PKRA Tajlandia 2011

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
profistyle
Dostał piwko: 6 razy

Post16 mar 2011, 04:52

sprzęt w racingu ma ogromne znaczenie i nie można temu zaprzeczyć
ale odpowiedni dobór tego sprzętu do warunków,opływanie,taktyka,psychika
kondycja- to decyduje o tym dlaczego ktos jest drugi a ktos jest pierwszy.
Klasa produkcyjna to duży krok w kierunku wyrównania szans na wodzie
- i wiekszość zawodnikow tego chce
Stawka teraz na pierwszych zawodach jest max wyrównana-
i kazdy wyścig jest emocjonujacy
myślę że juz w tym sezonie bedzie można zobaczyc podobna wyrównaną rywalizacje u nas
Poza sprzętem bycie na topie w racingu to codzienna ciężka praca- bez której nawet będąc zasypanym
każdą ilościa sprzętu jest się dalej cienkim na wodzie

Każdy z zawodników z pierwszych miejsc pucharu swiata to goscie ktorzy ciężko pracowali na te miejsca

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post16 mar 2011, 14:34

profistyle pisze:sprzęt w racingu ma ogromne znaczenie i nie można temu zaprzeczyć
ale odpowiedni dobór tego sprzętu do warunków,opływanie,taktyka,psychika
kondycja- to decyduje o tym dlaczego ktos jest drugi a ktos jest pierwszy.

Swięte słowa :thumb:
Moje skromne doświadczenia podpowiadają, że udział poszczególnych elementów na sukces jest mniej więcej taki:
1. Technika - 20%
2. Taktyka 20%
3. Opływanie - 20%
4. Sprzęt 15%
5. Kondycja 10%
6. Siła psychiczna 10%
7. Szczęście - 4%
8. Inne - 1%

My tutaj sobie gadu- gadu a Niebrzydki w międzyczasie potwierdza moją teorię - jako pierwszy Polak w historii wygrał wyścig Pucharu Świata PKRA
Brawo Tomek :clap: :clap: :clap:
Niebrzydki pływa na desce produkcyjnej RRD 2011, która mimo wszystko wygląda naprawdę cienko w porównaniu do np tego Northa:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kowalm
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post16 mar 2011, 16:16

Brawo Tomek :clap: :clap: :clap:

:clap:
trochę off i trochę on:
To mi się tylko wydaje czy Alvaro O. wrócił do pkra z nowym sponsorem (sling), ktoś coś wie ?
nic oficjalnego nie znalazłem
ba, nawet jest w semifinal pojedynczej.

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:

Post16 mar 2011, 17:02

Hehe. Jak by temu Northowi uciąć trochę dziubek to wypisz wymaluj wychodzi decha którą buduje :thumbsup:

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post16 mar 2011, 18:36

Njusy z tabeli. Co się stało z Asią w pierwszym heacie? Czemu odpadła? Nie wierzę własnym oczom :(
Karolina jest już w półfinale z Bruną - Karolcia czekamy na rewanż za Kaledonię!!!!
W drugim półfinale Gisela z Kennedy (nie wiem kto to jest).
Także trzymam kciuki i liczę na podwójną, aby Asia dostała szansę.
Jeszcze 4 dni. Mam nadzieję, że dyrektor nie schrzani zawodów jak w drugi dzień odwołaniem wszystkich o 1630. To przecież 2h do zachodu słońca i najlepszy wiatr!

Niebrzydki na 5 miejscu w open i 2 w kategorii produkcyjnej!!!! Prawie cały Drem Team North za Tomkiem :shock: Do Sroki i 3 miejsca brakuje mu tylko 1,75 pkt! Błaszko spadł na 7 i 4 w produkcyjnej :( Mam nadzieję, że pogoni Dirka :thumb:

Przy okazji pozdrówcie Rayko ze Slowenii i Troya z Kanady co walczy dzielnie mimo, że ostatni w tabeli.
Obrazek

COLLINS
Deska: NORTH
Latawiec: NORTH
Dostał piwko: 2 razy

Post16 mar 2011, 19:30

[
Własnie Yo pokazał mi, to co od paru miesięcy podskórnie przeczuwałem: sprzęt ma faktycznie 70% wyniku ale w głowach zawodników. To jest psychologia sportowa. Widzisz że rywal ma dłuższe stateczniki, zaczynasz je oglądać, zastanawiać się czemu nie masz podobnych, wychodzisz na wodę z mentlikiem w głowie bo nie wiesz kiedy dostaniesz takowe i juz Twoje psyche leży - jesteś co najwyżej drugi, itd. Sroka zjechał wszystkich w 2010 bo jeździł na jednym zestawie 59cm a cały świat trenował,testował,dopasowywał wynalazki 70cm.

