A niech mi ktoś znający się na rzeczy powie, sądząc po tym co na filmie...., jaka była siła wiatru (na taki latawiec, zwłaszcza że powierzchnia wody ani drgnie) ?
tez kiedys o to pytalem, bo juz podobne filmiki, czy moze zdjecia pojawialy sie tutaj. I teraz moje spotrzezenie po plywaniu w tym roku na dwuch roznych lagunach gdzie bylo plytko na 20-30cm i rosla w wodzie trawa ktora prawie dotykala powierzchni wody, ale nie bylo jej widac na wodzie. hehe, raz plywalem z dobrym ciagiem na 12tce bow i woda.... lustro jak na filmiku, a drugim razem plywalem rownierz majac dobry ciag na....... 7mce bow (ja mam 90kg) i woda..... lustro
Tak wiec nie ulega watpliwosci, ze ta 19tka ciagnie przy slabiutkim wietrze, ale to ze woda jest lustro nie oznacza, ze tam jest wiatr 5 wezlow albo mniej. Jak sie przypatrzycie, to jest pare momentow gdzie sie woda marszczy, albo gdzie widzac, ze jest bardzo, bardzo plytko....podejrzewam warunki jak wyzej opisalem, bo przeciez woda marszczy sie dlugo przed tym, zanim latawce zaczna latac
Ale przyznaje, u mnie na spocie jest 3-4 gosci majacych te latawce i maja zdecydowanie najlepszy dol, a dwuch z tych gosci niezle sobie tez radzi bez haka i gdy ja zaczynam plywanie na 12tce bow, oni dalej bez problemow lataja na tych wielkich maszynach.