Kołobrzeg 9th paźdz 2012

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post08 paź 2012, 22:33

Pisze się ktoś jutro ma Kg pod latarnią? Akwen tylko dla zaawansowanych i liczących się z kasacją sprzetu - zaznaczam od razu, żeby nie było że nie ostrzegano.
Dzisiaj 4,5h jazdy na perfect Irish wave w slońcu i promenadzie wypełnionej emerytami (bili brawo :lol: ) - do 10 razy na jednej fali :D
Jutro porywy do 35kts, fala do 4m, okres 7-9s.

Szykuję Gopro 3D może uda mi się coś pokręcić w trzech wymiarach.

Awatar użytkownika
don Komorro
Latawiec: ss fuel
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post08 paź 2012, 22:39

w sumie mam to w dupie ale nie sądzę ze to sie nadaje na forum główne...

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post08 paź 2012, 22:41

don Komorro pisze:w sumie mam to w dupie ale nie sądzę ze to sie nadaje na forum główne...

Masz racje powinno być w "czarnej D" :wink:

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post08 paź 2012, 22:59

Dla "dobra kajta", to niech Bracuru pisze o wave na głównym ile chce :wink:

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post09 paź 2012, 07:48

Nieświadomie, bez ukrytych celów, nacpany morskim jodem po wczorajszej mega sesji umieściłem poniższe na głównym i na serdeczną prośbę kolegi z czarnej :wink: przenoszę na właściwe:

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post09 paź 2012, 10:17

Tutaj widoczek na plażę:
http://skywindows.net/infotel/pl/pages/ ... era%5d=212

niestety najlepsza fala nie jest pokazywana - po lewej za falochronem portu.
Ale okres fali zgadza się z tym co pisałem nawet do 10s!!!!!!!!!!!!!
Fala na pierwszym przyboju już ma 3m. Po południu sięgnie lekko 4m :D

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post09 paź 2012, 15:48

pozazdroscic :)

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post09 paź 2012, 18:18

Smokie pisze:pozazdroscic :)

A Ty gdzie dziś pływałeś?

U mnie było fajnie w Grzybowie o 1200. Potem spłynąłem do Kg i fale były boskie jak na Bałtyk ale wiatr szczytował i musiałem sobie podarować o 1400. Na 7m miałem sporo bo mocno szkwaliło za falochronem. Brak miejsca na błąd powodował mały dyskomfort. Wczoraj 20kts z tego sameg kierunku bez szkwałów.
Największe falki na pierwszym przyboju lekko 4m. Okres autentycznie do 10s oraz gładziutka woda pomiędzy szczytami.
Szkoda, że sie tak rozdmuchało, bo w piance miałem komfortowo. Wczoraj 4,5h a dzisiaj tylko 2.

Przykładowy halsik. Niestety GoPro strasznie wypłaszcza głebie i zniekształca wymiary. Falki tutaj wyglądają na maks 2m.
phpBB [video]

Smokie
Kontaktowanie:

Post09 paź 2012, 18:58

no ja dzis niestety wwa ... robota i niestabilna prognoza wysłała nas do domu wczoraj.... a falki rzeczywiscie na kamerach były piękne. ja naliczyłem 8 s przy każdej fali a te lepsze rzeczywiscie byly po 10 :thumbsup: pięknie macie na tym zachodzie :)

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post10 paź 2012, 15:00

Smokie pisze:no ja dzis niestety wwa ...
pięknie macie na tym zachodzie :)

Szkoda, bo jak dla mnie na pewno był to wave dzień nr.1 2012 jeśli chodzi o czystość i moc fali.
W kapitanacie o 1600 notowali regularny wiatr powyżej 40kts. Na wysokości główek było na pewno 5kts więcej.
Najlepszy wave byłby dziś w nocy niestety. Fale miały do 5m i wiatru było max 25kts.
Teraz miałbym za mało na 9m i mego małego pistoleta 5'3"

Mirek z Mielna twierdzi, że to był najsilniejszy wiatr tego sezonu.

phpBB [video]

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post11 paź 2012, 01:12

No ładny Cut bakck, na powerze :thumb:
Marku sprawdzaj prognozę i lasty na Cabo w styczniu, przed Angulo będziesz miał raj z tej samej strony ;)
Jest już kilku chętnych na dobrą prognozę w styczniu, kiedy akurat spora szansa na swell i dobrego lasta...
A dobra Alibaba "niestety" przebija Pretę 3 razy i jak wejdzie jakaś "masakra" to ja lecę na tydzień i zapraszam serdecznie.