Co do stateczników to przyznaję Ci całkowitą rację, pełna korba , dłuższe , krótsze, szerokie wąskie, tak naprawdę właściwie któóóóóóóóóóóre ????? Ja w tej chwili mam NORTHA 2011, jeżdzi to nawet nieżle. Godzinek też nabijam sporo ( mieszkam w Swarzewie 300m - woda) Zobaoczymy jak będzie . Do uwidzenia na wodzie :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: .

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post17 mar 2011, 10:59

COLLINS pisze:...dłuższe , krótsze, szerokie wąskie, tak naprawdę właściwie któóóóóóóóóóóre ?????

Do tego jeszcze pod kątem 2 stopni, albo 5 stopni albo bez kąta :doh: :doh: :doh:

Ja w tej chwili mam NORTHA 2011, jeżdzi to nawet nieżle. Godzinek też nabijam sporo ( mieszkam w Swarzewie 300m - woda) Zobaoczymy jak będzie.

Jezu , jak się cieszę!!!!!!!!!!!!
Mielibyśmy fajne zawody i sportową rywalizację jakby pojawiło się nas ponad 20 i do tego z 5 lasek na każdych zawodach.
Mam pomysł aby Błaszko, Księciu i Tomek zrobili klinikę rejsiarza na każdych zawodach w momentach jak nie będzie wiało. Nasi Mistrzowie odpowiadaliby na wszystkie pytania zebranych. Szczegóły wrzucę na stronie PSKite jak dogadam się z Mistrzami.

Tymczasem wracam do komentowania polskich wyczynów w dalekim Hua-Hin.
Freestyle. Asia wczoraj wygrała pierwszy heat ale w drugim nie poradziła sobie z bardzo mocną Giselą. Wiało bardzo słabo i Asia startowała na 12m, której nigdy wcześniej nie opływała :(
Dzisiaj rządzi styl dowolny. Od 0900 leci wszystko jak popadnie. Dyrektor zdał chyba sobie sprawę, że nie jest w Pranburi (gdzie wieje stabilniej i jak w szwajcarskim zegarku) tylko w Hua Hin :clap:
Przede wszystkim Karolina pogoniła Brunę w półfinale pojedyńczej :clap: (i dobrze Brunie tak!!!!!! :twisted: ) ale jednak finał pokazał, że Gisela jest strasznie mocna w tym roku.
Rozpadało się i zrobiło się zimno :shock: :shock: :shock: Tzn musi byc 25 stopni :wink: Do tego wiatr zaczął szkwalić nawet do 20 kts.
Poszła podwójna. Asia pokazała klasę i przeszła bez problemu 3 heaty. Trafiła w półfinale na Brunę i niestety odpadła (czekam na njusy od Asi jak wyglądał heat). W ten sposób znalazła się poza pierwszą 4-ką :( Myślę, że Asia celowała wyżej.
Nie wiem jak wyglądały dwa heaty Karoliny poza tym, że pierwszy wygrała i ponownie trafiła w finale na Giselę. Musiała ponownie uznać jej wyższość.
Także podwójna jest zakończona z Karoliną Winkowską na 2 miejscu!!!!!!
U facetów wygrał sympatyczny Jurek, 2 Jacobs, 3 skromny Albercik, 4 Pastor.

Teraz szaleje Toby z baletem lub cyrkiem (jak kto woli) pod nazwą old-school.

