Kiteboarding 4 cancer

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Lachon
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post02 kwie 2013, 09:23

hej.
daje Wam lina do dobrej akcji. wręcz wzorowej. Także mam do Was pytanie - wracając do tematu PR'u, braku sponsorów itp itd..
Może właśnie taka akcja, odpowiednio nagłośniona przez media - które z automatu się zainteresują - "nagłośniłaby" KS w mediach i oczywiście jednocześnie dała możliwość uzbierania $$ dla chorych dzieci ?
http://alldaysurf.com/kitesurfing-dla-raka/

Pozdrówki

unhooked
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 23 razy

Post02 kwie 2013, 10:02

W PL zbiorka moze wygladac tak: http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic.php?f=14&t=33139 a konczyc sie tak: http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic.php?f=1&t=39912

Moze mi ktos wytlumaczy jaki konkretny cel osiaga sie poprzez zbiorke kasy dla chorej osoby? Czy chora osoba dzieki tej kasie bedzie zdrowa? - nie. Mam osobe w rodzinie chora na raka, wiec wiem, jak to wyglada. W PL NFZ (jakim by zlym nie byl) jednak zapewnia "leczenie". Zbiorka kasy jedynie ma sens na najlepsze protezy imho.

Awatar użytkownika
eska
Postawił piwka: 51 razy
Dostał piwko: 30 razy
Kontaktowanie:

Post02 kwie 2013, 10:53

Lachon pisze: "nagłośniłaby" KS w mediach i oczywiście jednocześnie dała możliwość uzbierania $$ dla chorych dzieci ?

Osobiscie uwazam ze takie akcje powinny isc z sera, a nie a checi naglasniania i robienia dobrego pr'u kitesurfingowi.

daga
Deska: F-one TX
Latawiec: F-one Bandit
Dostał piwko: 1 raz

Post02 kwie 2013, 11:59

Ja uwazam, ze jest jak najwiekszy sens robienia takich akcji.

Od ponad roku (co tydzien) organizuje akcje KBCforGirlz (zaawansowane warsztaty dla dziewczyn), ktora jest darmowa dla uczestniczek. Jesli im sie podoba to prosze o datek na cele charytatywne. Akurat w tym przypadku jest to sprawdzona fundacja Hope Village Society w Kairze, ktora opiekuje sie bezdomnymi dzieciakami na ulicach Kairu, bo nikt inny sie tym nie interesuje wliczajac rzad, ktory ma chyba teraz inne sprawy na glowie.
http://www.egyhopevillage.com/edefault.asp
Wiecie ze adopcja w Egipcie jest nielegalna? A samotna matka nie moze zarejestrowac dziecka, bo traci do niego wszystkie prawa? (to ostatnie juz sie zmienia, mam nadzieje).

Akurat wiem, ze tu pieniadze ida do prawdziwej fundacji, gdzie kasa nie jest defraudowana lub wydawana np. na skuter dla kadry (bo to zdarzylo sie mojemu koledze, ktory przekazal kilka tysiecy GBP hiszpanskiej fundacji). Pieniadze trafiaja na budowanie schronisk, zywienie bezdomnych dzieci, pomoc samotnym matkom, szczegoly na stronie www.

Musze przyznac ze odzew jest bardzo pozytywny, niektore dziewczyny nawet same pytaja, czy jest to akcja charytatywna zanim cokolwiek wspomne. Wiekszosc zostawia jakis datek, ktory potem przekazuje fundacji. Musze Wam powiedziec ze dla mnie kitesurfing w tym wydaniu osobiscie przynosi duzo satysfakcji innego rodzaju - plywajac na kajcie moge pomagac! Dlatego zachecam do tego typu akcji, wykorzystajmy to ze jestesmy w uprzywilejowanej sytuacji, bo stosunkowo niewielkim wysilkiem mozna duzo zdzialac. Szczegolnie osoby, ktore znaja srodowisko i maja na nie wplyw.