Awatar użytkownika
Fred :: TeamKatapa
Deska: RRD Maquina 5'11
Latawiec: RRD Religion
Postawił piwka: 20 razy
Dostał piwko: 24 razy
Kontaktowanie:

Post11 paź 2012, 08:09

BraCuru pisze:(...)
Przykładowy halsik. Niestety GoPro strasznie wypłaszcza głebie i zniekształca wymiary. Falki tutaj wyglądają na maks 2m.
phpBB [video]

zwykla kamera wyplaszcza, a szeroki kat gopro szczegolnie. mam nagrane pare scenek z leby z poniedzialku, gdzie fale nie zachwycaly, bo najwieksze mialy z 1.5m i jak patrze na Twoj "zniekształcony" obraz to potrafie sobie przelozyc to na widok naprawde soczystych suk!

dla porowniania wrzuce wieczorem jakis swoj przejazd. Ogolnie w Łebie bylo pewnie pod 20 wezlow, idealnie na 8m religie, ale fale jakos tak bez mocy, ciezko bylo je przwidziec i trafiac w dobre punkty, bo czesciej sie przetaczaly niz rzeczywiscie szczytowaly ;)

Bracuru czekam na wiecej bo warun wyglada zacnie.

pozdro

Smokie
Kontaktowanie:

Post11 paź 2012, 08:56

Fred :: TeamKatapa pisze: z poniedzialku, gdzie fale nie zachwycaly, bo najwieksze mialy z 1.5m ..

Ogolnie w Łebie bylo pewnie pod 20 wezlow, idealnie na 8m religie, ale fale jakos tak bez mocy, ciezko bylo je przwidziec i trafiac w dobre punkty, bo czesciej sie przetaczaly niz rzeczywiscie szczytowaly ;)

hehe dokładnie takie same odczucia miałem z poniedziałku :)

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post11 paź 2012, 09:41

Crazy Horse pisze:No ładny Cut bakck, na powerze :thumb:

To nie był ładny. Tego dnia wszystko było bardzo zachowawcze. Widziałeś jak miałem taśmę ściągniętą?

Marku sprawdzaj prognozę i lasty na Cabo w styczniu, przed Angulo będziesz miał raj z tej samej strony ;)
Jest już kilku chętnych na dobrą prognozę w styczniu, kiedy akurat spora szansa na swell i dobrego lasta...
A dobra Alibaba "niestety" przebija Pretę 3 razy i jak wejdzie jakaś "masakra" to ja lecę na tydzień i zapraszam serdecznie.

Dziękuję pięknie za zaproszenie. Mamy ferie w lutym i chyba jednak zdecyduję się na chillout wczasy rodzinne w Tajlandii lub Sri Lance.

Fred :: TeamKatapa pisze:Ogolnie w Łebie bylo pewnie pod 20 wezlow, idealnie na 8m religie, ale fale jakos tak bez mocy, ciezko bylo je przwidziec i trafiac w dobre punkty, bo czesciej sie przetaczaly niz rzeczywiscie szczytowaly ;)

W Kołobrzegu było w poniedziałek idealnie na 9m. Już tak dawno nie pływałem długo wave - żal mi było po prostu zejśc z wody. Fale z regularnym okresem 6-8s. Żadnych niespodzianek. Czysto między falami. Ale to zasługa falochronu. Podobnie musiało byc w Świnoujściu, Ustce czy Łebie za folochronem.

Awatar użytkownika
Fred :: TeamKatapa
Deska: RRD Maquina 5'11
Latawiec: RRD Religion
Postawił piwka: 20 razy
Dostał piwko: 24 razy
Kontaktowanie:

Post11 paź 2012, 10:59

BraCuru pisze:W Kołobrzegu było w poniedziałek idealnie na 9m. Już tak dawno nie pływałem długo wave - żal mi było po prostu zejśc z wody. Fale z regularnym okresem 6-8s. Żadnych niespodzianek. Czysto między falami. Ale to zasługa falochronu. Podobnie musiało byc w Świnoujściu, Ustce czy Łebie za folochronem.

po 3 czy 4 nieobecnosciach na niedzielnej mszy w Łebie też byłem napalony jak na sucharki. W Łebie fale łapiemy tuż za falochronem albo nieco niżej na wysokości Agadosu zjeżdżając do Neptuna albo dalej. Te za falochronem są rzeczywiście bardziej strome, ale często niższe, krótsze i po 2 skrętach wyjeżdża się na wypłaszczenie. Ogólnie to ciężko jest tam pływać, bo wracając w morze od falochronu mija się fale schodzące do Neptuna, w moim przypadku kończy się to oczywiście brakiem asertywności i jazdą dalej w dół, aż do białego domku, który odkryłem wavejąc z latawcem. Stamtąd trzeba machnąć 4 czy 6 długich halsów żeby wrócić pod port. W ten sposób znowu jestem wystawiony na walkę ze swoimi słabościami i jak jestem w połowie halsówki do portu, czyli pod Neptunem daje skusić jakiejś potencjalnie dobrej i znowu jazda w dół.

W pn wiatr siadał, a razem z nim fala, coraz niższa i bardziej okrągła, oczywiście daleki jestem od narzekania bo przez bite 3h bawiłem się w najlepsze nadrabiając zaległości. Nareszcie komfortowo na 8m, a nie na luźnych sterownych oglądający się na kolegów na 5-6m.
Smokie gdzie Ty byłeś w pn ?

ehh, poplywalby jeszcze :/

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”