zbyszek11 pisze:Żeby było jasne to NIEMAM NIC do szkoły WAKE , a wręcz przeciwnie mnie "Gruby "jak go nazwał Ziomek przyjął bardzo miło i nie tylko na kawkę się załapałem.
cześć, nie JA "pana z recepcji" nazwałem "grubym" - zwyczajowo od wielu lat nazywam Go Dańciem

KAŻDY jest tylko człowiekiem - zdarza się , że ma lepszy lub słabszy dzień
czasem kursant wymaga godzinnej pogawędki w biurze - a na tą może po prostu nie być czasu - my tu w pracy jesteśmy , nie na wakacjach , jak może się mylnie wydawać "drugiej stronie"
nawet jeśli pływamy, bo nie ukrywam - że TO właśnie napędza mnie głównie to działalności, jaką prowadzę, to proszę nie mieć do mnie żalu, że czas, który oszczędziłem na "przemiłej kawce z kursantem" pożytkuję w ten sposób
20 "krótkich pogawędek" i jest po sesji
ile razy spotkałem się z obrazą, bo kogoś nie zauważyłem , nie przywitałem się.. nieco wyrozumiałości

z czasem klarują się osoby i jest ich całkiem sporo, którym prywatnie SAM zaproponuję kawkę

i zwykle są to również osoby, dla których jeśli danego dnia nie mam czasu , to ..też nie ma problemu ..
na koniec - energia się odbija, sam jak coś załatwiam gdziekolwiek, czy w Urzędzie czy choćby na stacji benzynowej
jeśli podchodzisz z pozytywnym nastawieniem i uśmiechem - zwykle takie dostajesz w zamian..
a co do spotów to można "egzekwować" prawo drogi zawsze i po swojemu
a można goszcząc na spocie dowiedzieć się, jak pisze również Rolnik, JAKIE są prawa, zasady, zwyczaje czy strefy ...
na EKO zapewniam, że nie tylko na plaży są uznane zwyczajowo strefy wind i kite..
my nie pchamy się w strefę wind - a wuesom czasem podpowiemy , że pływają w strefie kite, i zwykle nieświadomi dziękują i spływają do siebie
to wiele ułatwia , spot jest przez to dużo bardziej bezpieczni, bo ks rozumieją swoje zachowania i sposób poruszania na wodzie , a ws swój
przykładowo - dla własnego bezpieczeństwa polecam wyprzedzać ws od NAwietrznej , jak wspomniałem wcześniej..
peace