Witam. Marku doskonale zdaję sobie sprawę, że nie należysz do grona moich fanów, ale spróbuj przyjąć moją pomoc . Namawiam, aby bez względu na występujące dość często krytyczne opinie nie przejmując się nimi realizował swój plan. Na kf pojawiają się często różne, a najczęściej krytyczne opinie dotyczące kreowanych tam odważnie autorskich, tym samym oczywiście subiektywnych poglądów. Wszystko byłoby fajnie, gdyby za nimi szły merytoryczne uzasadnienia i próby poszanowania poglądów. Niestety zwykle są to próby zmierzające do podważania autorytetu osoby przedstawiającej pomysł albo problem oraz marne próby kreowania własnej osoby. Nie zmienia to faktu, że trzeba się nad nimi zastanawiać. Mogą być ciekawe, może i nawet lepsze przez to, że nie są nasze, subiektywne. Jednakże jak w każdej pracy okres zbierania doświadczeń i przygotowań się w końcu kończy i pozostają wybory. Te wydaj się proste. Nie można poddac się destrukcyjnym działaniom kilku zwolenników” żadnych rozwiązań „. Nie ma ich nazwisk w encyklopedii, nie słychać o ich szczegonych osiagnieciach naukowych czy organizacyjnych, ba nawet nie pamiętam abym czytał spłodzony własnym pomysłem artykuł lub tez słyszał o zorganizowanym autorskim projekcie. Nic też nie wiem o dokonaniach w dziedzinie tak nam bliskiej lub aktywnym poparciu środowiska, a nawet niestety wątpliwości budzi sam fakt ich istnienia skoro nie mają ani twarzy ani nazwisk. Tak więc Marku nie rozglądaj się na boki, realizuj własny autorski projekt wybierając do pomocy tych co zapominają o własnych ambicjach pamiętając o tym, że utworzenie takiego konkursu to danie satysfakcji osobom nominowanym oraz zwycięzcom. Malkontenci zaslepieni własną ambicją nie rozumieją tego faktu. Szkodzą własnym kolegom ze współnego pływania. Zwykła prosta zazdrość.
PSKite silne postawą swoich członków, a nie słabością przeciwników, których przecież na firnamencie
kitowych organizacji nie widać. Może stąd cały problem. Pozdrawiam .