ta historia rozwijała się dość ciekawie a wnioski po niej takie, że należy nie spuszczać sprzętu z oka

28 maja we wtorek w godzinach okołopołudniowych wybraliśmy się w kilka osób na standardowe "zwiedzanie Zatoki"
przepływając koło Rzucewa, jeden z naszych instruktorów odpuścił dalszy trip przez Mewie na Rewę
zostając w Rzucewie - gdzie było kolejnych kilku instruktorów WAKE.PL z kursantami
po pływaniu odłożył deskę NA PLAŻĘ

- i zwinął bar, oddalając się od niej kilkanaście metrów i spuszczając z oka na 2-3 minuty
wrócił po deskę ..już jej nie było

zaczął szukać w popłochu, razem z innymi instruktorami, mimo tego że zostawił ją na lądzie - przeszli brzegiem 200-300 m w obie strony
wiał wschodni ON SHORE na tym spocie - więc niemożliwe by deska spłynęła gdziekolwiek..
ogłoszenia w sieci , na forum, fb, nie przyniosły rezultatu..
wczoraj 15 czerwca - czyli po ponad 2 tygodniach deska pojawiła się na Allegro..
Zainteresowany instruktor śledził portale ogloszeniowe non stop
miała zdjęte wielkie naklejki WAKE.PL

użytkownik Rzucewo 13 (pechowy niczek

)
cena 1500 pln Kup Teraz - dobra cena jak na NOWĄ T5 2013
rozmiar - wymyślony - 140 - bo nawet myśmy nie znali rozmiaru tej deski, nie miała go podanego na blacie nigdzie..
"Sprzedam deskę Nobile model T5 z 2013r. Nie posiada śladów użytkowania, stan idealny. W razie pytań proszę o kontakt pod nr tel. 609784827 lub 518976632. Gorąco polecam."
zadzwoniłem tam, z nie swojego numeru tel podając się za zainteresowanego zakupem tej deski
jednak ..podobno już została "sprzedana" a nawet wysłana

..dziwne, bo aukcja dopiero się odpaliła

można oczywiście w takiej sytuacji uzyskać dane od Allegro - ale spróbowaliśmy pomijając tą drogę
KUP TERAZ - by uzyskać dane adresowe w celu złożenia wizyty "sprzedawcy"
..niestety "aukcja usunięta"
sprawdzamy kolejne aukcje - jedyna : Suknia Ślubna - biorę od ręki , bez mierzenia (ciekawe na którym weselu jumana

)

kupujemy teraz ..aukcja usunięta ..

kolejna, komuś się chyba zaczęło palić koło d..
ok, można dłuższą drogą oficjalnie, postanawiam spróbować krótszą, ale pokojowo
dzwonię jeszcze raz - przedstawiam się i proszę o zwrot deski , że wtedy nie zgłosimy sprawy
sprzedający zgadza się - ma ją na miejscu - czyli jednak NIE wysłał nigdzie
ale nie może podwieźć - więc wysyłam chłopaków - dwóch tylko , a sam mam sporo pracy, wietrzny dzień wczoraj..
dojechali po 20 minutach - dzwonią , że jednak nie odda deski, minimum 400 pln chce

cóż, ceni się

złodziejski stres widać kosztuje..
zmienił zdanie jednak po drodze
Jego wersja jest , że ZNALAZŁ deskę w krzakach , kilka km od Rzucewa

i to WCZORAJ - i w pół dnia zdążył ZDJĄĆ WIELKIE NAKLEJKI WAKE.PL i wystawić na Allegro po czym usunąć w moment .."tja, jassne"
mówię więc, że już mi się znudziło, wsiadam w auto i mam 5 minut mniej więcej do Władysławowa do komisariatu
a właściwie ON ma - bo jak przekroczę próg komisariatu a nie będę miał telefonu od chłopaków, że wracają z deską, to już czasu na odwoływanie sprawy nie będzie.
a On mi na to coś tam coś tam : deski fizycznie nie miał, a właściwie nie mieli - bo CZTERECH ich się zebrało - więc odebrać mniej pokojowo też nie szło, nie było jej na widoku
i ten znów, że znalazł ją, kilka km od spotu
(tylko, że blok w którym mieszka jest 10 sekund od miejsce w którym zginęła wtedy deska..
budynek nr 13 - świetny nick na Allegro - Rzucewo 13
fotki ślubne też pewnie własne - więc polecam omijać typa ..ja na wodzie chyba nie ominę, i na pewno będę na prawym..)
no to ja ja , że właśnie mijam Solar i już 4 minuty z pięciu zostało..
po chwili oddał, ale z zastrzeżeniem , że mamy Mu podwieźć Fakturę zakupu z numerami seryjnymi
ma tupecik..
numery seryjne... GOŁYM OKIEM widać ślad po naklejkach i resztki niewyczyszczonego kleju

na zdjęciu słowo : "your" z frazy WAKE.PL : "surf YOUR way.."
ale deska YOUR nie była, była OUR..
polecam PILNOWAĆ sprzętu.. jest drogi, a jak pisałem, amatorów szybkich pieniędzy nie brakuje
co byście zrobili w takiej sytuacji?
peace