Wrocław Snowkite.

Snowkiting - wszystko związane z tą zimową odmianą kitesurfingu.
Awatar użytkownika
harnaś
Deska: Aboards Z-series
Latawiec: Nobile 555 RRD Addiction
Postawił piwka: 23 razy
Dostał piwko: 9 razy

Post21 sty 2012, 19:55

[quote="rolmigo"]tak zapowiadaliśmy również zjawiliśmy się w Kralovcu. ja, Zdzisław, Kaspersky oraz nowy kolega Jakub. super spocik!!! wylataliśmy się jak nigdy. wiało równiutko uśrednione 18 knotów w porywach na 22 ale były momenty że wiało powyżej 30 knotów szczególnie pod wieczór!!śniegu po kolana lecz popołudniu przewiało trochę i zaczęły wystawać różne niespodzianki ale i tak było super.

To was widziałem :D my lataliśmy z ekipą Szczećińską po drugiej stronie drogi ,dokładnie naprzeciw was ,ja po tamtej stronie nie latam bo tam zazwyczaj nie ma śniegu .

Barosz21
Deska: SU-2 Warcraft
Latawiec: Zeeko Krush
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post21 sty 2012, 20:07

No dziś było pięknie. Dzięki harnasiowi odwiedziliśmy kralovec. Czuliśmy się trochę jak mieszczuchy ktore przyjechaly na wies popracowac i szybko narobily sobie odciskow. Ten snieg wazy chyba tone;) nogi mi odpadają. Szkoda ze nie było troszkę mocniej gdy jeszcze mieliśmy siłę latać. Mieszkamy w lubawce więc jutro rano dam cynk jak wieje na spocie. Jak wiatr się nie sprawdzi to rzućcie jakiś kierunek na jutro. Niestety padło go pro bo ktoś zostawił włączone. Jak znajdzie się jakiś filmik z wami to wrzuce. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
harnaś

Post21 sty 2012, 20:13

oki tylko daj rano znać jak wieje, zadzwoń jeśli będzie kicha to dam wam alternatywę trochę dalej w Czechach o ile macie nawigację .

Awatar użytkownika
rolmigo
Deska: f-one
Latawiec: torch/rebel
Dostał piwko: 12 razy

Post21 sty 2012, 20:24

harnaś pisze:To was widziałem :D my lataliśmy z ekipą Szczećińską po drugiej stronie drogi ,dokładnie naprzeciw was ,ja po tamtej stronie nie latam bo tam zazwyczaj nie ma śniegu

jak nie ma śniegu to znaczy że fajnie tam wieje! dziś było rewelacyjnie. czasem było nawet aż za dużo wiatru - ale o to chodzi.

harnaś pisze:zadzwoń jeśli będzie kicha to dam wam alternatywę trochę dalej w Czechach o ile macie nawigację .

my planujemy wyjazd z legnicy ok 9, jak byś mógł nas też w razie czego pokierować :pray:

Awatar użytkownika
harnaś

Post21 sty 2012, 20:31

śniegu tam nie ma bo jak jest halny to tam topi w pierwszej kolejnośći .

Awatar użytkownika
rolmigo

Post22 sty 2012, 21:02

no i znowu udało się świetnie polatać!!! wiało ok 15-20 knotów z rana trochę szarpało ale później się wyrównało.
kilka fotek dzięki uprzejmości mojej Zochii.

Obrazek

360 w moim wykonaniu - chociaż dziś mi coś nie szło, ale...
Obrazek

a tu Kaspersky się wciął bezczelnie w kadr- hehe
Obrazek
Kaspersky dziś pokazał klasę - kręcił 360 aż miło było popatrzeć
Obrazek

takie tam z lotów
Obrazek
Obrazek

nawet udało nam się jaką prowizoryczną hopkę zorganizować
Obrazek

do następnego razu!!!

Obrazek

Awatar użytkownika
himen
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post23 sty 2012, 08:56

gdzie sprawdzacie prognozy na Kralovec?

Awatar użytkownika
harnaś

Post23 sty 2012, 09:34

My wczoraj byliśmy sprawdzić nową miejscówkę ,teren ma potencjał ale przy innym kierunku ,więc zawineliśmy na sprawdzoną miejscówkę ,gdzie wieje bardzo mocno jak to na przełęczach, wiatr zawsze dokłada ,ale i tak było super ,dzionek zaliczony do bardzo udanych :D

Awatar użytkownika
sander
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post23 sty 2012, 18:43

himen pisze:gdzie sprawdzacie prognozy na Kralovec?

Głównie windguru, dodatkowo ICM.

Awatar użytkownika
sander
Kontaktowanie:

Post23 sty 2012, 19:07

harnaś pisze:My wczoraj byliśmy sprawdzić nową miejscówkę ,teren ma potencjał ale przy innym kierunku ,więc zawineliśmy na sprawdzoną miejscówkę ,gdzie wieje bardzo mocno jak to na przełęczach, wiatr zawsze dokłada ,ale i tak było super ,dzionek zaliczony do bardzo udanych :D

Wiatrowo wczoraj był ogień, szczególnie na drugim spocie. Coś tam przez chwilę nakręciłem, ale jakość raczej mizerna, raczej nie będę tego nigdzie wrzucał.

Awatar użytkownika
harnaś

Post23 sty 2012, 21:01

sander pisze:wiatrowo wczoraj był ogień, szczególnie na drugim spocie. Coś tam przez chwilę nakręciłem, ale jakość raczej mizerna, raczej nie będę tego nigdzie wrzucał.

ciekawe kiedy znowu tak powieje ,mam nadzieję że jednak wbrew prognozom, na weekend się rozwieje :D
W piątek oraz sobotę ma wiać taki sam kierunek jak wczoraj ,jeśli tak to powinniśmy polatać ,tam zawsze wieje mocniej niż w okolicy :D a jeśli prognoza się przesunie na sobotę i niedzielę to będzie pełnia szczęścia :D

Awatar użytkownika
rolmigo

Post26 sty 2012, 17:13

witam!!!
jak tam wizje na weekend w okolicy dolnego śląska??? warunki śniegowe w okolicach Lubawki widać że są dobre ale z wiatrem coś ciężko. (choć w tym momencie u mnie się coś ruszyło uśrednione 6 w porywach na 9 knotów)
macie jakąś miejscówkę z wiatrem na weekend??

Awatar użytkownika
sander
Kontaktowanie:

Post26 sty 2012, 17:32

Pusty Hill powinien dać radę w sobotę, w Kralovcu też chyba trochę powieje, na duże latawce powinno wystarczyć.

Awatar użytkownika
rolmigo

Post26 sty 2012, 17:45

na Kralovec zapowiadają ok 10knotów - ledwo co latawka będzie latała, ale miejmy nadzieję, że coś się ruszy. na poniedziałek coś prognozy wróżą może się poprzesuwa. zobaczymy.
jakby ktoś miał jakieś konkretne info o dobrej miejscówce i podzieliłby się tą informacją to bylibyśmy wdzięczni.

Awatar użytkownika
sander
Kontaktowanie:

Post26 sty 2012, 17:59

Snowkiting to nie kitesurfing, przy 10 węzłach można mieć już całkiem niezły fun (w zależności od podkładu), poza tym w górach różnie z tymi prognozami bywa.

Wróć do „Snowkiting Forum”