Rejsiarze mają dzień odpoczynku. Trochę mało wyścigów jak 4 dni zawodów.
Ciekaw jestem kiedy świat w końcu nauczy się przeprowadzać zawody tak sprawnie jak robi to Stempel i Molo :idea: :!: :!: :!:

COLLINS
Deska: NORTH
Latawiec: NORTH
Dostał piwko: 2 razy

Post17 mar 2011, 13:10

Gratulacje dla całego teamu z Polski, szczególnie dla Niebrzydkiego, pokazał klasę, brawo. Niech świat się boi naszych rejsiarzy , dokopcie im jeszcze. :D :D :D :D :D

kowalm
Kontaktowanie:

Post17 mar 2011, 13:47

Poszła podwójna. Asia pokazała klasę i przeszła bez problemu 3 heaty. Trafiła w półfinale na Brunę i niestety odpadła (czekam na njusy od Asi jak wyglądał heat). W ten sposób znalazła się poza pierwszą 4-ką :( Myślę, że Asia celowała wyżej.

nie wiem jak do tego doszedłeś, ale chyba patrzyłeś na wyniki pojedynczej i stąd zamieszanie:
WOMEN’S FREESTYLE

1. Gisela Pulido (Airush, ESP)

2. Karolina Winkowska (Slingshot, POL)

3. Bruna Kajiya (Flexifoil, BRA)

4. Asia Litwin (Nobile, POL)

także 2 i 4 miejsce dla Polek.

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post17 mar 2011, 15:57

kowalm pisze:nie wiem jak do tego doszedłeś, ale chyba patrzyłeś na wyniki pojedynczej i stąd zamieszanie:
także 2 i 4 miejsce dla Polek.

Ożesz ty w morde :oops: Pisałem praktycznie na żywo z twittera IKA. Jak się okazuje niezbyt dokładnie :twisted:
Teraz już się poprawili i Asia jest faktycznie na 4 miejscu.
Dostałem njusa od niej i czekam na jej pozwolenie, abym mógł go zacytować tutaj.
W paru słowach:
Asia jest szczęśliwa z powrotu do czołówki po zeszłym pechowym sezonie.
Heat z Bruną o 3 miejsce odbył się w bardzo trudnych warunkach - padał deszcz i było zimno (czy to to samo Hua Hin w którym byłem 3 tygodnie temu :shock: :?: ).
Miała za małego latawca i nie miała czasu, aby wrócić do brzegu aby go wymienić.

Pozwolę sobie zacytować chociaż tylko jedno zdanie:
Generalnie jestem zadowolona z występu, gdyż po długiej przerwie spowodowanej leczeniem kontuzji, wróciłam na PKRA i cieszę się, że jestem znów w czołówce, co bardzo motywuje do dalszej walki i myślę, że nie powiedziałam jeszcze ostatniego słowa.. :P

Zuch dziewcze :thumb:

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post18 mar 2011, 16:20

Asia pisze:
Hej.
Właśnie skończyliśmy podwójną eliminacje. W pojedynczej przeszłam jeden heat a następnie odpadłam w ćwierćfinale z Giselą, niestety nie był to mój dzień, musiałam pływać na 12m kajcie, do którego w ogóle nie byłam i nie jestem przystosowana.
W podwójnej wygrałam 3 heaty z rzędu, następnie spotkałam się z Bruną, niestety w momencie gdy zaczął się nasz heat wiatr całkowicie padł, ledwo utrzymywałyśmy się w strefie.
Bruna miała większego kajta ode mnie ale też ledwo płynęła, zrobiłyśmy po 3 power passy, sędziowie zdecydowali, że Bruna wygrała i dlatego też zakończyłam zawody na miejscu 4.
Uważam, że powinni przerwać ten heat, żebyśmy mogły zmienić kajty na większe (nie było szans wrócić w czasie heatu do brzegu i zmienić latawiec), no ale trzymali nas do końca.
Karolina zakończyła zawody na 2 miejscu, Gisela bardzo dobrze płynęła w finale i zasłużyła na zwycięstwo.
U chłopków wygrał Youri.
Mieliśmy super trudne warunki gdyż wiatr wiał z odwrotnego kierunku i bardzo szkwaliło, zaskoczeniem było to że praktycznie cały czas lał deszcz i przez to było bardzo, bardzo zimno.
Generalnie jestem zadowolona z występu, gdyż po długiej przerwie spowodowanej leczeniem kontuzji, wróciłam na PKRA i cieszę się, że jestem znów w czołówce, co bardzo motywuje do dalszej walki i myślę, że nie powiedziałam jeszcze ostatniego słowa.. :P
Asia

