Snowblade & Big Foot

Snowkiting - wszystko związane z tą zimową odmianą kitesurfingu.
Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post05 sty 2010, 13:41

Disko,
nie wiem kto co ma na mysli ale ja juz w nazwie topic'u okreslilem jasno o co biega. To o czym Ty piszesz i co jest na fotce powyzej to snowblade'y. Big Foot'y to cos zupelnie innego. Narty fs takze :).

Awatar użytkownika
Wiktorek
Deska: Skywalker, OR Mako!
Latawiec: RRDs, Rally
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 11 razy

Post05 sty 2010, 14:18

szed pisze:Disko,
nie wiem kto co ma na mysli ale ja juz w nazwie topic'u okreslilem jasno o co biega. To o czym Ty piszesz i co jest na fotce powyzej to snowblade'y. Big Foot'y to cos zupelnie innego. Narty fs takze :).

No właśnie nie, carvelino to nie typowe snowblade'y - są znacznie szersze i bardziej taliowane, powiedzmy mocno "carving'owany snowblade". Nie widać tego na fotce.
A skoro to nie snowblade'y to przepraszam za offtop :D

DISKORELAKS pisze: ... długo na tym nie da się jeździć gdyż strasznie obciążają nogi.

Jakoś nie odczułem, ale zazwyczaj używam ich, żeby "kwokować" moje 9-cio letnie córce. Natomiast jak przesiadam się po nich na długie deski muszę się od nowa uczyć jeździć na "normalnych" nartach :roll:

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post05 sty 2010, 14:25

Wiktorek pisze:

No właśnie nie, carvelino to nie typowe snowblade'y - są znacznie szersze i bardziej taliowane, powiedzmy mocno "carving'owany snowblade". Nie widać tego na fotce.

A to nie wiedzialem. Moja edukacja narciarska niestety (a moze stety) zakonczyla sie pare lat temu :wink:

Awatar użytkownika
DISKORELAKS
Deska: DUOTONE PROWAM 5'10
Latawiec: Switch Element 6
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post05 sty 2010, 14:28

Zgadza się..ale w pewnym momencie dyskusji snowblade'y były mylone z big footami, o to mi tylko chodziło.

Wiktorek, wszystko zależy na jakiej predkości jedziesz i jak często wchodzisz w skręt i co jeszcze na nich robisz,, 8)

yanosik
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post05 sty 2010, 15:06

Snowblade'y - tak jak łyżwy, daja troche frajdy z jazdy, ale przez swoją niestabilność, na dłuższą metę mogą być męczące ze względu na konieczność jazdy w ciągłej koncentracji. Normalne narty dają jednak pod tym względem większy komfort i pełen luuuz z jazdy :)

Wróć do „Snowkiting Forum”