Witam
Czy przy wczorajszych warunkach uzywaliście leascha do deski/oczywiscie wave/ bo sie zastanawialem czy jak popełnie błąd to coś z mojego sprzetu zostanie
pozdrawiam
Fred :: TeamKatapa pisze:wczoraj skusiłem sie na Górki Zachodnie . Byłem ciekawy czy warun z początku czerwca się powtorzy. Kto by się spodziewał, że wystarczy 10km na wschód od Gdańskiego Brzeźna, żeby znowu zaliczyć pływanie sezonu. Na prawdę w takie dni nie trzeba jezdzić na spływy, bo wsteczny prąd w tym miejscu powoduje, że maks na 4 halsie, a najczęściej już na 2 można łapać znowu fale.
Wiatr cross-on shore, na wyluzowane 8m dla 80kg goscia.
Fale, których od kilku sezonów nie widziałem, ani w Łebie, ani Karwi czy Jastrzebiej. 3m łamiącej się piany, na niektórych poprostu sie bałem skręcać dalej, na innych podjeżdżałem i chwilę przed wdrapaniem się na szczyt miałem miekkie nogi, by później zjeżdzajac z kosmicznym przyspieszeniem krzyczeć z radości, że się udało i nie będzie łomotu.
Niepotrzebnie skusiłem się na strapless, bo na tych falach powinienem uczyć się manewrowaniem kajtem od nowa. Zupełnie inna jazda jeżeli tyle mocy ma się z fali, najczęściej zbyt mocno cofalem latawke, potem z fali zbyt duzo predkości by nie zluzować linek na tyle, zeby dało sie szybko wrocic kajtem. Wystarczyła delikatna kontra w tył i juz na pozcaatku bottom turna znowu w przod, bo inaczej ciezko było utrzymac sie na tej szybkiej fali. Podejrzewam, że ktoś bardziej wprawiony, kto potrafi dobrze ustawic latawiec w oknie, bedac na szczycie budujacej sie fali w ogole by sie nim dalej nie przejmował.
Pikanterii temu miejscu dodaje ograniczone pole ucieczki, w niektórych miejscach zjeżdżając do brzegu trzeba było umiejętnie przepuścić falę, bo inaczej trzeba spierdzielać prawie, że na piach przed łamiąca się może nawet i 2m fala shorebreaku...
Po wczoraj czuje się malutki...
Korpuch pisze:Porównując to z wczorajszym Brzeźnem to sie wierzyć nie chce, że taka różnica warunków. U nas falka była półmetrowa
jacamakajta pisze:...wtedy pewnie spotkanie z Fredem na Górkach
jacamakajta pisze:ps. Fred jaki skos do brzegu był na Górkach przy tym kierunie
jacamakajta pisze:Bonusem był klimatyczny powrót pkp do Kuźnicy
Lussik | EASY Surf Center pisze:Łuk brwiowy z kolanka przy przejściu przez przybój.
Pozdr
L
Lussik | EASY Surf Center pisze:Hej
No ja wczoraj trasa kuźnica hel, z tym że od końca kuźnicy do helu samochodem z pit stopem na założenie dwóch szwów w szpitalu w helu :/
Ale jak to się mówi - do następnej prognozy się zagoi
Pozdr
Lussik
Ziomek. pisze:we trzech skończyliśmy w Helu, należało jednak pamiętać ..że Półwysep zawija i końcówka byłą walką o powrót do brzegu przy juz silnym off
Ziomek. pisze:biedaczysko , przyjechał pierwszy raz na wakacje rodzinne poopalać bez progno i zamiast badziewka kupować na dmuchańcach - od dwóch tygodni nie miał dnia bez wiatru
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 19 gości