Dzisiaj leciał tylko race - 6 wyścigów.
Błaszko przyklepał po razie: 3,4,5,6,7 miejsce i raz nie wystartował. W efekcie jest na 6 miejscu po 10 wyścigach.
Do 5 miejsca (Dirk) brakuje mu tylko 1 punktu - Błażej - POGOŃ PIENIACZA!!!!!!
Tomek chyba po wczorajszym sukcesie nie przespał nocy i dzisiaj z wykałaczkami w oczach plasował się w połowie stawki co zrzuciło go na 8 miejsce w generalce po 10 wyścigach.
Tuż za nim w tabeli słynny Yo na North 2009 i freestylowych dwóch latawcach :shock:
Prowadzi niezagrożenie Julien Kerneur (tylko raz poza pierwszą 3 :!: ). Potem OLivier z Northa i Bruno na 3m. Ta trójka sie raczej nie zmieni.
Trzymam kciuki i liczę, że Błaszko pogoni team ridera Dirka a Tomek wskoczy na zasłużone 7 miejsce.

Obrazek

profistyle
Dostał piwko: 6 razy

Post18 mar 2011, 19:24

Błażej sie zatruł
całą noc wymiotował i mial gorączke
O 8,30 leżał nieprzytomny w łożku
Wykazał sie dzisiaj niesamowiym chartem ducha-
i jego ciezka praca nie poszła na marne

Cały dzien zmagał sie nie tylko z czołowka ale i ze swoja chorobą- był max słaby i wrecz odwodniony
Jeden falstart, prowadzil ostatni wyscig ale przed metachyba juz z wyczerpania padł i wpadł mu kite do wody
Ale w kazdym wyscigu walczył był w czubie -
Jutro jeszce wyscigi ale Błaszko odrobił straty i wskoczył znowu na podium w deskach produkcyjnycj
jutro max 3 wyscigi jak bedzie wiało
(Oliwier na desce seryjnej northa wygrał 3 wyscigi-
Błaszko prowadził ostatni wyscig, a raz dopłynał 3 klepiąc customy

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post18 mar 2011, 20:35

profistyle pisze:Wykazał sie dzisiaj niesamowiym chartem ducha-
i jego ciezka praca nie poszła na marne

No to masakra. Z wyników wynikało jakby to Tomek miał nocny kryzys. Tym bardziej gratulejszyn dla Błaszki :clap:
Jeśli jutro Błazej będzie w normalnej formie to złoi dupe Dirkowi i wskoczy na 2 miejsce w produkcyjnej i 5 w open.
Szczerze mu tego życzę!!!!!

Swoją drogę pierwsze 4 miejsca produkcyjnej dla Northa - robi to niesamowite wrażenie :clap:
Szkoda, że Cabrinha zwolniła w inewstycjach w racing :(
Niestety pan Pryde określił swoje priorytety :doh:

Awatar użytkownika
TrueKejner
Deska: Shinn
Latawiec: Cabrinha
Postawił piwka: 157 razy
Dostał piwko: 193 razy

Post19 mar 2011, 14:07

Jak to możliwe że Alvaro w pierwszej eliminacji przeszedł heaty z Romeu i Pastorem? Przecież on nie trenował freestylu już od dawna! To niemożliwe żeby tak nagle wrócił do formy i stał się ponownie gwiazdą pkry. Miał farta w tych heatach (warunki ponoć ssały) czy to rzeczywiście skill i wielki powrót Onievy?

kowalm
Kontaktowanie:

Post19 mar 2011, 19:18

skoro nie startował długi czas to miał sporo czasu na pływanie chyba ;) a trzaskał (prawie) tego swojego fireball'a (3 przełożenia baru między nogami z obrotem jak flat 3 czy tam backside 3 jak dobrze pamietam) to "raczej" ogarnia ;)

a z tego co pamiętam z filmików to podczas heatów wiało słabo, a jego jedyne tricki (na filmiku) to low back/f - mobe'y, więc możliwe że jakimiś tam takimi technicznymi bajerami przeszedł heat'y... :idea:
pzdr

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”