:42

Pinio pisze:Ja to czytam to mam wrażenie, że za xx lat dalej będzie na KF "suwa w drewnie" :arrow: temat rzeczka :wink:

I TAK TRZYMAĆ !

Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post05 lip 2009, 06:56

wenzel pisze:I TAK TRZYMAĆ !

Wojtek też Cię kocham :wink:
....wracając do SU-2 :arrow: klapki te najbardziej wypasione zrobiły na mnie wrażenie :shock:
Są NIEZŁE :thumb:

Awatar użytkownika
rolnik

Post05 lip 2009, 09:37

odkręcająca się rączka

Przykrec na maxa na pewno nie przekrecisz insertu a przestanie sie odkrecac .

Wróć do „Recenzje & Opinie”