Jezeli ktos bylby zainteresowany:
https://www.facebook.com/KBCforGirlz

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post02 kwie 2013, 13:13

Wybacz że to napiszę ale

unhooked pisze:Moze mi ktos wytlumaczy jaki konkretny cel osiaga sie poprzez zbiorke kasy dla chorej osoby? Czy chora osoba dzieki tej kasie bedzie zdrowa? - nie. Mam osobe w rodzinie chora na raka, wiec wiem, jak to wyglada. W PL NFZ (jakim by zlym nie byl) jednak zapewnia "leczenie". Zbiorka kasy jedynie ma sens na najlepsze protezy imho.

naprawdę uważasz że akcja na jakikolwiek cel charytatywny jest czymś złym ? Nie wiem jak "osobie w Twojej rodzinie" :hand: ale myślę że większej części chorych zdecydowanie przydałyby się środki choćby na codzienne lekarstwa. Zresztą Lachon chyba nie wspominał konkretnie o raku, lecz o samej akcji tego typu.

Daga - super inicjatywa :thumb: :clap:

unhooked
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 23 razy

Post02 kwie 2013, 13:23

przemass pisze:Wybacz że to napiszę ale

unhooked pisze:Moze mi ktos wytlumaczy jaki konkretny cel osiaga sie poprzez zbiorke kasy dla chorej osoby? Czy chora osoba dzieki tej kasie bedzie zdrowa? - nie. Mam osobe w rodzinie chora na raka, wiec wiem, jak to wyglada. W PL NFZ (jakim by zlym nie byl) jednak zapewnia "leczenie". Zbiorka kasy jedynie ma sens na najlepsze protezy imho.

naprawdę uważasz że akcja na jakikolwiek cel charytatywny jest czymś złym ? Nie wiem jak "osobie w Twojej rodzinie" :hand: ale myślę że większej części chorych zdecydowanie przydałyby się środki choćby na codzienne lekarstwa. Zresztą Lachon chyba nie wspominał konkretnie o raku, lecz o samej akcji tego typu.

Daga - super inicjatywa :thumb: :clap:

A tak napisalem? Bo sobie nie przypominam. :hand: W temacie jest odniesienie do raka, wiec sie odnosze do tematu. Zgadzam sie z Eska, ze pomoc powinna isc z serca, a nie dla PR. I w PL tez sa takie akcje - chociazby mikolajkowa zbiorka dla dzieciakow organizowana przez Mastera (nie wiem, czy jest kontynuowana). A wracajac do tematu, jesli osoba wygrywa z rakiem, to najczesciej kosztem czesci swojego ciala - i wtedy zbiorka na protezy jak nabardziej wskazana :thumb:

daga
Deska: F-one TX
Latawiec: F-one Bandit
Dostał piwko: 1 raz

Post03 kwie 2013, 09:59

przemass pisze:Daga - super inicjatywa :thumb: :clap:

Dzieki Przemass :)

Dodam jeszcze ze wspolnymi silami udalo nam sie zebrac srodki, ktore pozwalaja na pokrycie miesiecznego wyzywienia dla prawie 40 dzieci.
Wiec na pewno warto :)

TomekS
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 9 razy

Post03 kwie 2013, 10:59

A w Polsce i czasami w pobliżu nas to juz nie ma chorych i niedożywionych dzieci ?

Wrogu
Deska: do pływania
Latawiec: do latania
Dostał piwko: 52 razy

Post03 kwie 2013, 11:09

A w Polsce i czasami w pobliżu nas to juz nie ma chorych i niedożywionych dzieci ?

W Egipcie szczaw nie rośnie :wink: :lol:

A na powaznie to Daga skoro mieszka w Egipcie i tam szkoli, to bardzo szlachetnie, że dba o swoje otoczenie. A w PL Janek organizował świąteczne akcje.

Wróć do „Forum Główne”