Griffin Kiteboarding w Polsce

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
oskar48

Post11 maja 2010, 09:16

recha pisze:Latał ktoś jeszcze na tych Griffinach? Proszę o opinie :)

Ja mam Griffina 7m z 2008r. Z tego co widzę, to one się za bardzo nie zmieniają - i dobrze. Fajny kite, ma dobry zakres, rewelacyjnie ostrzy, nie za szybki, nie za wolny, dobrze się na nim skacze. Jeśli chodzi o wady, to poniżej 20 węzłów ma słaby hang-time, ale to pewnie w dużej mierze wynika z rozmiaru. W każdym razie jego wykop w górę powoduje, że czasem dość gwałtownie się ląduje. Ogólnie jednak bardzo go lubię. Przy 70kg pływać już na nim można od ok. 16 węzłów. Jeśli szukasz uniwersalnego latawca, to Griffiny warto przetestować.

kiteinstruktor.pl
Kontaktowanie:

Post11 maja 2010, 10:31

Ja latałem, bardzo przyjemne latawce =) potwierdzam wady i zalety zawarte w tej recenzji. Pozdrawiam

griffinkiteboarding
Deska: Kiteloose Mobius
Latawiec: Griffin 2010

Post11 maja 2010, 23:47

Witamy.
Poniżej recenzja Griffina z zeszłego sezonu dla ciekawych świata i poliglotów przy okazji :D

Producent oraz 20 niezależnych test raiderów podają iż model 2010 poprawił swoje osiągi średnio o 20-30%

Zresztą zapraszamy jutro na testy na MASZO jeśli prognoza się sprawdzi to będziemy od rana.

Do przetestowania będzie ARGONAUT i GRIFFIN.

Do zobaczyska.

Aloha.

http://www.monkeykites.com/about-the-ki ... eb-reviews

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post12 maja 2010, 13:55

griffinkiteboarding pisze:

Zrobimy wszystko by .. tak samo długo pozostać w branży :pray:

Pozdrówka.

tego Wam życzę - i zastanawiam się pod jaką nazwą Griffin będzie w przyszłym sezonie
? :wink:

pzdr

oskar48

Post12 maja 2010, 17:14

Ziomek. pisze:tego Wam życzę - i zastanawiam się pod jaką nazwą Griffin będzie w przyszłym sezonie
? :wink:
pzdr

Coś mi się widzi, że już Cię Ziomuś palce swędzą...;) więc lepiej zmykaj z tego wątku bo jeszcze ktoś zwątpi w szczerość Twoich "szczerych życzeń". Griffin to już chyba z 5 czy 6 lat jest Griffin. Od początku też był bowopodobną hybrydą i nie przechodził w międzyczasie żadnych rewolucyjnych zmian kształtu jak co poniektóre kite'y, które tylko nazwą nieraz nawiązują do poprzednich modeli. A że brand zmienił nazwę z Monkey Kites na Griffin Kiteboarding, to już inna sprawa. Pewnie z tych samych powódów z których Best stopniowo retuszuje "kutasy" w swoim logo ;)

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post12 maja 2010, 19:29

oskar48 pisze: Best stopniowo retuszuje "kutasy" w swoim logo ;)

nie zauważyłem :idea:
zauważyłem za to że SKY-T zretuszował się do minimum :wink:
ale już zmykam Oskuś z wątku - nie przeszkadzam klepać bajek o 100% bezpieczeństwa

pzdr

griffinkiteboarding
Deska: Kiteloose Mobius
Latawiec: Griffin 2010

Post13 maja 2010, 22:53

Panowie Hola :hand:

A gdzie Aloha spirit. Ten wątek nie ma tytułu jak rozpętałem 3 wojne światową!

PEACE, LOVE & KITESURFING :thumbsup:

Przepraszam za niezbyt trafne sformuowanie "100% bezpieczeństwa". Recenzje pisaliśmy zaraz po sesyjce i chyba ekscytacja wzieła góre!

Macie racje że nie ma latawca w 100% bezpiecznego i pewnie nigdy nie będzie wszak to EXTREM SPORT!

Jeśli pozwolicie to poprawie się ze "100% bezpieczeństwa" na "w testach bezpieczeństwa (zrywki) system okazał się w 100% niezawodny" :D

A tak poważnie to ani Griffin ani Argonaut jak narazie nie stworzył ŻADNEGO problemu. Wszystko działa jak trzeba.

Dziękujemy raz jeszcze wszystkim życzliwym ludzią za szczere życzenia.

Do zobaczenia na spotach!

Aloha.

Wróć do „Recenzje & Opinie”